Klik Jangan Tak Klik

Monday, November 16, 2009

All about Dress-16th day 99HTN

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE

Salam kengkawan....rindu giler nak berblogging....aku masih lagi dilanda kebizian yg teramat....aku cuba gak round2 utk p klik2 nuffnang korang...hari ni baru ada can nak melawat
blog korang tp bukan pakai opis nyer tenet.....depa blog terusss....pakai "hak milik sendiri"
mmg agak menyedihkan tapi apa leh buat....

aku kan blogger tegar walauapapun terjadi aku tetap akan teruskan perjuangan aku sbg seorang blogger...walaupun aku terpaksa mengangkut "leptop" aku kehulu kehilir....huhu

Citer pasal diet 99HTN...aku masih bertahan lagi...walaupun korang bygkan nak2 dekat "full moon" selera ngalahkan org nak pregnan...tp aku tahankan jgk....kalu tak leh tahan aku minum ler air masak bnyk2...nak2 kalu terjah blog yg rajin masak....asal nampah "EN NASI" cam sodap jo....huhu...betul2 menduga akal & fikiran....

Rasanya ni dah hari yg ke - 16 kalu tak silap akukan...so far alhamdullilah...mcm mana caca marba pun situasi aku la ni....aku masih mempertahankan diet 99HTN tu....walaupun kekadang aku dah tak tau nak makan apa....lagipun aku lum ada masa nak siapkan plan menu aku..habis2 aku makan salad, buah, roti...huhu..kekadang naik muak gak....

Tapi mmg rasa "ringan" badan ni sejak tak amik nasi.....so today aku amik kesempatan tak mo citer banyak aku mau posing2 ajer....

Dulu "dress" macam ni "top"kan....
tapi dress ni kalu perut muncit jgn ler pakai
obvious giler mesti nampaknyer tak leh nak cover
Sebab tu kalu nak peyed
kan selalu "bloated"
so aku mmg tak berani pakai...


I like this jacket...kiut sgt
RM99 pakai dress
takde lengan santek..


I like the cardigan...stylokan...
tapi material agak keras sikit laa


Yang ni pun santek...tp kene body betul2 selim
jenuh aku tahan nafas supaya tak nampak perut
muncit....hahaha


Long dress ni pun nice material
body camner pun
leh pakai takkan nampak gemuk nyer


Dress lagi....aku mmg suker "dress"
sejak dulu lagi
dulu giler dress
"sommerset bay"
sebabkan material yg sgt
lembut & terletak kat body
walaupun a bit pricey
gambo sebelah tu menyibuk jer....
saja nak gak enterprem
walaupun bukan dress

psst:Itu sajalah nak citer....sila lah komen apa yg patut....aku nak sambung kerje...
sambil jengah blog korang & klik2 gak

29 comments:

zarin said...

babe, congrats sbb masih bertahan..kalau i la...hua..hancusss..
btw, i pun suka sommerset bay punya dress..boleh pakai masa slim n masa pregnant pun...cantik gitu melekat kat perut buncis itu :D

CINTAMANISZ Lite said...

syabas...teruskan usaha...teruskan kejituan semangatmu. Tp dh langsing sgt ler hang posh. Dh lawo dh..nak stop dan maintain aje kira dh ok dh tu..jgn paksa diri, jgn dera diri..haha. (apa ler..td bg kata semangat...kan??)

blog kat ofis kena blok?? hmm..mesti hari2 kerje mu adalah jemu...hehe..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah soping ke??suka..suka...aku pun suka dress walaupun mempunyai ketinggian yang kurenggg tapi aku suka jugak..hehehehehhe...

Dee said...

suka dress ko yg bunga2 tu..above the dress yg belang2 tu..sweet..cardigan tu pun cantik..

Mimy Hamid said...

i love dress too..aku badan besor pun suka pki dress apatah lagi ko yang kurus giler tuuu

atty's said...

badan posh ..cantek ..slim...sesuai pakai dress.

kalo kty ade dtg ..komen atau tinggal jejak.maknanya kty ade klik iklan ..

Ena said...

wahhh.. cantek dress kat situw yehh.. tingin la nak pakai tp ena nie x ckp tinggi.. klu pakai mesti cam pakai jubah kot.. huhuhu..

Lady of Leisure said...

ko ni slim melim jer aku tgk tapi gigih berdiet...
patutnya aku yg debab ni berdiet hihi..

shabiela said...

body posh dh selim melim tu, sha jeles... perut flat jer.. hu hu..

shabiela said...

posh, selim nya mu.. perut flat gitu.. sha jeles.. hu hu..

::PoRcUpiNe:: said...

wowwww...udah kurusssss...
anda berjaya..tahniah...

I want to lose weight said...

UWAAAA dah slim-melim..

Aku tkde turun berat hape..
Tapi mmg betul badan rasa ringan..
Serta sakit lutut aku hilang sket demi sket

~AmyLiana8886~ said...

kalau body mcm post nie leh la pakai..yg gmuk mcm amy xlayak..peha besar..huhuhu..xnk..

makdara terdiva said...

hy posh..makin cantik skrg..puji iklas ni tauuu...dahlame x masuk blog ni..tiba2 nmpk 99HTN..jenoh le memikior..huhu..rupe2nye 99 hari tanpa nasi..cayalah beb!..aku pun rase mcm nak sahut cabaran tu..ngeeeeee...

Azmiezas said...

Wah..dah slimm la..perut u dah leper dah..sessuaaii sungguh dress yg u pakai tu, semuanya dah nampak suits to you..

btw congrates ya..

neezareef said...

i like those dresses posh..dah la kena ngn body ko..aku rsa dh mcm tgk tangkap muat punye rancangan dah..

niesz said...

bgus nyer..niesz nk wat..asyik xjd jer..ish...nasi tu mmg betul2 mggoda..mcmne la nk ade smangat yg tul2 kuat..

nice dress..but niez xpnh cube nk pkai..hihi..

fikaryna79 said...

posh..congrats..mmg slim bangat.baju seme kena ngan body posh..sampai bila lg projek x makan nasik nih?

m@ said...

waah...semua cantek sngt sesuai sis pakai..
slim melim dh sngt tu..:-p
jeles ma.

ween said...

dress yg 2nd last tu cantekkk :D

Mia-Ina said...

pergh..slim nya ko posh...teruja aku..nasib aku bukan hubby ko..haha

pe kata cik hubby lani?

sis_nita said...

beb..

hu3..

keep it up k..

pehh..

selim melim koooooo..

jeles aku laa..

isk..

d.a.m.i.q.u.l.a said...

huh body ko dh rope supermodel dah tu,dengkinye akuuuuuu

Softtouch [Hanim] said...

cantiknya sis pakai baju2 tu...slim jer tgk....sy mmg xsuka pakai dress xkiralah sblum kawin apetah lh dah kawin skrg..body sy xcantik lah sis..

rasp said...

caiyok sis...masih bertahan ek..gud gud...
u nie dah le slim, bila diet bertambah meletopz la now...

insyaAllah, kalo i terjah sini, i will click2 gak :)

NeenaAnuar said...

cun... cun... makin slim melim dah...

I really like the cardigan! all dresses are nice too!

Topsy-Turvy Mum said...

wallla Poshh....
sumer pun cun2 wehh..

berkenan beno aku ngan cardigan kecik kemeot tu...mana jual?

ikiqzana said...

posh.. ko pakai apepon sume cantik2 belaka.. tu yg buat org jeles gan ko tu.. nmpk slim dh ko.
chaiyokk la..

Flo Alfera said...

Mantsppppssss!