Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, November 17, 2009

Poposh punyer - 17th 99HTN

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang

Salam kengkawan
dek sebabkan semalam ada
insan bernama " IMA " aka
Ms/Mr LALAT
wallahualam
mmg ada segelintir
"manusia" yang tak leh tengok
org lain hepi or senang mesti nak kacau punyer

So for today aku stop citer
pasal aku pulak
aku pun tak tau saper
insan bernama
"IMA" yang sgt sakit hati
dgn aku...
pastu tak berani nak letak link
aku buat entry apapun sumer
dia tak suker..
kalu tak suker tak yah ler
masuk "IMA" oii

Sepanjang aku berblogging cuma sekor ni jerla
LALAT yang aku jumpa
takperla sabar jerla...
Inilah harga yang perlu
dibayar untuk menjadi blogger pofular...pofularkaa
hahaha...pofular la kot sbb LALAT
hanya singgah kat blog yg pofular saja
kuang2


Today aku nak citer psl Mr Poposh
Bulan ni banyak tul perabis utk Mr Poposh
sayangnyer pasal apa pun sanggup

Aku lak pantang nampak PETSHOP
mesti mau singgah


Tengok apa yang aku beli utk Mr Poposh
kedai yg aku ada membership tu kat
PJ...pastu tak bnyk outlet pulak
PETSMORE.COM ni banyak outletnyer


brand yang sama tapi bentuk jer berbeza
yang plastic kaler biru tu bentuk bulat2
Yang kaler hijau ni pulak
bentuk empat segi...
Baru cuba jer
nak tengok which one is better
sebab yg bulat2 tu bila
Mr Poposh kuis2 mesti bersepah2
bebola tu
tapi aku beli kat petshop ni
murah betul RM13.90
beza sungguh dgn kedai yang aku beli ari tu
hampeh tul


Nilah ubat "DEWORM" yang aku bagi kat
Mr Poposh kucing mesti kene deworm every 3 month
naper yek kena amik ubat cacing
untuk mengelakkan jangkitan cacing
(Tapeworm, hookworm, roundworm)
cacing2 parasit ni leh mendatangkan
penyakit pada kucing
itu yang kdg2 menyebabkan
tuceng kurus & muntah2
Yang aku beli ni reger dia RM10
ada dua biji so
boleh guna utk 6bulan
tapi jgn overdose tau
kena ikut berat tuceng
mcm Poposh berat dia 10kg
so leh take one tablet


Pastu beli ubat " anti fungal"...kunun2 leh ler ubat ekor dia yg kene fungus
rupa2nyer baru ni p klinik doc kata bukan fungus...
nanti aku update kat entry lain naaa

Citer pasal diet hari yang ke 17th
dinner mlm tadi aku amik salad & DIMSUM
gambo takde lupa nak bawak kabel HP

Bfast
Vade
lalu depan gerai
nasi lemak
amik BAU ajer


Psst: Aku tgh dlm proses menjelajah blog korang sambil komen & klik2...banyak tul entry aku terlepas....korang jgn ingat aku tak ingat nak p blog korang...cuma masa aku yg sgt2 lah tidak mengizinkan....huhu

23 comments:

::~jAy DaMiEn~:: said...

cian ko ni... dah taip entry xder org komen lak... hehehe... kucing ko mcm mane sis??? ok ker???

sincerely,
✿~jAy DaMiEn~✿

Lady of Leisure said...

hi posh..
aku slalu gi petsmore ni tapi yg kat cheras punya sbb umah kat ngan sini kan..
kat sini gak la aku beli cat grass tu..

Ena said...

Mmm tu la.. naper la kan dlm dunia nie mesti nak kene ade org yg suke suki dengki2..busuk ati.. kan.. Aman dunia nie klu sume org baik2 je ade..
Wahh.. untung nyer si Poposh tu.. ader je tuan punyer belikan utk dier.. he3..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

abaikan si lalat IMA tue..dia jeles nan ko tue...ko fofular dari dia la tue..ehhehehe..apa pun aku tatap jelajah blog ko..so abaikan la si lalat e2...

Dee said...

byk jugak ye kos utk poposh ni..xpe..org yg kasihkan binatang..mmg byk pahala..

yg lalat tu..ignore jelah posh..

nona said...

sis...
aritu ade cte pasal mknan yg bg kucin gemok tu kn...ape ek..

bpe ek?

atty's said...

geram nengok poposh nie..

ko beli ridset kasi sembur itu lalat posh ..

rasp said...

sis, nak ridpest tak spray kat lalat tu hehehehehe
untungnya poposh dimanjakan gitu :)

Mr PenyuBiru said...

leceh jugak bela kucing ek.sebab tu aku lagi suka tgk kucing yg dibela orang je.hihi

iNa said...

huhu..
abaikan je sis org gitu...
saje nk nyebok2 je..
jgn dilayan.......

alahai..
comeinye poposh...

neezareef said...

ade je org x puas ati ek...pelik tullah

seb baik poposh posink baekk punye...sejuk skit ati tuan dier

m@ said...

patutlah poposh sngt cute n gebu...:)
sehat je tgoknya.
rendulah nk bela kucing..
ramai yg mengalami kes LALAT ni..sabar jela.

DilOt said...

ridset ubat terbaik utk halau lalat..hehe...

Mia-Ina said...

pepun posh mia tetap menyokong utk melawat blog ni selalu..

NeenaAnuar said...

ooouuhhhhhh.. I loike ur statement babe! "Inilah harga yang perlu
dibayar untuk menjadi blogger pofular...pofularkaa Hahaha...pofular la kot sbb LALAT
hanya singgah kat blog yg pofular saja kuang2" >>> BETOL... BETOL.. BETOL... DIAORG MEMANG SAJA NAK JATUHKAN ORG2 YG FOFULARR NIE! SO PENDEK KATA.. NYAHKAN SAJA MEREKA2 ITU!

hehee.. chomelll si poposhhh tu.. gerammnyerr tengokk!!

niesz said...

xpe..berani kerana benar..wat bodo jer kat lalat tu..waaa...manje nyer poposh tu ek..mesti die sehat walafiat..

sis_nita said...

beb..

kita dah tak leh tahan ngan LALAT yg kaco kita..

dan kita dah private blog kita dah..

isk..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam
maner-maner pun dik, mesti ader orang cam gitu

ikiqzana said...

ada gak lalat hinggap kt blog ko posh.. jgn d layan org mcm tu.. jeles sebenar nyer gan ko..

bukan je tucing je ada cacing dlm perut.. manusia pun ada gak.. anak aku sara x mkn lg ubat cacing..baru teringt.. huhuhu

adikmanje@ellyazarmilia said...

Posh...pedulikan pasal LALAT tu...ko anggap la ko ni glamer tahap Jelina Jolie...tu ada org dengki...hehehehe

kak Scha said...

Posh~

kucing kak scha suke betol makan durian ape2 yang kite kasi pon dia nak makan. Kalau tak kasi dia majok. pepangil tak nyahut. bile dah kasi bulu kucing tu gugur. sebab ade garam + ajinomoto kot. pastu dah training tak kasi sampailah skang ni. meh kite calit bersama sebab interest sukakan kucing~ meowwwww

Softtouch [Hanim] said...

betul lah sis lalat hanya singgah kat blog popular jer...:)

mcm2 yer nak jaga kucing ni bg elok n sihat...tulah jaga kucing bkn main jaga gitu jer..semua nk jaga mcm kita jaga bb...baguslah sis nie..ikhlas ngan kucing...

Izan said...

pandainya kucing ko tu senyum... so kiut!!!