Klik Jangan Tak Klik

Friday, May 15, 2009

Melaka Vs Melaka

Ni nak story pasal citer Melaka. Tahun ni aku nyer tema yelah TAHUN MELAWAT MELAKA 2009 best tak...hehe...tapi different placela...Actually nak ajar PIL p Cameron Highlands...tp FIL takmo dia takut sejuk...MIL aku rock dia ajak p mana pun ok cuma sejak dia tak brp sihat ni kurengla sikit kalu tak mmg geng aku bersoping...sbb kami mmg satu kapla...suka pot pet2....
hancur luluh berkecai hati aku masa tu sbb kepingin sangat nak p CAMERON HIGHLANDS (nak bergambo dgn munger2)...hehe acah aje...p mana pun tak kisah janji jalan2....aku kan kaki merayap...haha...takperlaa Melaka pun Melake laa..janji different place...kire aku dah khatam lah melaka ni (kalu korang nak aku jadi TOUR GUIDE pun bley)...sbb that day bawak mak & abah aku p ...tp dok kat Melaka Town...


Masa naik bot...lawakan lalu belakang bangunan...siap ada pakcik ni cakap2...best2..ko tanya ajer konpom pakcik leh jawab...tapi masa aku p pakcik tu dah pencen..maybe nak ganti dgn awek2 melaka yg jelita jadi jurucakap...best tau leh tau sejarah melaka...
nilah pakcik tu...

punyalah banyak jambatan...yg aku ingat satu ajer jambatan hantu...

Kubu ...nak tau detail...korang p la lawat melaka...aku beselah sibuk nak pose ajer...apa pakcik tu cakap pun aku tak brp nak dengar...hehe

beselah aku kat mana2 pun nak enterprem.......terasa cam zaman dolu2....

Me & my mum

Dah habis citer kat Melaka Town...citer p Melaka Air Keroh lak yer

Mula2 singgah sini dulu...ISTANA RAJA MELEWAR(replika ajer tau)...Rembau...org nogori tau laa..mcm2 aku dapat tau kat sini...sbb MIL suker sgt history....hubby aku tak koser nak turun...dia letih so dia rest tk naik..kami pun ingatkan tak bess rupenyer bess


Mula2 segan gak dgn depa..yelah aku jarang tunjuk perangai suke posing2 kejap2 amik gambo ni...tapi bila MIL cakap amik gambo ...apa lagi aku pun kuarkan lah tanduk akulak..amik ko asik nak berposing ajer...nasib baik PIL sporting...pantang nak amik gambo depa ok ajer...ni pun abg officer tu yg tulun amik gambo kalu tak hubby aku la mangsa nyer...tak cukup pegang video & camera skali...semua pun aku nak enterprem.

Romantik depa berdua ni & very sporting especially my MIL...FIL beselaaa COOL ajer

Nilah pokok JELATANG(sori yer aku ingat2 lupe2)...aku test letak kat belakang tapak tgn ...GATAL ooo...korang jgn main2...katanyer raja melewar tu sebelum nak dapat jadi raja kena test dulu tidor kat atas batu ni lapik dgn daun ni....tapi ni kecil kater bro tu...kalu kat pagar ruyung beso sikit...


Sampai Air Keroh kunun2 tak mo booking last2 nasib baik mini malaysia ada resort...hubby aku mmg cam gini dah lah aku bawak PIL dia kata tak yah booking...ropenyer semua hotel kat melaka fully book...lepas check in semua...rehat2 kuar p honey nyer tempat. MIL konpom borongnyer...dia mmg suka soping..aku pun nak gak...hubby kata tak yah kang bukan makan pun...semak peti ais...


Ada hubby kata cam pregnant....tapi kalu pegnant pun bagus gak....pektis2

Gambar biawak pun nak amik gak...ni gambar kat pool....sempat la pg tu swimming....burnt the fat hokey walaupun aku tak happening sgt makan...maybe sbb nak peyed kot



Gambar masa kat bilik...nak cepat...amik jerla...syarat wajib amik dlm bilik kalu p mana2 vacation
Photo taken kat mini malaysia....panas giler tu...tapo pose tetap pose...dah lama gak aku tak p MINI MALAYSIA..dulu p pun sbb rombongan sekolah...tapi dah 20 tahun dah tempat ni...dah banyak berubah..patung2 kat dalam tu pun dah takde...kami pun sempat melawat rumah Sabah,Sarawak, Terengganu dan Pahang ajer...sbb MIL pun dah tak larat...tp semangat dia kuat nak jugak naik rumah2 tu...cayalah..tetiba tingat umah OPAH aku kat PERAK....



Terror tak....




Aku ada gak pi ZOO MELAKA mlm tu......tapi cam hampeh sbb aku lupa bawak camera..bawak video cam ajer...tp sepatah haram gambar pun tak nampak even gune nite shot...fyi jgn ler p malam buang duit ajer....tak nampak apa..indah khabar dari rupe...better p day time...tp binatang kat situ mmg best...sbb imported...lagi satu yg tak pernah tngk punyer....mlm tiket dia lebih mahal compare to siang. Next time aku nak p lagi aku tak puas hati aku nak tngk rimau2 kat situ...comel sgt...tak pernah tngk kat zoo sini..

Air Keroh memang happening sbb bnyk tempat ko leh lawat...Melaka mmg best kalu nak berjalan2..semua pun ada....dah mcm kat key ell la pulak...

Nak balik dah ni...tu yg aku main tepek ajer nie.....by geng...enjoy ur weekend ya....

6 comments:

E-RA said...

amboiii..sonoknye dia cuti2 malaysia...

BeMiE said...

tak gi makan ikan bakar ke.. kat umbai...? huhuhu

MyDreamWeight said...

posh sib baik ko buat entry ni.. baru ku sedar kat melaka ada byk tpt leh melawat n jalan2 bawak famili..nati nak bawak famili aku g jalan2 cari mkn kat melaka.. anyway aku doakan ko cpt dapat baby... aminn..

POSH76 said...

era...seronok tapi tak habis MELAKA ...melaka...

BeMie...i pi tapi makan kat alai

Kasih....tq kasih aku pun dah bosan idup takdak baby...huhu...p la jalan2 kat melaka...besss

Ella said...

posh...
u anak yg baik..jalan2 ngan parents sendiri and parents in law..

pss..dh kurus sgtlah u ni..pakai dress tu cantik..
perut u ramping masa u pakai belt tu..
i kalau pakai dress harus mcm 4 mth preggy....

POSH76 said...

ella.. i mmg suka camtu...perut ku ramping ..lum lagi....

tapi hang lagi selim la....