Klik Jangan Tak Klik

Thursday, June 14, 2012

Restoran Sukahati ~ Sate Family Saujana Utama !!!!

Aku bukan nak citer pasal Restoran Sukahati 
ni yer
sbb makanan dia bese2 jer
Mr Y orderla jugak "Mee Rebus" not bad
ramai gak yg ngoder 
"Mee Kari" sedapla kot
 
aku tumpang rasalah sikit....
kuah tu sodap gak
tapi aku kalau datang just nak makan sate jer
nak ke klang rasanya tak berbaloi jauh bebeno 
kat sini dia tak kasi nasi impit tau....lain sikit kasi lontong
sate tu sedap gak...cuma kalau yg jenis tak berapa suka manis 
(tak ler manissss sgt)
mungkin kureng gemar kot
aku bese2 jer...tp Mr Y suker
tapi mmg ada bezala dgn sate bese
kuah sate bese2 jer....
paling sedap aku rasa tetap Samuri kot
teh O ais and nescafe ice....
harga sate kat sini kira affordablela kan
 
tetap gedix nak letak gambo sendiri...gambo makan sate takde huhu
jemput makan yer...

Kalau nak mai sini location mapnyer cari Bank Islam Saujana Utama 
dan gerai Sate ni berada di Restoran Sukahati.
Gerai Sate ni di beri nama Sate Famili.

 Rempah ramuan perapan tersendiri dan hasil dari sate yang terkenal Meru, Kelang. 
Kata owner, Amrul, Sate ni memnag terkenal di Meru, Klang, kini di bawa untuk penduduk sekitar Saujana Utama dan Sungai Buloh.

Gerai ni beroperasi dari jam 5.00 petang sehingga lewat malam, atau kehabisan stok. Selalunya sekitar jam 10.00 malam stok sate akan tinggal sedikit sahaja.  

Psst: Kalu tak nak makan sate...kat restoran ni ada juga menjual western food dan macam2 lagi...tp aku tetap datang makan sate jer...

27 comments:

el said...

nama kedai sempoi abis hehehehe

syanasaid said...

la dekat da ngan umah aku
pernah mkn sekali sae dia
mmg sedap

nape la Puncak Alam tu xde sate yg best camni
huhu

syanasaid said...

la dekat da ngan umah aku
pernah mkn sekali sae dia
mmg sedap

nape la Puncak Alam tu xde sate yg best camni
huhu

adarnadzmie said...

lama tak mkn mee rebus...:)

uncle said...

nama restoran tu restoran suka hati ker? perghh banyak makanan yg menyelerakan...uncle mmg suka mee rebus huhuu

inazamri said...

bila dtg sini mesti ada makan2 yg buat perut akak selalu je lapar hihi

~~zana@pb~~ said...

Posh..mee rebus tu tak menahan akak tengok. Akak suka mee rebus, sate anytime boleh dpt. Tapi tetap sedap yg Kajang punya kan?

kakcik said...

Setakat ini kakcik tetap suka makan sate di Satay Station Kg. Pandan. :)

norhidana said...

mmg bagus bile blh bukak kasut, sbb blh bt acara2 spt di atas yek...

norhidana said...

alamak... td mcm terslh coment je...

terliur betul lah tgk menu2 tuh kak... mee rebus mmg feveret kak.... lg2 yg pekat tuh... perkh

rasp said...

wahhhh dia bagi lemang ek sis...
memang ada kelainan lah.....

JunAina said...

Samuri pun sekarang tak best, satay keras je almaklumlah dah dikomersialkan. Mungkin sebab namanya gah coz tahat le org suka pergi.

Jun duduk Kajang rasanya lebih suka gi Willy Sate kat medan makan Sungai Ramal.

Nurul Husna Mohd Hassan said...

yummy satay sedapnya... :)

Dee said...

plg byk sate yg boleh masuk dlm perut dee ialah 5 cucuk..hehehe..

Mooniqueen said...

Sedap ye dear..I memang fav mee rebus n sate...terliur sudahhh...

lieyalatif said...

alamak sis...mmg kene sgt la enty ni ngan lieya...sbb tiap kamis mmg lieya pekena satey heheeheh...lepas anta mia tusyen, mls nak balik umah..selalunye dinner kat luar laaa....dah mlm2 takleh amik nasi so kubantai le order sate...lagi pun mmg peberet sate2 nie....

Neeza.Areef said...

mlm td br pekena sate campo2..ayam,daging,babat,hati,paru pehh meriah

ct rahani said...

lama x makan sate.. sini trkenal ngan sate wak radol sis.. :)

Rinna said...

Nyum2 sedap plak tgk mee rebus.. tuh.. :)

ieda said...

satay nie beb .. kalau kuah dia sedap .. sure org akan dtg balik .. ;)

DzuLagiL said...

berapa harganya?

Deqna said...

suka hati jer dia bubuh nama kedai dia suka hati...hahahaha
mesti masuk kedai tu rasa suka hati jer kan.... kalau sedap lagi la suka hati kan...

dulu masa ada member duk saujana selalu gak ke sana, sekarang dah jarang dah...

Cik Sue said...

POSH76...
Terliuq plak CS tgk mee rebus tue...Nama resto pun sempoi jeer Sukahati..

Hanif Idrus said...

Ada gak gerai nama sukahati yel..hehehe

Reena said...

Ehhh... macam biasa ku kenal restoran ni. Hehehe... Posh u tinggal dekat mana ni?

Mimy Hamid said...

kuah mee rebus pekat nyaaaaaaaaaaaaaa.....aku tau sedap ni

ALoNa CintamaniszLite said...

hmm..tgh poser ni, posh..kena tahan sabar ler tgk gambar2 makanan dlm blog hang ni..huhu..sabar..sabar..