Klik Jangan Tak Klik

Saturday, June 9, 2012

Resepi Udang Butter Cereal Cosway!!!

Aku tak taula "penyakit" apa yg melanda 
punyala tahap malessnya nak menghapdate....dulu kan main lagi maksimum
3 entry sehari...la ni nak kasi 1 entry pun payah...
adohai nila masalah aku kalau dah lama sgt dgn satu hobi mulala "boringgggg" macam idea nak menaip tu "kering" jadinyer...
padahal kan main cakap dgn Mr Y insyallah sampai "tua" pun nak blogging ...huhu

takperla meh aku kongsi resepi mudah utk korang
aku beselah asal 
musim masterchef berasap2la dapur aku
macam2 idea nak masak kununnya
Kalu dah bosan dgn resepi bese apa kata korang beli ni kat Cosway
cuma RM4.90 jer

Ni dia resepinya
mudahkan!!
Bahan-bahan :

Butter Cereal ( cosway )
Udang
2sudu Planta
Daun kari (mengikut citarasa)
Cili dihiris halus

Cara-cara :

1.Siang udang ... goreng separuh masak, ketepikan.
2.Tumis daun kari dan cili dengan menggunakan 2sudu planta sehingga naik bau
3.Masukkan udang kedalam bahan tumisan
4.Tutup api dan taburkan butter cereal, dan gaul.
Ini gambo dari google yer...kasi korang 
teransang nak masak sama
mudah sangatkan...kalau malesss gak aku tak taulaaa
sedap lg masak sendiri dari makan kat luar tu hehe 

Enjoy ur weekend!!!

Psst: Aku lum cuba lagi balik kang nak cari udang...tengok sedap ker tak...ramai dok kata sodap....kalu sedap leh beli utk stock bulan poser....aku mmg tak lalu nak makan luar bulan poser ni...suka masak sendiri!!

11 comments:

sarah mohamad said...

WOW Mudahhhhnyaaaa, boleh try beli ni sambil nak beli bedak miyami yg dah kehabisan kekekek

sisdee said...

mcm best jek....dulu rajin le buat tp resepi dari blog org..lama dah tak buat hehehehe...oh cosway pun ada..bagus gak nie kikiki

ibh_sue said...

Aslmkum Kak Posh.
Sue tunggu komen akak dulu..sedap ka tak..Heeee...Lepas tu baru cuba juga..(^_^)

kakcik said...

Sekarang kakcik suka buat catatan berjadual, itu yang dalam sehari boleh keluar 3 - 4 catatan!

DaZzlingLilLy said...

kadang tu mmg makanan yg kita masak sendiri lg sedap dr makanan kt luar,cuma kdg tu malas jer..biasa lah kan letih bekerja..hehe

Reena said...

I pun sama Posh, bulan-bulan pose orang lain sibuk nak beli kuih itu ini buat berbuka. I tetap nak masak sendiri. Tak kiralah simple macam mana pun, tetap rasa best makan makanan dekat rumah :)

amranaiman said...

nk rasa sikit ;)

el said...

ok gak jd stok bln pose
gud idea..hehehe

Delimasari said...

tq posh dpt satu resepi kat sini

IxoR@ said...

sangat mudahhh....

nak beli la.... nak mencuba!

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

wahhhh resepi menarik ley try nie...
simple jer