Klik Jangan Tak Klik

Thursday, June 7, 2012

Everyday Is Mother's Day ~ Hargailah Ibu Anda Sementara Ada Hayatnya!!!


Citer ni dah lama masa 
"Mother's day"
hari tu....tapi nak gak update..buat kenang..kenangan
aku kalau hapdate takkan ikut tarikh....main hapdate
jer...janji hapdate

bawa my parent makan 
kat restoran arab....kalau nak tau sila ke link ni
http://posh76.blogspot.com/2012/03/rawani-hadramout-makanan-arab-murah-dan.html
Inilah my mum
yang diraikan...Hajah Rosnah
dialah segala2nya dalam hidup susah senang 
makla tempat aku mencurah rasa
tak pernah sekali pun mengeluh melayan karenah anak2nya
dari kecik sampai ke beso
tak terikut aku dgn cara my mum yg agak teliti dalam segala 
hal rumahtangga....bab memasak lagila terbaek...

ok dah tu tak mo emo...meh tengok apa yg kami makan 
kat restoran pak arab...
appetizer....sup apa tah tapi sedap
roti arab dan sambal pun sedap
suka masak arab ni sbb healthy....minyak pun guna olive oil
tak pernah aku buang tebiat try kambing
kali ni mau kambing daaa...sedap very juicy
dan yg penting takdak bau
sambal arab yg wajin ada...kalu tak rasa kering ....
yang ni pulak salad
Mint tea

milk tea wajib order setiap kali kat sini
kalau minum ni confirm tak kembong sbb bagus ada 
rempah ratus dalam teh ni
buang angin lg ada hehe
Bagi aku kalau before kawen dok ngan family 
mmg hari2 adalah mother's day 
walaupun dah kawen dok asing sentiasa call bertanya khabar
tak pun pi melawat ...sekurang2nya sebulan sekali

Psst: Peringatan untuk diri sendiri dan sesiapa saja yg masih mempunyai ibu bapa hargailah mereka sementara masih dikandung hayat....tak guna nak meratap bila mereka sudah tiada...Ingat!!!setiap kebaikan dalam hidup kita semuanya atas doa ibu bapa kita....jadi jgn sekali kali menyakiti hati mereka.....walaupun hanya berkecil hati tanpa pengetahuan kita pun dah berdosa...jagalah hati ibu bapa kita seadanya...insyallah selamat dunia dan akhirat amin!!
























30 comments:

♥cikmOt♥ said...

hurmmm...tetiba haku yang emo...teringat mak kat kampung...tapi tapi...entahlah...moga mak sehat hendnaknya

el said...

mmg febret menu nasi arab
tp rini xlalu lak tgk
el x sihat dmm panas sejuk siap batuk penin..adoyai
betul tu hargailah ibubapa masih derang hidup...kalo boleh gembirakan hati derang w/pun ketika itu kita sdg sedih

syanasaid said...

nasib la aku dok dekat bleh balik seminggu sekali
kalo dok jauh tak tau la camne

tu la selagi mak masih hidup, jgn abaikan mereka

ieda said...

terbaik ! ..
tergambar keriangan wajah ibu mu beb ..
insyaallah semoga kita tetap menghargai dan menyayangi ibu kita selagi mereka masih ada .. aminnn ;)

NURULHANIF said...

happy mothers day.. yea.. betul, hargai ibu kita selagi dia msh ada.. :)

Dee said...

dee kalau gi mkn nasi arab..mesti kambing..pastu roti ngan kentang/ayam tu pun wajib..sedap sgt..

kakcik said...

Bila kita jadi ibu, sedikit sebanyak kita akan tahu apa yang pernah ibu kita lalui. :)

*SiRibenMerah said...

menu yg best... hehe..

Marya Yusof said...

As salam Posh,

Mother is like magic stick! Nak apa mintak shj doa drnya insya'ALLAH, dimakbulkan :))

Happy Mother's Day!

Nasi Arab, sedapnye.... ade kamben lak tu :))

pena rozie said...

Ibu segala-galanyer...

Kakzakie said...

Beruntung kerana mak masih ada so ada peluang nak peluk-cium dia..

ct rahani said...

betul tu sis.. kt jb cam susah nk carik nasi arab nih.. nk try gak one day..

Neeza.Areef said...

masih blom boleh mkn kambing..x bleh masukk

Rinna said...

Ibu adalah teman dan rakan yg terbaik di dunia ini..

lieyalatif said...

suke peringatan di nota kaki tu posh....betul tu....selagi ada hayat mereka yg bergelar ibu, hargailah mereka.....

adoi posh, terus teliur ni lepas tgk nasi arab ni...tgk2 plak ade kambing...mmg saje la u ni posh bagi i terliur tak hengat.....

eh i penah order tea mint tu....tapi sgt2 tak reti minuuummm..mcm minum air colgate haahahaha so jakun kan?!!

A. Antos said...

NICE POST...
SORGA DI BAWAH TELAPAK KAKI IBU...

Bitt (double IS) said...

owhh sedap..mesti ibumu pon suka nasi arab tu kan :)

Hanif said...

nasi arab ..emm tiap kali dengar makanan asik nak makan ajer!!
Suka tengok gambar anak dan ibu!!

kaishin said...

best2 nasi arab..sekali makan mesti nak lagi..thanks atas peringatan tu..syurga di bawah telapak kaki ibu

Puan NuNu.. ;) said...

sy syg ibu sy..!

cha said...

sis br ingat nk celeb bday mak kt restoran arab jugak sbb mak i suka makanan arab. tgh survey selain restoran saba sbb saba dh biasa bwk mak pg sane. sini okla ye?

Cho Zila said...

rindu kat emak akak di kampung... rindu... rindu serindu rindunya... dah lama tak balik kampung akakni ha... memang ibu permata hatikan...

Delimasari said...

sayang Ibu

m!3yr4h_LolLy said...

meleleh leleh air liuq tengok makanan nie semua. hee

betol to. hargailah mereka selagi mereka ada. nanti tak pasal2 menyesal tak sudah

Mrs Ledibet said...

Nak try la nanti makan Nasi Arab...

Siti Rahmah Ibrahim said...

sedap nasi arab tu..lagi sedap sbb mkn dgn ibu tercinta..

selalu berbuat baik dan sedekah al fatihah kat ibu pg (belum meninggal dan yg dah meninggal) insyaallah allah murahkan rezeki kita..:)))

IxoR@ said...

Janji hapdate kan....

haritu pun ada meraikan hari ibu dengan family tapi tak update kt blog sbb malas... kih kih kih...

mana yg sempat aje nih.... zas zas zasss mengupdate...

caliph shuriken said...

nice sharing.. insyaAllah ^^

Reena said...

Tulahhh... sejak akhir-akhir ni selalu teringat family dekat kampung, insya-Allah kalau takde apa-apa yang membantut kan plan, hujung bulan ni nak balik kampung. Rindu habis dekat Laksa Johor masakan ibu. Huhuhu....

deaf-angel said...

smalam minum susu kambing fresh gitu.
yarabbi, bau susu tu...