Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, May 8, 2012

Riding Trip ~ Look Out Point!!!

Dah lama tak citer pasal ridingkan 
meh sini nak citer
yg seronoknya kalu riding ni....leh singgah merata
So singgahla kami di
"Look Out Point"
atau lebih dikenali dgn nama 
Kompleks pelangcongan Menara Tinjau
yang terletak di Jalan Ampang Hulu Langat 
mmg santeklah view dari atas ni....leh nampak pemandangan
"Kuala Lumpur" 
 So apalagi photoshoot pun bermula
selagi ada props kat situ
Kat sini mmg ada mcm2 restoran 
 tapi sygnya

**


**


**

dah closedown

 Majlis Perbandaran Kajang (MPKJ) bertindak menutup semua aktiviti perniagaan di Menara Tinjau (Look Out Point) di Jalan Hulu Langat - Ampang kerana melanggar peraturan 

Yang Dipertua MPKJ, Datuk Hassan Nawawi Abd.Rahman berkata, penutupan itu dibuat setelah pengusaha disitu dikesan melakukan tambahan dan pengubahsuaian yang keterlaluan sedangkan premis mereka berada di kawasan cerun 

Pengusaha juga katanya gagal mengemukakan sebarang permohonan pelan atau dokumen yang berkaitan kepada MPKJ walaupun telah diberikan lima notis sejak Ogos 2011
 "Notis terakhir di bawah Akta Jalan Parit dan Bangunan 1974 ditampal dipremis berkenaan kelmarin dan operasi menutup telah dilakukan

Selain itu ada juga pengusaha yang dikesan beroperasi tanpa lesen 

Tindakan itu perlu diambil bagi mengelak kejadian runtuh memandangkan keseluruhan bangunan yg didirikan tidak pernah mendapat Sijil Layaj Menduduki (CF)


Psst: Frust tak sempat nak merasa kenikmatan makan di sini...tapi mmg seriau gak ler kot jadi apa2 ...masa nak turun motor ..curam tu...kalau takat nak buat tempat pemandangan oklaa...tapi kalu tempat makan cam kureng sesuai jer...

15 comments:

Neeza.Areef said...

owhh i love riding..(pembonceng tegar) je hehe
klu dah naik tu tinggi sure nk trn curam kan..isk..seram lak

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

aduhai...sayangnya pemilik kedai mkn tue. dah bt vouge² pastu x dpt bukak. yg kecian nya pelancong la. x dpt mkn berbelakangkan pemandangan yg cantik.

Kakzakie said...

Bestnya kalau pandai tunggang motor... kakak ngeri tapi suka tengok perempuan yg pandai riding:)

Rinna said...

Tak pernah sampai..ke sana.. bestnya tgk pemandangan.. :)

el said...

ha betul tu posh..dulu el msok blog hang ni penuh ngan stori2 psl riding..pas2 tengelam terus..penuh ngan stori mkn2 holiday2 n posing2 bagai..kahkahkahkahhh
bila npk gambaq hang riding ni..terubat rindu aku :)

lieyalatif said...

Aku suke gile style ko posh... Ko mmg pandai berpesyen ikut tempat n keadaan.... Mmg ko gojes.... Ni bukan bodek tau mmg aku puji ikhlass....

ct rahani said...

bestnya riding.. nak2 kalau dpt naik tpt tinggi2.. :)

adarnadzmie said...

best dpt riding sana sini...:)

rasp said...

uishhhh lain bebenor dah kat atas tu sis...
pernah pergi sana a few years back...
idok ler ada eagle tu bagai....
leh gi jengah lah bebila nanti...

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

wahhh best nye dyew..
tp kite x pandai n x minat riding hehe

Hanif said...

alamak ..mesti kempunan tak dapat makan. Tapi ni salah restoran gak...

Reena said...

Tak pernah tahu pun ada location ni. Nampak besar je kedai-kedai makan dekat situ. Tapi tulah kalau dibiarkan bukak then apa-apa jadi, tak kena naya customer yang tengah makan dekat situ :)

mamaNoriz said...

rugi ek, tmpat cantik tpi bahaya dah smpi kena tutup...ikshhhh

Mimy Hamid said...

la dah tutup ke aku pun frust tak dapat nak menikmati makan atas puncak..ko tak citer ni aku tak tau

NUNU EERA said...

ala.. da tutup ke tmpt mkn tu??
bru ke mama mention nk pegi sna..
best sgt tmpt ni.. relax n cool je..
cma klu weekend ramai ckit la..
mknn pn not bad..