Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, May 8, 2012

Pak Ya Corner Chinese Muslim ~ Ketam lagi!!!

Cam lama jer tak hapdate blogkan...windu sgt
nak kasi korang meleleh sikit pagi2 ni
Aku pi ni pun sebab teruja nak merasa
masakan ketam yg katanya sedap sgt tu
 sebelum korang lagi meleleh tengok menu
 yg ada kasi alamat dulu
kang jenuh cari restoran ni tak jumpa

Venue: RESTORAN PAK YA CHINESE MUSLIM FOODS CORNER
Address: Galaxy Ampang, Taman Dagang, hadapan Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang Jaya, 
near the well known TT place Restoren Bonda
GPS Coordinates: N3° 8' 53.50", E01° 45' 20.92"

kitaorg lagi bess sesat dalam bangunan
 dok cari restoran ni
Restoran ni betul2 depan
ibu pejabat polis Ampang
operations
 hour
Meh kita belek2 menu dulu...tapi dalam paler dari rumah lagi
nak makan ketam jer
 sini kalu nak tisu....
hamek dia kasi sepeket...

Meh kita check it
 out terbaek ke tak

Sementara tunggu makan meh kita minum dulu
air asam boi tu tak berapa nak kicklaa....bese2 jer
ni dia menu
  dah sampai

Itik panggang...1st time kot aku makan daging itik
liat sikit....tak brp nak masuk
tekak aku
Mr Y suker katanya sedap....bnyk na portion tak larat nak perabih

Menu yg dinanti2kan
"Ketam Telur Masin"
(korang kena cuba...sedap sgt ni)
mak aiii sedap bebeno.....ketam nipah ni mmg jenis bnyk isi
dan besar2
Jgn jelessss yer....
jemput makan
Hamek ko habis licin....
tu pun rasa cam nak bawak perut dah tak larat

Psst: Memang mcm2 menu ada...tapi my advice kalu rasa nak makan ketam tak perlu layan lauk pauk yg lain...sbb portion yg diberi sgtla bnyk.....lagi satu kalau makan ketam mmg mahal yer....tapi mmg sedaplaaa

20 comments:

mama tisya said...

ketam tu menarik...lpr plak tgk menu makanan..almaklum ler puasa

norhidana said...

dlm banyak2 menu akak tu paling syok tgk ketam tu... aduhla ngn isi nyer yg penuh tu.... perkh bestnyer kak....

cha said...

ketam telur masin? sedap ke? mahal tak sis? ketam kn selalunya mahal

ieda said...

huwaaaaaaaaaa mencik
kooo tayang gambor makan pagi2 .. kejam beb ! .. huhuh

Rinna said...

Wow tgk ketam tuh pun dah tau sedap.. adoiyai.. :)

Delimasari said...

wauuuuuuuu bestnye

rasp said...

mahal tapi sedap tak pe sis...
rasanya tau kat mana nie...
leh gi cari tapi tu lah...
famili i tak gemar sgt layan ketam tu....

syiela said...

adeh.. melelh tengok.. nampak mabeles sangat ketam tu..

Mr feckry said...

ketam tu best la

Neeza.Areef said...

itik..lom penah rasa..telur itik penah la masak lemak sedapp

ketam telur masin..masin tak?

menarik jugak best plak tgk u jjcm chinese food nih..

lieyalatif said...

ko mmg kijam posh...mmg betul2 aku teliur tau...dah le aku puase nieh....tgk crab tu ....adoi laaaa.....

lily lotus said...

uish terasa2 ketam berjalan kat anak tekak :D

ct rahani said...

sedapnya sis.. rasa lapo balik tgk ketam tuh.. huhu..

[z@ck] said...

oh my...drooling

el said...

giler meroyan tgk ketam tu beb...rs nak geget komputer dah ni...lama x mkn ketam...

nah mkn itik panggang..sedap jugak :)

noornazuha said...

errr berapa kos sume tuh?tingin nyeeee nak mamam macm tuh..dh lama x makan ketam, kecuali crab meat yg segera tuh..hehehe

Reena said...

Besarnya tengok sepit ketam tu!! Tengok rupa pun memang nampak sedap Posh :)

Mimy Hamid said...

owh ni kedai baru la beb..aku biasa area sini..mahal tak range harga dia..kena try la

din said...

berapa kosnya untuk semua menu tu? terliur plak ni

Suraya Majid said...

Saya & suami baru sahaja makan 2 ekor ketam. Harga : RM78 utk 2 ekor. Jadi seekor adalah : RM39. Agak terkejut tp apakan daya sudah masuk dlm perut. Terima kasih - Kak Su