Klik Jangan Tak Klik

Thursday, May 3, 2012

Quaker Oat Cookies Snack Sihat!!!!

Semenjak umur semakin muda ni 
harusla mengamalkan gaya hidup sihat
tapi selera masih gak nak makan macam2
dalam dok makan macam2 kesihatan tetap jadi
keutamaan
 
So inilah snack sihat yg aku terai
sedapnyer kalah femes amos
(tifulah sgt!!!hehe)
Yang aku cuba ni pun bukan aku beli pun
heboh gak ler terrrbaca kat blog ramai dah cuba
kata sedap bebeno
yang ni my colleague yg kasi...tq Yaya
Dah terai sekali sedap
haruslah nak terai flavor lain pulak 
kan aku suke bau cinnamon...apalagi terai...sedap jugak...tp
mungkin yg bukan peminat herbs camni tak leh telan kot
jgn risau ada flavour lain 
"Chocolate Chips"
confirm korang suka punyalaaa
snack macam ni bagus....harga RM5 yg dalam kotak
ada 6's
kalau terdesak lapo besenya aku standby dalam handbag 
takdela tekak ni makan macam2
Lagi satu yg menjadi snack sihat pilihan aku 
"Honey Bunches Oats"
kalau org lain suka makan tit bit kerepekla...twistiesslaa
aku lebih suka kunyah ni 
lebih sihat
kalau tahap bosan aku campur dgn susu omega
letak oat sikit...kenyang for bfast dan dinner
tengahari aku jarang nak berdiet...hantam sajalah

Psst: Lately ni mmg aku sedar bila umur dah meningkat setakat diet ni mmg liat betul timbang nak turun...stress sikit pun badan leh naik...so dgn bangganya aku dah start exercise balik...malam tadi sukses...walaupun semput....terpaksala start JM balik...tgh cuba 20 minit sehari....itupun liat...pemalasssss tahap gaban...nak exercise mental kena kuat...eee tak suker badan ada lemak....rasa berat....penat...yg paling tak bess baju tak muat........tak sanggup nak tukar size...huhu!!!


19 comments:

Bitt (double IS) said...

sedap selalu simpan cookies ni bila jenjalan..hehhehhe owhh pernah buat sendiri time rajin sebab oats terlebih..hehehe

el said...

dulu ms pas pantang mmg jaga makan..almaklumlah tgh bfeed kan..then lately ni dah malas..makan pun ikut dah..berat dah makin naik...then tetiba tersedar dr tido..terus exercise sit up...dah sehari tu jelah buat..pas2 lupa..kahhhhhhhhh

tp biskut oat ni mmg sedap
tp el bkn beli tuk diet ...mkn oat tu pun abis kejap tu gak hahahaha

lieyalatif said...

SEDAP YEAK SIS...lieya ni pantang bace org promote laju jek laa nak menery hah....okey2 nanti nak cube gak le sis....

Kakzakie said...

Kakak bukan masalah nak kurus tapi tujuan nak sihat so... makan quaker oat bukan biskut oat setiap pagi walau tekak dah tak suka...

syanasaid said...

suka sgt POST tu
sedapppp

LidiaSuraya said...

ok nak terai... kalo sedap boleh simpan stok dalam handbag... hehehehe

Delimasari said...

lom pernah rasa, mesti sedap tu

KiKiHanakO said...

nanti nak try!! cam sedapppp

-cinta soFiaSafiya- said...

seriusss sedappp biskutt nih........

bila makan ralit jaa rs ^__^

Mooniqueen said...

Biskut ni memang sedap... Tapi mahal sikit la...hehe....

Reena said...

Bila umur makin muda, lemak tu cam dah jadi tepu kan, Posh. Geram je i. Nak senam lebih-lebih pun cepat je penat. Hadoii... muda sungguh! Tapi betullah Posh, bajulah penyebab utama kena maintain kan berat. Kalau tak rasanya tak sedar diri jugak. Hehehe...

atty's said...

kty suka cookies ni..harus ada stok kt opis

norhidana said...

nk kene try gk nih kak... nk mkn oat yg utk bt air tu mmg takde harapan lah... kalu dh bt cookies nih boleh telan kot...

thomas said...

Kebetulan saya pun baru beli Quaker Oats cereal drink 3 in 1 gara2 cholesterol tinggi

aisyah humaira (syah) said...

sedap yg ade honey tuh :)

ieda said...

aah sedap sgt2 ..
ada lah pernah beli .. best2 ..
tapi agak mahal , nak beli utk makan ari2 susah sikit lah ;)

caliph shuriken said...

aritu pnah makan cmni.. sedap jgak tapi x ingat brand apa, huh...

Mimy Hamid said...

eh aku suka la nak pi cari...aku mmg pentegar oats...membanyakkan susu badan ku

IxoR@ said...

bagus utk kesihatan.....

;)