Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, May 29, 2012

Ichiban Boshi!!!!

Kalau nakkan kelainan makanan jepun
bolehla cuba 
"Ichiban Boshi"
Located kat Sunway Giza Kota Damansara
cam bese selak menu dulu....
sgt2 tempting....
salah satu aku suker sgt pi sini
sbb jeruk halia ni....kalau sushi king nak kena mintak
kat sini dah siap disediakan...jgn tak tahu aku leh ratah ni jer tak makan apa
hehe
Lagi satu tak tau naper asal pi restoran jepun
jer mesti aku lalu jer minum banyak2 green tea
cuba kat umah uwekk...tak berapa nak lalu
brand apala depa pakai sgt2 sedap
tapi kat sini selection of "Sushi" tak brp nak bess
 compare to Sushi King
tapi akukan antu sushi 
tetap gak nak merasa
Ini set menu yg aku order...
salmon tu sgt refreshing
 
suker jer feeling makan japanese food..
mesti nak ala2 sopan cam "Oshin"kan hahaha
tapi yg paling menggoda
menu yg diorder Mr Y aduhai full of Salmon
Mr Y kalau bab makanan jepun mmg expert apa jer yg dia order confirm sedap
aku pun pandai makan...japanese food 
Mr Y la cikgunyer ....kalau tak dulu tekak ni mmg tak leh menerima
la ni aku pun dah addicted
Harga food kat sini cam besela ...standard makanan jepun...mmg pricey 
tapi yg penting puas hatikan....
Masa nak bayar dapat pulak voucher boleh guna for next visit

Cuma sini service kekadang cam haru sikit....lembap sikit...macamla ada ramai naaaa customer....
tu yg aku nyampah!!!
dari segi food oklaaa

Kot siapa tingin nak terai makan kat restoran ni...here's the outlet..


Lot no. F 0.1, Sunway Giza Mall,
Jalan PJU5/14, PJU5,
Kota Damansara,
47810 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.



Lot 1.14 (Level 1)
Pavilion Kuala Lumpur
03-21416621


Psst: Gedikkan tekak aku la ni...makanan melayu dah tak brp nak lalu...rasa nak try international food pulak...menyampah Mr Y haha..mungkin dah bosan kot... Mr Y kekadang bengang kalau dia ajak makan kat luar makanan yg bese atau selalu makan mesti aku takmo...yelah kalau nak dining better try makanan yg tak pernah trykan...baru ada feel...tapi aku ni beselah bermusim...kalu musim tekak melayu...habis manjang jer aku nak makan melayu...kalau kena western....western jerla.. hehe!!!

16 comments:

SyaNa said...

beb yg salmon tu mmg mentah ke?
aku tak berani nk try
tp tgk mcm best jek org dok makan

Kakzakie said...

Anak-anak kakak suka japanese food, tapi mama-papanya kurengglah. Kakak still prefer malay food jugak - tekak melayu katakan hihi..

kakcik said...

Kakcik ni pulak, hanya makanan melayu yang serasi di tekak. :)

el said...

SEDAPNYE
el pun suka mkn sushi

nti nak try mkn hat set pya

rasp said...

uishhhhh lama bebenor me tak pekena sushi...
nanti nak ajak lah my kids gi terjah...

yana lyana said...

ok fine.
teringin nk mkn sushi da skrg nih..

cha said...

haish dh cuba jugak try nk mkn japanese food ni tp masih tak boleh huhu

lieyalatif said...

adoi sis....peberet gue nie...sushi...salmon...perghhh mmg berhantu laahh.....kat zanmai the best tau sis...u should try there....

Gieyana said...

sedapnyaaa...suka gak mkn sushi..lama x makan nie..:-)

LydSunshine said...

Posh, saya tak penah makan makanan jepun selain kat sushi king. Yg jeruk halia tu sedap ke? Penah tgk org mintak kat sushi king. Apa nama dia dlm bahasa jepun kalo nak mintak ye?

Neeza.Areef said...

japanese food yg paling x bleh layan..x tau lah nape jakun lah tekak ni..klu western x pe

mibi said...

wah nyummyy!!!

norhidana said...

simple betul menu2 yg akak oder,tp mmg nmpak sdp... kalu dana... paling suke yg ada telur ikan tu hehehe... bile mkn rasa meletup2 dlm mlt hehehe

Dee said...

dee first time masuk sushi king..giler tak tau nak order apa sbb tekak xleh terima sushi..last2 order piri2 chicken..mcm chicken terrayaki lah..baru leh telan..green tea dia mmg sedap..hehehe..

Bitt (double IS) said...

belum pernah try Japanese food satu family lagi..

Reena said...

Full of Salmon!!! Wahh... feberet ku tu Posh. Dapnye!!!