Klik Jangan Tak Klik

Thursday, April 26, 2012

Patutla Orang Vietnam Cantek ~ Ini Yang DiMakannya di Pho Hoa!!!!!!

Nilah rahsianya orang Vietnam kulit depa mulus dan
santekkan
tengokla apa yang dimakannya
JJCM kali ni kitaorg terai masakan Vietnam pulak
jgnla risau walaupun ada
 sekor naga yg ala2 cam restoran cina
Yang penting diakui 
"Halal"
 
Ini bukan
awek Vietnam
 yer
Trademark restoran ni penuh dgn bamboo
kalau ada yg lari tak bayo senangnyer ikut celah bamboo ni 
hehe
deko tempat ni mmg very cozy
disebabkan pemakanan kat sini ala2 healthy gitu
takdenyer nak ngoder teh tarik...nescafe
baek aku order plain water
Mr Y jer up sikit
"Lotus Tea"
  very refreshing and wangi
kira bagusla nak cuci toksin dalam badan...

Here's the menu
"Noodles soup" 
Mr Y punya....sedap soup tu...terasa
Aku nyer menu yg
paling bess mcm2 ada 
close up......besar tau portionnyer....ada swiss roll.... 
chicken slice...mcm2 jenis dedaun
pudina...salad...tauge...timun..carrot
mau tak santek kalau ari2 makan cam gini
Inilah segala sos ....
jus yg akan dimasukkan bersama mihun tu...
tak cukup perasa leh terai
sos yg disediakan
So bila dah digaul sebati jadila camni
aku yg tengok ni pun rasa terliur
masam...manis semua cukup rasalah!!
 
Sedap beb!!!cayolaaaa...
 
Apa2 pun jemput makan yer
lapo ni...singgah lepas balik keje mau tak kebulur
itupun tak habis.....penat aku nak ngabehkan...
Mana taknya siap tapau kek
dari 
"Pastry Culture"
sedap....kek ni lain dari yg lain 
outlet cake ni kat Tropicana Mall
semua cake kat sini mmg nampak tempting walaupun agak pricey
yang penting sedap!!!
 
kalu makan kek 
topping cherry tu mesti
aku yang punyerr
 
Total bill...oklaa kan  
very reasonable and big portion

oklaaa dah kenyang jomla balik yer....walaupun full sgt takdela
 rasa berdosa
sbb makan makanan yg menyihatkan

Restoran ni international
kalu kat Malaysia
 yang kami pi ni kat Tropicana Mall

Unit G34, Ground Floor
The Curve, Mutiara Damansara
47800 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan
603-7725 9880

Lot No L1-96A, Level 1
The Mines
Jalan Dulang, Mines Resort City
43300 Seri Kembangan
Selangor Darul Ehsan
603-8941 1854

Lot L1-52, First Floor
Tropicana City Mall
3 Jalan SS 20/27
47400 Petalling Jaya
Selangor Darul Ehsan
603-7728 1714

Unit FF26, First Floor No.5
The Waterfront & Park City PSN
Residen Desa Park City
52000 Kepong Kuala Lumpur
603-6285 8955

 Psst: For more info please visit http://www.phohoa.com/ 

24 comments:

atty's said...

nampak sedap jugak foodnya..harga pun leh tahan..

-cinta soFiaSafiya- said...

sedap menu yang dihidangkan.......

norhidana said...

aah la kan kak, makanan diaorang healthy2 betul kn, kaya ngn syr n herba ulaman....

menu akak ngn mr Y tu mmg nampak menyelerakan sgt, tp sapa2 yg tak minat syr msti tak blh lyn makanan vietnam nih...

lieyalatif said...

eh murah la posh...harga sgt2 okey...mcm2 gak u mkn tu.....dah le portion besar2...mmg berbaloi2 lah!

i rasekan u sesuai tau jadi hos JJCM gantikan hos skrang yg sendu tu...

kakcik said...

Ok juga harganya. Tapi, kalau kakcik yang makan, balik mesti cari nasi juga. :)

el said...

el pun mmg suka makanan2 derang ni jenis hat soup2 ni kan..hat gaul2 ni kan..mmg healthy ..ari2 mkn pun xpe...leh kuruih gini hahaha

ieda said...

semua kat KL .. mencik ! .. ;)

NUNU EERA said...

nk cntik jgk.. nk kne g mkn kt cni la kan.. ;)

Neeza.Areef said...

not bad

SyaNa said...

murah gak tu sbb big portion
banyak sayur2 dia

cha said...

kalau kazaa msti tak nak ni byk sayur je haha

DaZzlingLilLy said...

kalau food vietnam kat msia rasanya ok kot..tp kalo pegi vietnam mmg tak kena dgn selera tekak i..hehe..

Bitt (double IS) said...

not bad jugakkan :)

SURIA AMANDA said...

thanks for sharing...pas ni leh terjah....

uncle said...

kalau tengok harga tu..kira oklah..sama padan dengan tempat hihihi..takpa nanti kalau ada rezeki uncle boleh serang hendap !! hihihi

Kakzakie said...

Nak cari restro yg provides jenis healthy kat tempat kita masih kurang... tengok yg dihidang memang nampak best. Tempat pun cozy je...

rATu kEBaYA said...

menarik je apa yg dihidangkan.. baru je isnin lepas ada member bagi sejenis keropok yang dibuat dari beras.. tapi sebab tak berapa yakin terpaksa bagi kat yg bukan muslim...

Reena said...

Wahh... bagus ni makan healthy food. Boring-boring jalan dekat The Curve nanti boleh try makan kat sini :)

Rinna said...

Not bad laa harganyaa ngan big portition gitu.. Nampak sedap plak tuh.. :)

Zie Madini said...

SEDAPNYAAA!!! melelh lior tgk

Softtouch [Hanim] said...

mcm sedap lah sis..mcm2 kedai sis rasa kan...lain dr lain...ni mskn vietnam plak...

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

wahh mnyak sayur ulam ea..adesss itew xbape mkn yg ulam2 tu hehe..

nice entri suke sgt2 entri bab mkn2nie
sbab cik eyla pon suke mkn ahaha !

IxoR@ said...

wwuuhhuuu...

next week sy fly to vietnam, bole rasa yg asli punya....

:)

Anonymous said...

I love the valuable info you supply in your posts. I like your writing style.