Klik Jangan Tak Klik

Friday, April 13, 2012

Mr Poposh Kucing Terberat ~Yearly Vaccination!!!

Cak!!!!!!
Mesti ada yg rindu dgn Mr Poposh nikan
Mesti nak tau "perkembangan" 
Mr Poposh
Bukan takat pipi melebor 
dan leher tak nampak dah
tapi badan pun dah ala2 
kucing heavyweight hehe
Muka suspen ingat kami nak buang dia kot
yang aku lak kaki sakat
"mummy nak buang dia"
Apalagi meraung meow meow la dia
agaknya dah penat meraung kami tak layan
terus penat...siap nak ada toys sebagai kawan
takut betul nak jumpa vet
Sampai jer klinik semua pun dok tego
"mak aii besonyer"
jenuh aku nak menjawab soklan
dah macam retis lak Mr Poposh ni
time ni nak kena enjek kat montot
Vet sdg kasi ubat cacing
(deworm penting every 3 month)
actually vet tu pun shocked and takut nak kasi 
ubat
bila dah tak boleh suruh aku pulak yg kasi
aku mmg la leh kasi
tapi ko kan vet ko la kasi
Last2 cuba berjaya gak
kena pandai teknik pujuk
kena syg2 dulu dgn dia
almaklumla Mr Poposh ni kan manja mengada
bersedia utk ditimbang yer
hamek ko aku ingat dah berdiet sakan turunla
hampeh naik hampir 3kg
Vet dah kasi warning
jgn obes sgt!!!
Nak catu apa lagi
aku ingat kalu banding dgn kucing lain 
Mr Poposh yg paling kureng makan rasanya
dah dia nak naik nak buat lagu mana
patutla makin hari makin tak larat aku nak dokong
lucky dia ni jenis pandai
if aku panggil jer dia mesti datang
kalau tak jenuh aku nak dokong
tak larat!!
 
tengok rega nak "kasi" pun dah naik
tapi kalu korang nak budget punya better pi kerajaan
RM45
kalu balik harus beli macam2 utk Mr Poposh
Pokok kucing tu aku baru jer tanam
nanti dah "menjadi" 
kasi review

Kalu sayangkan kucing vaksinla setiap tahun utk mengelakkan segala penyakit 
merbahaya...kucing penyakitnyer pun cam manusia....

Psst:Entahla nak diet lagu mana lagi....yg penting Mr Poposh sihat...itu dah cukup make me happy!!!

























25 comments:

Rinna said...

Lama tak tgk Mr. Poposh..makin gebu.. nengoknyaa.. Mr. Poposh pun diet gak yer.. hehehe.. :)

noradzlina.kamdani said...

bg aktif la si poposh..bwk jenjalan ke...

NUNU EERA said...

klu nk buang mr poposh meh buang kat cni.. hehe..

norhidana said...

ala2 comel tembam nyer mr poposh... jwbnyer pasni akak kene rajin bwk dia gi jln2 tmn, gi supink2 biar dia senaman skit... ewah hehehe....

pokok kucing tu utk apa kak?

cha said...

hihi sis sama dgn kazaa suka kucing. family kazaa klau bab kucing mmg sgup berabis huhu

atty's said...

geramnya tgk poposh..alor sian nak kena diet2..

Delimasari said...

weiiiii - gebu22222 Mr Poposh ni klu dekat gerenti kena peluk ni

saya_arief said...

comellllll.
:)

.: iEyLa :. said...

gebunye poposh...
geram rase nk peluk2..hikhik

ieda said...

kusssssssssss semangat !
kucing yg paling comel dan paling best pernah aku jumpe beb ! .. poposh beruntung dpt tuan macam mu beb !! .. ;))

el said...

rantai mr. poposh tu kiut lah hehehe

ct rahani said...

gebunya mr poposh.. berat dh nak sama cam my aqeef la sis.. patut la x larat nk dukong.. hehe..

adarnadzmie said...

sukanya tgk mr.poposh ni...gebu jer...:)

Mimy Hamid said...

rindu poposh...makin boolat..mak ai berat dia...larat ke dukung posh...aku tgk posh jadi rindu dgn mimie yg hilang..sedehhh

rasp said...

sihat walafiat dia ye sis...
dibelai dan dijaga wif love sbb tu gitu jadiknya....

mamaNoriz said...

dulu time lum ada anak pun sya byk kucing ni dan mmg byk kos utk injek semua ni, last2 pegi kat gomen je...murah...hihi

mama pipie said...

geramnye mr poposh ni wpun obes tetapi sgt kiut..

thomas said...

Sihat betul kuching ni.

penyuluh perikanan said...

kucing ini memang kren bangaet, oke kawan kalau ada yang jual dimana nih...oke deh teruskan berkarya .. semangat tetap maju terus...

Reena said...

Wahh... ni kalau color oren mesti dah jadi kembar garfield. Comella dear :) Gerammm

caliph shuriken said...

besar laa dak poposh ni ^^

zulhilmi tempoyak said...

ada suprise untuk anda.

saya adalah saya. hari hari saya digunakan. hari hari saya dipaksa bekerja. hari hari jugak lah saya merasakan saya terpaksa mengeluarkan cairan. kadang kadang berwarna hitam kadangkala hijau kadangkala biru kadangkala pula merah.

penat saya. saya tak mempunyai kawan sebab tuan saya tidak memiliki kotak pensel. namun begitu. saya bukan pen mahupun pembaris mahupun pemadam. saya jugak bukan highlighter.

saya rasa anda tak tertanya tanya pun siapa saya. saya adalah pen. mesti anda dah tau kan. penat je anda dah tau. sebab tak suprise pon.

errrrkkkk....

Softtouch [Hanim] said...

tembam n comelnyamr poposh..gam tgk..betul sis janji mr poposh sihat..sian plak nak catu2 mknan dia

Bit Xamri said...

Mr poposh ni dah kasi ke?
perghhhh beratnyaaaa n besar! hahaha

Zul n Azizi Boarding Pets said...

Salam Aidilfitri...

Wah sihatnya si poposh ni...demi keselamatan...pastikan ianya tidak mudah stress...Make poposh happy & get more attention... :-)

www.mylovely-cats.blogspot.com