Klik Jangan Tak Klik

Thursday, April 12, 2012

Mencari usus lembu!!!

Dah habis citer berjimba
Di Ancasa Resort meh kita kembali ber JJCM
Entry JJCM aku ni berderet mintak tunggu di publish
kan ari tu aku buat entry pasal restoran minang versi
http://posh76.blogspot.com/2012/03/garuda-kampung-baru-versi-takde-aircond.html
La ni nak buat entry versi yg beraircond pulak
Nila yg aku tingin sangat nak cuba
pertama kali dalam idup
baru pertama kali terai
itupun dek sbb JJCM TV3
korang mesti ngeri takpun geli geleman nak makan usus lembukan
tapi sebenarnyer sedap beb...dalam usus tu depa sumbat
dgn tauhu + telur
terus tak imagine pasal usus pun

Ni lauk pauk yg kami makan
tunjang tu aku tak pasti part lembu tang mana
tapi bile chew cam kenyal2
Mr Y suka....

Dessert...pisang lerr..
tapi tak makan pun......kabo tu!!
saja tayang hehe
 The snack
"Rempeyek"
bawak balik sbg kudapan ....sedap!!

Psst: Komen aku pasal Garuda beraircond ni yg tak beraircond lagi better....kat sini service cam slow and environtment tak brp nak bersih and mahal!!!




18 comments:

Rinna said...

Sedapnyaa tgk lauk pauk..tuh.. Usus tuh.. buka perut ekk.. confuse plak.. :)

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

cer trai makan kulit lembu pulak.. lagi sedappp!! =D

KuNanGKuNanG said...

amboi sedapnye...terliur tgk.

norhidana said...

tak penah try lg usus lembu msk gitu kak... biasa kalu perut tu biasalah mkn... msti best sbb akak dh review sedap...

lama tak lyn mkn masakan padang nih... tunggu sorang bff abis cuti berpantang msti nk terjah nih...

ieda said...

alamakkkkkkkkkkkk blurp .. blurpppp seyess x pernah makan beb ..
tapi kalau suh try mauu gak cube ;)

Spudin said...

eee...xminat makan :(

Amir said...

pergh tak sedap.gaga

el said...

usus..haiii x mkn kot lagi2 organ2 dlman ni..ssh nak msok tekak...kagum ngan posh hehehe

Neeza.Areef said...

adoyaiii..
bley ke nk anggap mcm sosej ek usus lembu tu..hehehe

lieyalatif said...

berani u cube sis...tapi i pun mcm u jugak..berani gak nak cube hihihi.....rupenye dah disumbat isi dlm tu...nampak menarik la posh

SURIA AMANDA said...

usus lembu sedap..masak lemak cili api campur daun kunyit..fuhhhh terbaek bila mak along yang masak...

Mimy Hamid said...

mmg pun rasa geleman kalau dengar tp rasa nya beb pehhhhhh...aku tau la makanan minang ni mmg gitu ...akusuka tunjang lembu

mamaNoriz said...

semacam lak tgok rupa usus tu...heheee

jalan makan2 je korang ek, best tul!

syanasaid said...

mcm sosej la kan
aku suke urat tu..sama kot yg ko panggil tunjang tu
tp make sure suh org tu guntingkan sesiap
kang jenuh aku nk potong
:-)

rasp said...

yummy tul tgk semua food tu....
mahal sbb ekon la tu sis...

Reena said...

Usus lembu?? Dengar nama macam scary tapi bila u kata sedap, macam ada chance nak try rasa ni :)

Softtouch [Hanim] said...

nmpak mcm sedap . sy suka try mknan yg baru n pelik mmc ni

IxoR@ said...

usus lembu?

huhuhu... tak de la....

tak makan.