Klik Jangan Tak Klik

Saturday, April 14, 2012

Hair Bun Or Hair Donut!!!

Teruja tengok kat blog
terus gi mencari
aku ni mmg pantang tengok barang kesantekan ni
gedix jer nak membeli

Finally jumpa
 pun kat Sinma

Excuse me ni bukan span cuci periuk yer
tapi utk buat
"hair bun"
or
"hair donut"
hantam sajalah

Camnila roper sebenarnyer
tapi aku buat main2 jer
tak set betul2
(sbb gelojoh beli jer balik terus nak cuba)
tapi mmg baguslah menda ni
semudah ABC kalu nak buat sanggul
Rega pun murah
RM3.90

Cuma satu jer kalau rambut yg  
"lembut sgt pakai jari pun boleh"
mmg susah nak guna menda ni
sbb lubang tu besau sangat
kalau jenis rambut yg jenis berat or banyak mmg senang nak pakai
so nakkan kemasan korang
 kena gak pakai getah rambut
and kalu nak tambah dgn aksesori lain cam hairband or klip rambut akan lagi santek...
kalu korang tak paham 
cara aku explain
ni dia...step by step camna nak buat
hairbun
or hair donut

Pssst: Hair bun ni kan cam trend la ni ...ala2 pesen Maya Karin masa ABPBH 2011

18 comments:

Dhaniya ShahNiza said...

Pakai hair donut ni mmg sgt2 simple..1st time nmpak,mase tu g shopping at tesco,ade sorang salegurl ni pakai..nmpak chantek sgt,so muke x malu tnya dia..ape nama bnde yang dia pakai..terus g cari(walhal rambut sy paras bahu je..kompom x blh pakai)..bawak g keje,balun rambut kawan2 yang x bertudung hak rambut melingkar2 tu :)pastu ramai yang oder suh belikan :)

Dhaniya ShahNiza said...

kalau rambut panjang n lembut,ade lagi satu jenis utk buat hair donut :)

ieda said...

rambut panjang sesuai lah kan beb ;)

ratusiput said...

mmg cantik kan.tp rambut aku jenis nipis...

Softtouch [Hanim] said...

rambut sy pendek mmg xleh pakailah ....

Reena said...

Alahai kalau rambut jenis tebal mesti nampak gebu je kan hair donut ni. Kalau rambut jenis halus dan licin macam kita ni mesti payah sikit nak pakai (agaknya lah kot. Hehehe)

black_mel said...

rupa2nya ada benda mcm donut tu diorg letak..igt diaorg gulung2 rambut jd mcm tu..

IxoR@ said...

bagus ni kalau dalam pantang kan?

tp tu la... jenis rambut yg guna jari pun bole.. susah sket nk urus... huhuhu...

Papa-NtiQ said...

anak saya mesti suka ni

norhidana said...

tak penah try lg nih kak... dana pun suke bebeno beli beli brg2 rambut dr sinma... gth rambut ke penyepit ke mmg tahan lasak...

cun gk kan kalu bt sangul gini... tp jgn boleh tertanggal udah

Matjoe said...

baca tajuk ingatkan donat leh makan tu. hehe

syiela said...

santeek.. baru tau guna benda alah ni.. thanks ye :)

rasp said...

mmg senang kan sis guna nie...
tapi i pun kena guna getah gak memula coz rambut ala2 'rejoice' tu...
tapi now dah tersimpan elok jer coz baru je potong rambut huhuhuhuhu...

Mimy Hamid said...

hahah lawak ok aku baru tau guna nya ni..ko nak tau masa rambut panjang aku buat pengikat rambut..tp pelik makin lama makin mengembang..rupanya buat sanggul daaa...hihi

mamaNoriz said...

eee... model kat iklan tu pakai tak lawo langsung, huhuuu... Posh pakai lagi smart dan kemas...

gi dinner mesti vouge kan...

el said...

ha dulu ada kelik kt ofis ni dok pki..siap tunjuk lagi cara2 nak pakai..tp tu lah rmbut el lembut n sikit..sure payah nak buat..:)
kalo el buat rs nye dah muka nenek2 plak kahkahkahhhhhhhhh..kalo mcm maya karin tu xpelah..mmg lawo

Neeza.Areef said...

santekkk arr..klu rmbt lepas bahu bley x agak2 eh nk pkai nih

Mama Gee said...

ohhh nk cr gak lah..
rambut dh panjang sgt ni..rimassnyaa