Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, March 13, 2012

Nasi Ayam Mancongkam ..Sila Layan Diri Yerrrr!!!!!!!

Kalu dtg area Gombak kutip duit sewa rumah
mesti tak tau nak makan apa
Nak cari makan "special" kat sini aku pun tak tau kat ner
jadi singgahler kami kat
nasi ayam femes
"Mancongkam Chicken Rice"  
(Jangan tanya apa makna mancongkam tu...mencengkam tu aku taulaaa)
Kat sini service lain dari yg lain yer
takdenyer ada pelayan nak datang kat korang tanya 
nak makan apa
or minum 
silala ke kaunter khas untuk 
mengorder yer...dah order amik makanan dan minuman sendiri
(dalam hati aku dok kata bagus gak idea ni...kurang sikit budget bayar gaji pekerja...cuma nasib baik tak suruh customer lap meja tak pun basuh pinggan sendiri bley hehe)
Antara menu yg ada
tak yah ler tengok lama2...semua pun berkaitan dgn nasi ayam
jgn mandai2 nak order mee goreng plak!!
Kot ada yg berminat nak berniaga ..siap ada francais
mmg owner ni berpandangan jauhlaaa
bagus usahawan camnila yg dicari
takdela meniaga dok takat tu jer
nak sambal kicap ni 
pun kena pi kaunter mintak
Mr Y oder 
"Nasi Ayam"
Aku kununnye gedik nakkan kelainan
order
"Nasi Goreng Ayam"
dapat nasi goreng + ayam nasi ayam
(berapa bnyk ayam daaaaa)
Kasi korang terliur sekali!!
Nak kata sedap tu blhlaa mungkin bukan tekak aku kot
sbb Mr Y kata sedap...for me aku prefer chinese style
nasi ayam hainan

Psst: Tapi kalu korang tersesat ke Gombak ni leh singgah kat nasi ayam mencongkamlaaaa sgt ni yer...restoran ni selepas "Pasar Gombak"

15 comments:

syanasaid said...

ooo feveret babah aku ni
dr umah dia kt sg pusu tu, dia bleh naik motor semata nk beli nasi ayam mancongkam utk jamu anak cucu makan

lieyalatif said...

sis, name die mmg dasyatttt...mengcongkam2 perut den baco ni ekekekeekek...

bagus jugak kan buat style gini...jimat kos pekerja amik2 order heheeheheh

SURIA AMANDA said...

mencongkam tu maksud eh..menikam kalbu la....mcm sgt sedap..

rATu kEBaYA said...

klu dah mencongkam ni.. mesti sedap ni...

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

dulu memang terbaik masa kedai dorang kecik lagi peberet saya tu..tapi sekarang anak dia dah take over dah tak sedap dan harga pun naik...

el said...

tgh lapar ni beb
mmg terliur dah tgk ayam2 tu..adoiiii

Dee said...

mencongkam perut dan tekak ni..hahaha...sodap bonar ke? bolehlah terai kalau ke pasar gombak sana..huhu..

NURULHANIF said...

tgk ayam dia cam sedap je.. hehe

Mimy Hamid said...

pernah gak dgr tempat nasi ayam ni tapi tak tau kat ner la posh..aku ni duk gombak tp tak tau ehehe..ko kan jjcm..bgtau la kt ner leh cuba rasa

adarnadzmie said...

nasi ayam klu sedap memang org suka... :) apa makna nyer mankanyer mancongkam tu yer...hehe

Neeza.Areef said...

iyekot makna mancongkam tu mencengkam cuba sebut cam org negeri 9 kot..hehehe..

atty's said...

mencongkam tu maksudnya mcm power ler gtu..

lapar perut den ha

anie said...

sedapnya nasi ayam ..

Reena said...

Fuhhh... mancongkam gitu... Hehehe... Taste kita memang samalah dear. Nasi Ayam Hainan jugak yang terbaik!

Pepel BoNda AmaNi said...

dah lama xmakan nasi ayam mancongkam nie...rindu lak tetiba..ayam goreng garing dia....yummy...yummy...