Klik Jangan Tak Klik

Thursday, March 29, 2012

Lunch Kemaruk ABC dan Goreng Pisang Cicah Kuah Kicap~U all Kena try!!!!

Inilah destinasi sebenar kami
 "Port Dickson"
sebelum aku citer menginap kat ner
meh kita layan lunch dulu
ingat nak pekena
" Asam Pedas"

Last2 dah lapo sgt
makan kat restoran bese jerla
bese2 jer asam pedas tu...nasi pun lembik huhu


Nasib baik ada ABC
pengganti nasi yg tak berapa bess tu
panas2 pekena ABC mmg bess
 
Mr Y and PIL malesss nak pikir phening cam aku
aku ni mmglaa bab makan cerewet...tula nilaa..
bukan pilih makan...tp kalau keadaan persekitaran dan service cam kureng
aku nyer selera tu pun jadi ala2 jer
diaorg pilih nasi ayam
pun bese2 ajer

Cerita lunch dah habis
kalau korang datang PD harus cuba
"Pisang Goreng Cicah Kicap "
key ell aku tak jumpa yer
mak aii mmg sedap....pernah sekali tingin punya pasal
cari satu PD tak jumpa2 sedeh!!!

kedai ni tersorok sikit yer
betul2 depan restoran Nasreen
so please slow down your car
 kalu dah sampai
PD town kang terlepas...aku pun banyak kali terlepas
Mr Y sabo jela melayan kerenah bini dia
 

tengok pisang tu besau2 kan......

Inilah kedainyer....adalah jual macam2 gak
apa saja yg dijual kat gerai ni korang takkan menyesal
sbb mmg sedap!!

Psst: Masa nak balik pun sempat lagi tapau...sbb sedap sgt!!!

18 comments:

Mimy Hamid said...

lauk asam pedas terbaik..makan panas boliauu peh

Dee said...

perghh...sedapnya nmpk pisang cicah kicap tu..kena try ni kalau turun PD..

norhidana said...

ohooo akak ke PD yek...
pisang tanduk grg cicah sambal kicap, mmg terbaik tuh kak... kalu kt kl mmg pyh nk jumpa skit tp kt johor or belah2 selatan mmg senang nk jumpa...

kt umah ni pun sambal kicap tak blh abis stok, msti kene ada... tak syok cicah2 takde sambal kicap kak... al maklum org johor

syanasaid said...

hahaa gigih aku x masuk blog ko pagi2 td
lepas lunch br berani msk

aku pn kalo gi PD mesti cr goreg pisang cicah kicap..aku beli kt area umah ade bela kida tu..tepi jalan kedai dia

adarnadzmie said...

asam pedas klu sedap mesti org suka punya... klu kureng pasti tak selera nak mkn...hehe..

pisang goreng cicah kicap belum pernah rasa lg..kt tempat saya pon tak der...tingin nak rasa...;)

Neeza.Areef said...

naseb kt sini mmg pisang grg cicah sambal kicap
tp kot la yg kt PD tu lain kan rasa dia harus cuba klu g sana

Syafina Yazid said...
This comment has been removed by the author.
ieda said...

grg pisang panas2 cicah kicap nie terkenal di JB kan .. den dulu selalu makan macam nie petang2 balik sekolah ..
skrg nie buat sendiri dirumah kicap lada nie .. beli grg pisang bawak balik rumah cicah kicap sendiri ;)

Rozita said...

kalau kat johor kami panggil cicah sambal kicap bukan kuah...

dah nama org johor stok sambal kicap mesti sentiasa ada dalam peti..hehe

noradzlina.kamdani said...

umh lin pun sambal kicap tu mmg stok dlm peti ais..sng nk mkn..bole mkn dgn tempe goreng, ikan bakar, tahu goreng, ikan goreng...
kedai nasreen tu area mana kt PD?

el said...

ntahlah x nah cuba cicah pisang goreng ngan cili kicap...:)

rs nak cuba takut2 plak hahahahaha

Rozuan Ismail said...

amboi sedapnya =)

Kancilbiru said...

nanti pegi PD kena terjah lani..sedap nengok gorpis dia....hehehe

cha said...

tgk pun mcm tak selera huhu. kat sini tmpt i pun ada kuah kicap pedas. dia mcm mint2 sikit bila makan tp pisang dia potong nipis sgt huhu

Cheqna said...

cicah kicap cili tu memang sedap, sampaikan boleh bertambah2 order..hehe

:-)

Rinna said...

Goreng pisang cicah kicap mmg best.. :)

Softtouch [Hanim] said...

xpernah cube mkn ngan smbal kicap...bestnya p pd..suka ngan laut..wpun org kata kotor ke apa..tp sy ok je...ok apa pd

IxoR@ said...

org johor mmg biasa makan pisang goreng cicah kicap!

sedapppp!