Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, March 14, 2012

Big PLate Memang First & Last~Ini Pengakuan Sebenar!!!!!

JJCM kali ni bukan pilihan aku yer
terang2 mau kasi taw!!
 
Inilah tempat yg menjadi pilihan JJCM
Mr Y.....by chef Zam
terkenal kerrrr
 
I follow jer walaupun hati ni cam kureng jer nak ke tempat ni
"six senth sorang isteri adalah sangat kuat yer"
sampai2 kita tengok menu dulu yer
mcm bess....actually tempat ni dah lama aku tak mai
rasanya ni kali ketiga kot setelah bertahun lama tak datang
aku kasi canla mungkin dah improve!!!
Entah apa mimpi Mr Y ajak makan kat sini
aku ikutkan jer....terserlah happy nak makan western ni
(semenjak dua menjak ni..tekak aku asik nak makan western manjang...kalau pembawa budak bess gak huhu)
Hiasan meja...kata western tapi alahai
takper masih boleh diterima
restoran malaykan...
Kucing kampung yg somel!!!
layankan jerrr
pineapple juice
beverages jer dah menghampakan
masa ni amik gambo pun muka dah kelat2
tapi masih boleh bersabar
aku lately ni bnyk sekali bersabo...takmo komplen2 nak happy2 jer
gelas tu mmg beso ...ingatkan kalau jual western food mesti ada Ice blended
harem yg ada "nescafe ice" yg manissss meletop so tak habis
Starter katanya
"Mushroom Soup with bread"
yang ni pun masih boleh diterima tekak
takler teruk sgt...makan ni pun sebenarnyer dah kenyang
tapi lama2 akan rasa muak!!
tapi bukan ni yg aku nak komplen

Dan juga pasal menu sgtlaa
bolehlaaa makan lagi walaupun 
rega nak dekat harga restoran 3 ke 4 bintang

Aku makan habis tak habis jer
mmg agak kecewa dgn menu ni


dah ler lain yg diminta...lain yg dibagi
bolehla waitress tu cam muka selamba
bagi salah menu
kalau ikutkan ati aku nak jer aku rejek suruh depa
buat menu yg aku betul2 request

tapi entahlaaa aku cam sabar sbb sian lak aku
 tengok waitress yg mcm budak baru lepas SPM
dok tersengih2 cam kerang busuk bagi tau
"maaf yer tadi salah kasi menu...bley!!"

So this will be our last visit....Mr Y dah kena "taruk" dgn aku tak nak lagi mai
sini...dgn keadaan tempat tak berapa nak bersih..toilet toksah dok katalaa..
makanan pun ala2..imagine yer kalau korang makan kat restoran tu ...rega mak aii
pastu persekitaran tak bersih lalu ker?????
aku mmg boleh terima kalau kedai tu buruk ke apa tapi yg penting " bersih"


Hopefully pihak management restoran ni boleh buat sesuatu
utk memperbaiki tahap service 
restoran ni yg dulunyer mmg pofularrrrlaa...

kalu nak "experience" sendiri bolehlaaa pi
restoran ni located kat at Subang Permai
dekat dgn Kg Melayu Subang

Psst: Takdenyer aku nak selindung2 kalau betul mmg service cam entah apa2 aku mesti kasi tau terus terang...sbbnya aku tak nak org lain lak terkena...apapun bnyk lagi tempat bess dgn rega berpatutan kita boleh makan...tulunla wahai owner2 restoran jagala quality makanan plus service...dgn keadaan restoran yg kotor dan huru hara lalu ker org nak makan...entry ni bukan ni dgn niat nak "menjatuhkan" tapi supaya ambil sbg cabaran utk buat lebih baek!!

19 comments:

Pepel BoNda AmaNi said...

a'ah aku penah sekali jerk makan kat citu..memang rege cekik darah jugak kan....idak ler sesedap mana sangat pun...so-so jerk...

el said...

wow chef tu
takan bekas mnm pun terok bebeno ala2 gerai tepi jalan..gerai tepi jalan pun sedap n bersih...apadaaa ni lah nak untung buat x seikhlas hati apadaaa harap2 owner tu bc n3 posh ni n wat sesuatu tuk restoran dia tu...

cha said...

klau mahal sedap service tip top tempat cantik takpela kan.

haha sis tgk muka u dgn air tu pn dh kelat je haha :p

ratusiput said...

ni restoran chef zam tu ke...bio betul...

mamavogue said...

ish ye ke? dah bape kali plan nak gi mkn kat sane. patutla asek x jd je, rupe nyer tpt tu indah kaba dr rupe je..huhu
terpedaya ngan Razif Best In The World!!

syanasaid said...

mmg mahal situ
tp aku byk kali da pegi
pegi pn sbb big portion
selalu amik lamb

tp tak tau la skrg ni kan
sbb agak lama gk xpeginye pun
ari tu ade gk ckp kat syarul jom pegi big plate

Ayumi Comot said...

La..kak posh diva ni dah kawen upernya..ingtkan ank dara lg..awet muda lor,huhu...

samela ngn ayu, xsuke mkn kat restoran kotor2...:(

lieyalatif said...

bravo sis!! u mmg berani...berani kerana benar kan ......i like u sis...thanks for the info...so kalo nak mencube kat sini akan ingat entry u nie....

Mimy Hamid said...

big plate yang aku tau subang la tempat ko pegi ni...portion tak besor pun nengok

saudah said...

Big Plate ni paling best masa dia baru buka. I think after 2-3 years, management tukar. Start dari tu tak best, food quality merudum jatuh. Dengan waiter/waitresses dia yang berlagak, persekitaran memang tak jaga. Boss dia berlagak betul, that's why staff dia pun macam tu.

Then janganlah komplen ke ape, memang dia akan 'bagi cukup-cukup' meja yg komplen ie lambat hantar, food dah suam etc.

Kalau perasan, dulu 2 lot kedai, sekarang dari Guthrie dah macam 1 kedai.

Cho Zila said...

dah lama tak pergi sinipun.. dulu2 antara tmpt peberet.. tapi lepaihtu der big portion kat shah alam tak gi sini lagi.. big portionpun dah tutup kot...

kakchik@ella said...

KC penah sekali je makan kat situ. Peh tu tak nak dah. Besa je masakan dia .. tak la sedap sgt punnnn

ieda said...

setuju beb ..
dah lah mahal giler .. servis macam tuu , x standard langsung ! .. huhuh
tgk macam ok .. tapi kalau plus x sedappp sorry lah nak dtg lagi kan

Softtouch [Hanim] said...

Xpernah mkn situ lg tp dulu femes jgk n org kata sedap..syglah kalu dah x ok

Anonymous said...

sekarang big plate mmg tak best langsung..service mmg out..ada dalam bulan lepas saya ada la datng ke restoran tu....saya masuk tgk,,,,org tak de la ramai sgt....tapi nak tunggu dia org datang serve bukan main lama lagi...nampak dh kami dok tercangak2 tunggu doa org datang...tapi takde sorang pub datang kat kami sampai 30 minit gak la.....pikir punya pikir...ni mesti lambat dapat makan...kami terus blah jer...gerammmm jer rasanya...azean..

Reena said...

10 tahun yang dulu memang terbaik sangat makanan Big Plate ni. Waktu tu try makan dekat area Taman Permata, Keramat. Maybe sebab baru lagik kot. Cuma tak sure kedai ni ada lagik ke tak sekarang ni.

Tapi bila dapat tahu ada Big Plate dekat area Subang Permai, dah happy dah. Kononnya dekat dengan rumah. Tapi rasa makanan dengan servis memang macam nak campak masuk tootttt...

Serius saya pun pangkah tempat ni. Nyampah! Hehehe

ayang81 said...

yesss...teruk giler big plate tuh..saya baru pergi 17 september 2012..45 minit baru makanan sy smpai, makanan hubby 1 jam..tak ramai org pun time tuh..ada la 2 couple tengah makan..sy order grilled chicken n hubby beef steak..total rm53.00 , rasa menyesal lak..baik g makan siakap 3 rasa ke..lagi besttt...daging dia 2 ketul kecik jek..rasa dia sama jek ngan western kat luar yg harga dlm rm13++ ..mmg tak g dah lepas nih..kalau tak percaya, pergi la cuba...

ayang81 said...

plate dia tu sama jek ngan plate aku makan kat foodcourt alamanda..heheh..tak ada apa nak dibanggakan pun..

Anonymous said...

Laaa bru nk pg..biarpon btu bce post ni..ermmxjd2..xsdap la tu kn..