Klik Jangan Tak Klik

Thursday, February 9, 2012

Over Betullah "Si Flower Horn" Dang Suria ni!!!!!!!!!!!!


Santek ker kau.....
mula2 aku baca kat beautifulNara jer dah terbako
agak2 ler nak kasi komen....
tah yah ler hover.....kalau ko pernah menang 
host TV terbaek takper la nak kasi komen harem camtu
frankly speaking aku tak minat dan tak tengok langsung realiti show ni
entah cam tak bess ajer
Padahal dulu punya aku layan gak


masalah emosi kot  perempuan ni...aku adala tengok sekejap2
dapat gak la rasa sesuatu
(chewah cam ada six senth ler pulak)
yg pompuan ni pasti jadi kontroversi....
sibuk nak mempertikaikan fizikal org
betul gak luahan pembaca ni...bukan nak masuk pertandingan ratu santek...
tapi utk mencari host terbaek...kalau dia komen camtu ibarat DS macam mengutuk 
Suhaimi ni....fizikal dia pun ala2...tp cara dia penyampaian dia bagus
berjaya jugak


Kredit to beautifulNara

Ini ialah satu email panjang lebar yang Abang Nara terima sebentar tadi. Senang cerita, email ini meluahkan rasa tidak puas hati seorang pembaca kepada Dang Suria yang bersikap agak biadap di matanya ketika rancangan OnAir malam tadi. Baca dan hayati luahan hatinya yang sungguh padu ini.
Hi abg nara,
Td saya tgk satu audition realiti show dkt astro ria, nama show dia on air. Show ni utk cari pemangkin hos yg kononnya nak gantikan aznil. So, judge show ni ada 3org; aznil,sorg tak tahu ape nama and dang suria.
Yang saya tak tahannya dang suria ni sumpah biadap! Ada sorg contestant lelaki ni pnyalah dah smgt audition, dang suria ni direct je bg comment ‘jujurla,saya rasa awak ni tak handsome lgsg, so awak tak lyk utk show ni’. Mcm tu la lebih kurg ayat dia. Sah2la lelaki tu bengang gila.
Then ada satu part tu, tunjuk part dang suria comment lg lelaki tu kt tmpt lain. Ayat dia lebih kurg mcm “mmg bdk tu tak handsome lgsg,saya rse penonton akan tukar channel sbb benci tgk muka bdk tu tak handsome, sorryla dia mmg tak lyk”. Confident je dia ckp mcm tu ei. Biadap gila la!
And then ada pulak part yg tunjuk sorg bdk pmpn dtg audition. Bdk pmpn ni gemokla.
And then dang suria selamba je comment “adik balik, dah kuruskan bdn, pinggang dah ramping baru dtg blk audition, dtg kl nak audition jd hos dgn bdn mcm ni tak payahla”. Lebih kurang mcm tu la ayat dia. Sah2la budak tu bergenang air mata satu baldi.
Saya bkn apala kan, saya tak boleh la tgk org yg pemikiran dia shallow gila mcm dang suria ni. nak bagi kritikan, bagila yang membina bkn menjatuhkan. Dia buta ke rabun, saya tak tahu la kan. Adibah nor ok je jd hos? survive je?oprah winfrey tu kurus sgt ke?cantik sgt ke? Billionaire lagi.
Saya ckp direct la kt dang suria, awak memalukan diri awak je dgn bagi comment2 mcm org tak habis sekolah. Bg kritikan itu perkara yg bagus, tp biarlah kritikan membina. Ini kutuk fizikal org, dah memalukan and mcm menghina org lain da.
Ayah saya pun geleng kepala dgr comment dang suria. Tak perlu biadap sgt. Rasanya nak mencari yg terbaik tak perlulah sampai nak menjatuhkan org lain.
Lainlah audition beauty peagent ke, jejaka paling kacak malaysia ke apa ke. Saya fhmla jgk. Duh..
And lagi satu, kalau rupa tu penting sgt. Asal judge lagi sorg yg saya tak tahu nama tu boleh jd hos? Tak handsome pun? Siap boleh jd judge lg. Ok je? Saya pernah la tgk dia kt tv jd hos, tp tak tahu nama apa. Okla, sbb dia ade input utk di kongsi kan tp biasa2 je la.
Then kenapa tiba2 rupa tu penting sgt smpi nak direct maki fizikal org lain? Igt, yg gemok, yg hodoh tu ciptaan Tuhan jgk ye.
P/s: dang suria, sorry to sayla, kalau awak tu cantik sgt tak perlu la cucuk botox kat bibir smpi nmpk mcm kena sengat tebuan kan? Opps.



Psst: Malas aku nak komen panjang2..." Lu Pikirla sendiri" sampai sekarang aku dok terfikir naper bibir dia camtu yek....ciptaan Allah ataupun buatan sendiri....

29 comments:

Joy said...

bibir dia nmpk sgt...lain...:)

~~zAnAfAhMi~~ said...

Dia nak mcm Kila kot? pelik pulak tgk bibir dia tu, apasal senyonyong je nmpk? tu yg jd laser kot, nak padankan dgn bibirnya...hemm...manusia ni tak cukup dgn yg Allah beri. komplen pulak body org lain.

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

sampai camtu sekali dia humiliate kan orang? huhuhu~ what goes around comes around.

el said...

ya Allah sian betul lah kat budak2 audition tu..xptt betul DS bg komen mcm tu..tu dah kira menghina..mcm lah dia tu bgs sgt..cantek sgt...adoiiii apa pya perangai dahhh..wat malu sj

syanasaid said...

tak baik dia ckp gitu
sure sentap org tu
kalo ye pun xyah la kutuk fizikal
iskh2 iskh...

Bitt (double IS) said...

wowwww panas...

hehhee saya pon tak tau nak komen ape...lazzzer salah tempat la kot..

diana said...

kan???dah bertemu buku dn ruas..heheheh...

adarnadzmie said...

tak payah lah DS tu jd juri..buat sakit ati jer...mcm la dia tu bagus sgt...

lieyalatif said...

setuju ngan u sis!! kecoh nak komen org, ko tu muke dah mcm ikan buntal..cucuk sane cucuk sini...ngeri gile tgk bibir die tuuu...ingat cantik le tu kot heheeheheh

DuNia KeBaHaGiaaNKu....... said...

nana pun tgk jgk semlm.....mmg kelakar bila dia ckp mcm tue...siap darling nana ckp dia pun biasa jerk...aduhai.....kelakarkan...


jom join
""1st Perfume Giveaway by Drastiq Perfumes".":
http://duniakebahagiaanku.blogspot.com/2012/02/1st-perfume-giveaway-by-drastiq.html

Shibam Jelita said...

sebelum ni dia lagi cantik, sekarang, erkkkkk

ALoNa CintamaniszLite said...

Kalo nk caci org...cermin diri tu dulu, kan...Kalo dia org Islam tentu dia sedar apa yg dia caci tu datang dari mana, siapa penciptanya???

Dan bukan semua org yg gi cucuk tambahan utk cantik ni serasi ngan muka dia. Ada yg memang nmpak lawa dari yg asal tp ada jgk yg nampak sgt hodoh dari yg asal.

Contohilah Datuk Sarimah..beliau sgt jelita sampai skang tanpa perlu bantuan bahan2 kimia kosmetik..

Salmiza said...

mcm die tu bgs sgt..bkn semua org kenal die pun..

atty's said...

kty pun ada tgk jugak semlm
teruk betul muka dang suria tu..
yer lah konon nk jadi mcm juri omputeh..

tp kita ni kan org timur ada adat dan sopan santun, lagi org islam..ckp biar berbalas2 sikit..takleh main sedap mulut jer

Mr feckry said...

tak habis2 laze je

Munnafendy said...

tengok sekejap malam td, menyampah betul!

sisdee said...

mmg pelik gile bibir dia..dulu cantik n comel jek tapi bila tgk camtu cam "sigh" dah Allah kurniakan muka yg comel napalah nak ubah :(

Rinna said...

Terkejut jugak dia bagi komen semalam tuh.. aduhai.. kot iye pun berpada2 laa jgn laa menjatuhkan maruah org..

Delimasari said...

kesian pd mereka yg dtg audition tu.... x sanggup dengar

rasp said...

ekceli kan...
tadi i ingatkan tu gambor michael jackson tau...
tapi baca tajuk u ckp DS baru i pandang balik....
hehehehe...
rancangan apa ek sis...
xtau pun....
tak baik kritik org gitu kan....
think before u talk laaa....
isk isk isk...

Dee said...

senang cakap, orang mcm tu..anytime je tuhan boleh tarik balik kelebihan dia..masa tu baru dia tau..huhu..

ibh said...

Hahahahaa..Kak Posh..Sy juga asyik memikirkan napa bibir dia pelik semacam ja..Suntik kah?..Hiiiii..pelik beno nampaknya..

lienda said...

aku takut pasni takdak orang nak pi audition rancangan tuh,hah baru padan muka astro amek juri tah ape ape,tak geti nak menilai bakat orang,kejenya nak menilai kecantikan orang jeh....

kakchik@ella said...

Oprah Winfrey tu gemuk dan plump ok aje. siap jd yg terkaya di dunia.

Dang Suria tu apa yg ada? muka fake ada lerrr..

Mummy Adriana said...

Hahaha seyes bibir dia mmg x bole blah! Cetttttt patutla semacam aje...:P Tapi mmg si Dang Suria nie melampau sgt! Awk tu mng hos tercantik ke? Selama nie aku tgk x femes mane pun....orang lain xde rupe tpi berjaya dari awk! Cian budak2 yang pi audition tu...cakapla elok2 lau dorang x layak...nie awk sembur suke hati aje...! Mongoks

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

ha kan dah kena...tu la lenkali nak komen apa2 pun fikir dulu...apa la DS ni...

SURIA AMANDA said...

ramai yang ckp dia ni over acting..tp betul la..dah mcm ikan flower horn lak buat bibir mcm tuh..

Cik Ina Do Do Cheng said...

syyy dulu dia pernah jadi mc masa dinner company akak lebih kurang tahn 98 kat hotel hilton, tak cam tu lah bibir dia.hua hua hua

lily lotus said...

woohooo cari kontroversi betul, sian mereka2 yg dimalukan itu