Klik Jangan Tak Klik

Monday, February 13, 2012

Melawa untuk birthday lunch dan komen DS tak habis habis!!!!

Month of February ni korang akan
dihadapkan dgn entry birthday celebration kami...
me 1st Feb and my Mr Y 28th Jan...
tapi cam beselah aku ler hover enterprem

Ni bersiap nak pi celebrate Mr Y nyer birthday 
kat Chitta Mall
tak tahu mana Chitta Mall nanti aku kasi taw yer...

So korang layan jelah yer...
 
sebelum nak gi "special birthday lunch" harusla siap2 sampai meletop
tapi takdela sampai nak dimakeover
unless kalau special occasion tu okeylaa
(alahai aku pun leh jadi mekap retis sendiri daaaa
walaupun aku tak ler teror mana bolehlaa kalau sesak2 takde org nak mekapkan
aku leh jadi mak handam)

pakai jer "fake eyelashes" confirm ala2 makeover
cuma tak lengkap takde "contact lense"
 kalau tak lagi dabommmm!!
hampeh kedai yg aku bese contact lense tutup punya la lama since CNY
hari tu..ker tutup teruss...huhu
Amacam menjadik tak "makeover" aku...
rambut tu sempatla guna curling iron....jadiler walaupun sikit
tapi better kalu ada yg buatkan...buat sendiri leceh!!
okey siap sudah.....jom kita pi ....
cuba nak buat pose bibir ala2 angelina jolie...
tp nasib baik tak jadi bibir flower horn DS
sekurang kurang nyer I tulen hokey takde nak enjik2 gitu hehe

aku dah tengok live ON AIR psl komen2 DS tu...mmg tak masuk akal
kalu dia kasi alasan benda tu dah edit ke apa....mmg tak brp nak logik
terang2 perlu ke nak kutuk fizikal org..
yang aku tengok pilihan depa semua santek2
(confirm la gamaknya takde org tukar chanel kot)
...siap bagi peluang kedua lagi

yg kacak..walaupun cakap cam huru hara tetap diberi peluang adil ke tu...
baik sebelum nak datang audition letak jer syarat cam nak jadi
air steward...kalau rasa pinggang tu tak kerengga lagi tulun jangan datang audition
dan kalau rasa muka tu mmg dah tak hensem baek tak yah dtg
terang2 baru nak buka mulut kena rejek...

Entah aku pun tak tau apa tujuan Pak Nil nak buat reality show camni
nak cari anak ikan ker apa or takpun publisiti murahan..
sebab yg veteran ni kekadang dan macam jiwa kacau pun ada....hover..
tapi ada gak pengomen yg menyokong pendapat DS tu....entahla
aku sokong DS kalau ini pencarian utk ratu santek or model at
tapi ini tv host....yg jadi juri tu santek  or kurus sangat kerrrr
kalau tak mekap haruuuuu

Psst: Udah2 ler tu DS...kalu mohon maaf dan cuba tak mengulanginya adalah lebih baik dan cuba utk berhati2 di masa akan datang ini Malaysia bukan Hollywood

13 comments:

cha said...

hamboi santeknya. cepatla nk tgk gmbr birthday celebration hee

TiraPengemis said...

ewahhh...cntik...

lieyalatif said...

cantik gile sis...suke rambut u sangat2...ni berkobar2 nak simpan rambut panjang nie....admire tgk rambut u.......

ish sis, u ngan si ds tu lawa lagi u tau.....ds tu botok semate2..geli le tgk bibir dieeeeee....huhuhu

mamaNoriz said...

fuhh, cam anak dara!

mmg kecoh kes DS tu ek...hahaha, padan muka dia...

Rinna said...

Wahh nak celebrate besday..hubby..makeup2 meletops gitu.. :)

atty's said...

cantik sgt2..mesti mr y bangga dpt isteri secantik posh..yang penting semuanya tulen..

tu lah pasal DS tu..kot konon nak jadi mcm juri2 hollywood..kita ni camne pun org asia..islam..mana ler boleh jadik gtu..kita kan penuh adat ketimuran, berbudi bahasa

syanasaid said...

sentek kamo ni
:-)
aku gi dinner ngan laki pn ala2 jek..xpernah mekap2
kadang tu teringin gk siap beria..hehee

marah benar dgn DS ye..hehehee mmg xpatut dia kabo gitu..kalo adku jd org yg kena kutuk tu, aku jawab "DS, sile tgk cermin ye..."

Dee said...

cunlah mekap u sis..dahlah jumaat ni ada annual dinner..huhu..

YanaMIB said...

oh kt rmh xde astro so mmg xtau pape psl kes realiti show dlm tuh..huhu~

btw santek sis mekap..maybe kulit sis pn da santek tacap sket je dh meletop..klu sy ni letih gak nk menenyeh muka..haha =P

ieda said...

cantik beb make up .. simple2 dan kena je ngan muke uu

eh DS tu sape ?? huhuhu x tgk gak

Cik Ina Do Do Cheng said...

juri holloywood pun tak kutuk org cam tu. yang penting bibir ko tu lagi cantik dari ds. syukur yang Allah SWT bagi kat kita dah sesuai sangat ngan kita.

Softtouch [Hanim] said...

sis, tlg makeup kan sy boleh?heeee

el said...

posh ni makin hari makin berseri2 ok gojes hehehe

segan lah nti kalo nak jpe :)