Klik Jangan Tak Klik

Friday, February 17, 2012

Chilis our menu choices ~ Starter,Main Meal & Dessert!!!!

Meh citer pasal menu yg kitaorg kat Chilis yer
bagi korang cepat lapo sikit time nak lunch nanti hehe
Sebab dah lapo bebeno nunggu makan
order "side order" dulu
"Mash Potato" 
besau tol portion ni...tapi mmg sedap lemak berkrim...

Meh kita kasi Chilis promo sikit walaupun tak dapat apa2 royalti..
ko service bagus aku kasi review bagus
ko service cam hampeh siap aku takde nak sorok2 nama restoran
disclose jer...nak saman...samanlaa
semata2 nak jaga nama baek kunun tapi service cam entah apa2
kita ni customer always ada right!!!!
nak2 blogger jgn main...kuasa dihujung jari yer...jadi jaga sikit servis kasi power2 sikit
baru customer happy nak datang
lagipun bukan aku yg untung korang gak yg kaya raya
tapi kalau kaya dok menipu customer tak berkatla jawabnya


Apa aku dok merepek ni...
mmg sedeh dgn tahap service restoran kat malaysia ni yg haru biru
oklaaa citer pasal makananla lagi bess...
Birthday boy ke birthday man Mr Y nyer order
" MushRoom-Swiss"
(We add fresh sautéed mushrooms, aged Swiss cheese, mayo, shredded lettuce, tomato and pickle)
tapi terpaksa service bertukar
yang katanya sedap sgt...
sbbkan Mr Y pantang makan daging
terpaksala aku makan 
lupa lak nak tanya...yg aku budget confident giler ingatkan chicken 
 nilah org kata kalau tak bertanya sesat jalan
punyala besau....jenuh nak ngabeh 
tapi mmg sedap and very juicy...
siap dgn french fries yg superb gak....
lepas tu diikuti dgn 
"Triple Play" 
consist of
(A combo of three favorite starters. Generous portions of our Chicken Crispers® mouth watering Wings Over Buffalo and Southwestern Eggrolls with sauces for dipping) 
pun besau...ni leh makan 3-4 org....
Mr Y pun aku tengok terkulat2 nak ngabehkan...
padahal mmg lapo time tu
mmg berbaloilaa order ni...ni sebenar under starters
tapi consider main meal jelah
aku ingat nak amik ribs...cam tak sampai hati sbb Mr Y tak leh makan
daging sbb pantang untuk sakit hempedu tu...so demi somi terchenta
takpelah...next time kot
Takde cake for this time cam bohsan ajer...
so orderlaaa
"Molten Chocolate Cake"
mmg sedap gilosssss...tp dek sbb perut aku dah kembong dgn air
dan dah takde ruang nak masuk
alamatnyer take awaylaaa
sgt2 heaven sbb
(Warm chocolate cake with chocolate fudge filling. 
Topped with vanilla ice-cream under a crunchy chocolate shell.)
masa aku tengok ni pun aku rasa cam nak pekena lagi sekali
tapi tak nak order yg lain...just nak order cake ni
jer...
Hamek!!mmg dah tak lalu....burger tinggal half...yg triple play 
adalah tinggal sikit plus the cake
tapau....kenyang sampai ke pagi esok...
sampai la ni aku dah tak lalu lak tengok western food..cam muak pulak

Apapun Chilis mmg sesuai kalu nak melepak lama2 and chill....

Psst: Apa2pun semua yg kitaorg order ni sedapla....ikut tekak aku...tapi takdela sedap sampai nak nangessss sakan...tetiba rasa cam nak pi TGF pulak...ngengada...ada yg kata Chilis lagi sedap dari TGF

19 comments:

iszieylyanziy said...

yummy,,sedapnyaaa,,lapaw tetiba,,haha

ratusiput said...

menu yg ko order sme menggoda jiwa...kena plak ko close up cmtu kan..adoii...

misznanarizal said...

sodapnya...bes la duk area k.l..ni kat area kuala lipis yang hulu ni ada KFC je..

cha said...

yummyyy. i yg tgk ni pn muak sis. haha. mashed potato tu i tak suka sgt tp my hubby suka giler. selera melayu i ni suka mashed potato kfc je haha.burger dia mmg besar kan. tak larat nak makan. next time sis tryla nachos dia. sedap gak.

tp kan i rasa chilis lg sedap dr tgif. serius. tak taula tekak i kan. tp tp tony romas lg sedappppp haha. ok laparrr T___T

Hilmirda Daud said...

alahai...lapar pulak dah ni.

mama tisya said...

baru je lps mkn molten choc tu...cz kt chilis mmg suka order dessert tu...yum2

mamyharraz said...

bestnya menu..ni yg buat teringin nak mkn kt sini ~

el said...

triple tray tu pun wajib order kalo mkn kat chilis hehehe
cake tu sgt sedap x nah order nti nak order lah :)

rasp said...

sib baik tgk nie lepas dah kekenyangan...

CikLilyPutih said...

chilis sama sedap dgn TGIF.. but aku prefer chilis lagi.. coz ade triple play

atty's said...

aduh posh , lapar tau tgk semua menu nie

mamaNoriz said...

mak aiii, serius rasa nk nangis tengok!

dah 7 tahun tak rasa Chillis...kat johor takde...huwaaaa

Rinna said...

memang maveles laa tgk makanan yg diorder nie.. sedap banget.. :)

ieda said...

adoiii pening2 .. walau lepas makan petang2 nie .. tetiba berpinoo mate tgk menu yg x hinggat nie ..
nak2 aiskrimmmm tuuuu huwaaaaaaaaaaa

Albab said...

hmmmm... enak tuh kayanya, jadi kepingin

bebeldotsorang said...

Alamak terliur la saya huhu sedapnya

Softtouch [Hanim] said...

betul sy rasa chillis lg sedap dr TGI....

molten choc cake tu xrasa lg sbb takut xabis bila order....nk beli tapau jelah...

Cik Ina Do Do Cheng said...

cik ina dah selau makan TGF, tengok tempat kalau posh nak pegi TGF pegi yang kat subang. lenkali nak suruh anak belanja makan kat chilis plak : )

gadis oren said...

AAAAA ! lapo :(