Klik Jangan Tak Klik

Friday, January 6, 2012

Biru Warna Pilihan 2012~ Tapi Bukan Sebarang Biru

Salam hari Jumaat
asal hari Jumaat mmg wajibler pakai baju kurung
trend ni dah sebati
sejak azali aku start keje lagi
cuma bila keje dgn company ala2 omputeh 
asal Friday jer leh pakai casual aku bertukar tak pakai 
baju kurung on Friday...tp la ni keje baru
aku ikut balik asal Friday jer pakai baju kurung
Somelkan...
I like the kaler very much..biru apatah namanya
biru ni kan ada macam2 nama
"electrik bluela"
"Navy bluela"
"shocking bluela"
"light or dark blue la.."
macam2...
dah pilihan akula ni aku suka baju kurung pahang untuk menampakkan illusi slim bley!!
tak minat lagi dah dgn pesak Johor...
tapi yang nyata aku mmg crazy with "blue" kaler tapi tak semua blue 
aku minat...aku suka kaler ala2 camni...so bila pakai mmg menyerlah
"3 dara pingitan"
...yo yo ajer....yg tgh tu still single mingle....
aku mmg suka sgt baju kurung ni because of the color
dan jenis kain shantung ni mmg tak panas dan tak tebal cuma sedeh tang kain
aku terpaksa lurut ke bawah sikit akibat kaki panjangkan

Happy Weekend U all!!!

So this year kena gak anto tailor...kalau beli readymade ni ler jadinyer...kena cepat ganti puasa sbb raya tahun ni cepat!!

23 comments:

CCICute Design said...

cantik baju.. ^_^

rATu kEBaYA said...

cantik warna biru ni.. sesuai dgn kulit posh..

A D I A said...

U putih ok kena sangat dengan kaler ni.

rasp said...

cam warna turquise gitu kan sis...
sesuai dgn u...
makin berseri u...

el said...

kt ofis ni mmg tiap2 hari jumaat pki baju kurung..hehehehe

ieda said...

cantik sgt2
nak2 warna 1 malaysia tuu
merah di tengah2 ..
soo sweet ;)

kakchik@ella said...

ini panggil biru firus kot posh?

Bitt (double IS) said...

biru turquoise....memang nice color ;)

husnazahidi said...

suka biru jgak..act lbeyh pda oren tp xtaw knapa msuk taon baru hari tu truz p borong bju wrna biru..haha..XD

NighBerkz Ent said...

biru itu menarik....

http://nighberkz.blogspot.com

YanaMIB said...

nice nice~ sy pn minat baju plain xde munger munger sgt =)

Cho Zila said...

akak suka merah tapi suka gak biruni sebab nampaak tenang.... cuma dah kawenni husband akak suka beno warna2 tanahni... baru pilih warna berani sikit dia dah kkomplen tapi sekarang akak kalau gi beli apa2 tak yah bawak dia baru puas haati....

ct rahani said...

cantik baju & juga tuannya.. hiks.. :)

lieyalatif said...

comel u sis...alah sis, tak yah nak ilusi2 slim...u mmg slim pun sis heheeheh.....

Mr feckry said...

biru-biru air laut,
baju biru wa terpaut,

Mimy Hamid said...

kain jenis apa ni posh...satin ke...menarik pulak color plain buat baju kurung...very ayusss

MLSC by Rina Isa said...

PENCINTA FASHIONS / HANDBAGS!
Jom temui kami di:
http://www.facebook.com/MrsLadysStylo

sisdee said...

i suka kaler biru tu hehehehe tapi klu baju kurung paham tgk gak pada yg pki..klu yg pki slim cam u mmg cantik..pastu tgk si pmbuat baju..kdg2 ada yg terlalu besar sgt pesak mmg tmbah nmpk besar (esp klu org tu mmg berisi cam i huhuhu

ratusiput said...

biru ni mmg cntik.berseri2 je.walaupun plain tp manis tetap ada.

CikguShikin said...

terinat sebuah hotel di pulau pinang. hari jumaat semua waitress pakai baju kurung, hari lain pakai skirt. Baju pun fesyen dah ketinggalan zaman.mesti tiap minggu pakai baju yg sama..

Cik Ina Do Do Cheng said...

posh bukan ko je terpikat ngan biru tu, cik ina pun sendiri terpikat, masa baca entry yang bawah tu dah nak tanya pasal biru tu : )

JMR said...

btol2 nmpk biru nih..:-p

NAZRUL AZAT said...

eh sy suke la tgk org ppuan pakai baju kurung dgn high heel, match sgt :-)