Klik Jangan Tak Klik

Monday, January 30, 2012

AJL 26 ~ Awan Nano Hafiz Juara Tahniah dan Kenangan AJL!!!

Aku puas hati gak ler dengan keputusan 
AJL 26 kali ni
janji lagu muka buka tu tak menang
(kang kontroversi lagi cam last year)

yg lain aku hokey ajer
bagusla juri2 tahun ni pandai pun pilih lagu
(tak sia2 30 juri terpilih...mmg power....harap takde isu...aku rasa okeyla keputusan for this year)
Walaupun lagu " Sedetik Lebih" tak menang
sbb aku rasa Jac bwk mmg kelas dgn cara tersendiri 
tp still tak leh beat
"Abg Nuar Zain" laa..

aku rasa kalu Anuar Zain yg bwk 
confirm ada can nak menang
walauapapun tetap tahniah utk  
"Edry KRU"
sebab memenangi Anugerah Khas
"Juara Mobile Celcom"
Persembahan pembukaan 3 pop legenda katanya
dari Jamal Abdillah (Senandung Semalam)..
udah macam 
MJ pun yer
Diikuti Awie (Bujang Senang) 
dan Sheila Majid (Warna)
mmg hebat....otaikan!!!!

Persembahan mengikut turutan
Wanita Seluruh Dunia - Project Pistol
(Besss utk pembukaan..tp utk menang tak mungkin...tp aku suka vokalist dia kiut hokey!!!)

Sedetik Lebih - Jaclyn
(Baju santek....tp rasanya bess lagi abg Nuar yg nyanyi)

Kekanda Adinda - Atilia dan Monoloque
(Aku suka baju Atilia...santek kalu buat baju raya ni)

Gadis Semasa - Yuna
(bese2 ajer...aku tak minat pun Yuna....tapi suka gak mekap ...udah cam Saloma pun yer)
Kalau Berpacaran - Shohaimi, Ana Raffali dan Altimate
(boring....cam pop yeh yeh pun ada....nak2 tngk baju Ana Rafali...entah2 apa2laaa)

Cinta Muka Buku - Najwa Latif
(Paling tak suka....dan bohsan..fesyen out...lepas tu dgn 2 watak hero dan heroin tu lagi ler tak bess ...cariler retis ke utk buat gimik baru ler bess)

Karma -Faizal Tahir
(Aku suka persembahan FT...kata dalam Melodi lepas ni tak mahu bertanding...gimik ker...tp mmg kelassslaaa piano terbakar tu...kalau takde gimik bukan FT namanya)
Kisah Hati - Alyah
(mmg bess persembahan Alyah...gimik terakhir ingatkan Aaron Aziz yg masuk...sekali Remy Ishak..hampeh...tp bolelaaa hehe)

Sungai Lui - Aizat
(Aku rasa bukan tngk Aizat nyanyi pun tengok apek hensem kat blkg tu buat  art lagi besss....entahlaaa lagu camni pun leh masuk AJL)
Penakut - Yuna
(prop bess siap ada lampu bagai..dan suka outfit Yuna...santek cuma tang tudung tu alahai cam serban jer...siap cakap 
Mr Y kalau aku nak bertudung pakai camtu bley...bantai gelak ..kuang asem betul)
Awan Nano - Hafiz
(kelasss si hafiz ni comei jer outfit simple giler.......sejarah AJL ni....tapi sore mantop giler...mmg layak mng AJL dan vokal terbaek...betullah ramalan yg mengatakan lagu ni menang...he deserve it coz mmg down to earth tak mcm penyanyi2 lain...sore tak brp nak bess ...berlagak diva jer lebih...keep it up hafiz)
Beribu Sesalan - Ning Baizura. Jaclyn Victor dan Shila Amzah
(Memang diva dan paling aku tunggu2 sgt...sbb aku suka sgt lagu ni.....dan tertunggu outfit apa diaorg nak pakai.....mmg bess gilerla sore diaorg...ingatkan menang vokal terbaek...tp okeylaaa naib juara)

Keputusan akhir Anugerah Juara Lagu 26 (AJL26)
Juara AJL 26
Hafiz~Awan Nano

Naib Juara
3 Suara ~Beribu Sesalan
Tempat ketiga
Faizal Tahir ~ Karma
(Nasib FT mmg sentiasa ada luckla...ada jer yg dia menang)
Persembahan Terbaik
Alyah ~ Kisah Hati
(she deserve it...suka bila  Alyah jadi macam patung ...sore dia pun mantop...terpukau dan glam sgt malam tu)

Vokal Terbaik
Hafiz ~ Awan Nano

                                          Untuk Hafiz tahniah....mmg lagu ni layak
tahniah juga utk otai
Dato M.Nasir.....kelasss tak sia2 comeback...aku pun tak tau tu lagu M.Nasir bley
dan 1st time tengok budi hikayat
Nak komen lagi...kali ni aku betul2 layan...pentas malam tu bess kelasss sesuai sgt dgn tema air
paling suka gandingan Faizal Ismail dgn Cheryl Samad mmg bess tak kering gusilaa...at least camtulah jadi pengacara..bukan cam ada pengacara tu asik nak ejek2 org...tak suka mmg patut kena saman

 Fesyen kali ni cam kureng sikit...yg terdedah terlebih lebih pun ada...
semua aku tak minat suka Atilila jer comel  
(rasa nak buat baju raya pesen camnilaaa)
sgt
dan Jac oklaaaa...dgn dress ala2 diamond tu....

yg lain aku rasa dgn kaler tak kena....pastu ketat satu macam...confirmlaa nampak cam 
"kembang" semacam
Mekap simple...tak santek sgt dan takde kelainan...aku pun bley mekap camtu
(hover hokey!!!..mana taknya eyeliner sepesen...haha)

Penutup persembahan tribute to
Dato Sudirman Hj Arshad
oleh Hazama...Black dan Lan and the Typewritewe

itu jelah aku nak komen......apa2 pun bolelaaaa!!!
gigih nak siapkan entry ni...tido 12:30am....

Lagi Nostalgia AJL...masa ni Mr Y main gong ke chak lempong apatah utk AJL tahun 1990
apatahmasa ni Awie nyanyi lagu Sejati
menang utk persembahan terbaek!!
 
tapi gambo tak terang sgt...sekurang2nyer Mr Y adala gak jejak pentas AJL
ko hader...aku takde....tp gambo tak terang daaaa!!!
kalu aku tengok ni mesti aku gelak guling2




Psst: Takper siapa pun menang...janji bukan lagu muka buku tu...kalau tak mau aku protesss huhu



11 comments:

rasp said...

congrats buat Hafiz...
mmg sempoi lah dia...
sore pun mantop kan...

azrinna said...

Rasa2 Hafiz penyanyi yang tak perlukan pakaian tajaan kan untuk penyanyi?

Bitt (double IS) said...

tak tengok tapi baca komen u dah puas hhati kot..hhehehehe

ieda said...

semua suke nak alyah .. dia sgt2 sweet kan beb ..

aah pakaian x yah cakap lahh memang banyak yg entah ape2 ... obiess dedah huhuhu

ape2 punn awan nano memang terbaik !

Rinna said...

Memang puashati bila Hafiz menang.. suka sgt.. :)

Positive Girl said...

congrats hafiz..mmg suka dia ni dari dulu lagi..lagu dia smua best2..

Cik Ina Do Do Cheng said...

posh ulasan ko mantap

nasib baik ana rafali ngan najwa tak menang, kalau tidak cik ina protes tak moh nengok juara lagu lagi next year.etah cik ina tahu lah kenapa kebanyakan baju ana rafali tu cam tak sesuai.opsss

penting sangat FT menang, yeah yeah, encem opssss

kakchik@ella said...

one thing abt Hafiz, dia bukak mulut nyanyi je mesti best, kan.

el said...

sokong..AJL kali ni sgt mantop
tp byk persembahan yg x bess ntah hape2..lagu semua ke laut xsdp..npe derang ubah muzik dia eh...
papepun alya..hafiz n 3diva FT mmg terbaekkk

Delimasari said...

fuyooo detail = suka baca

ct rahani said...

suka tgk persembahan alyah.. memukau!