Klik Jangan Tak Klik

Thursday, December 1, 2011

Supper Time ~ Pink Lady Complex Hat Yai

Jgn risau kat sini mmg sgt susah nak "kelaparan"
mmg syurga makanan especially nite time

Tak percaya ker..
meh sini nak citer yang akan buat korang terliur hokey!!
 Wajib rasa semua ni...mmg yummy belaka..... yg korang kalu dah kenyang
pun akan teransang nak makan lagi...
Kita mulakan dgn udang ni....rega aku amik paling kecik tu 50THB
harga kalau yg besau tu leh cecah
sampai 300THB lebih kurang RM30
"Ayam Goreng" yang femes sedap sgt tu!!
garing diluar lembut didalam
"Pulut durian"
I swear sedap bebeno.....harga jgn tanya Mr Y yg bayo jadi aku tukang 
makan ajer hehee
Mana tak sedap duriannya besar gabak....tak pernah aku tengok durian besau2 camni
Sebab sedap sgt Mr Y dah tak nampak bini dia dah!!
for korangnyer info...kalau nak beli...belilah dgn 
"akak purdah" mmg terkenal kat sini....
lagi satu kakak ni bagus tak kedekut..bg portion bnyk
especially pulut!!
aku tak tifu....tengok ni...kalau tak mo "pulut durian"
boleh pilih kombinasi mangga 
dan durian....
Kalau nak "pulut mangga" jer pun boleh....
gebu dan manis betul mangga ni...

beverage wajib order "teh tarik"
sedap tp kempunan nak terai kata
ada "teh tarik buih" takde pun!!!
ke aku yg tak mintak huhu
jawabnyer kena pi lagila haha
tapi mau enjoy makan jer bley

tak cukup lagi terai lak mee sup ni...mee tu macam maggi tp bukan maggi
handmade rasanya
mak aii sedap jugak
oiit apa yg org Thai ni letak
semua order mmg tak menghampakan
Siap pulak dgn sos yang macam2 ni...lagi terangkat!!!!!!!
kempunan lagi...air kelapa dengan sutun tu aku cuba...sbb dah tak larat nak makan
tapi kalau korang mencari makanan yang tak berapa mahal
yang penting sedap sinilah tempatnya...


Psst: Kalau mai Hat Yai mesti cuba semua ni.....especially pulut santan diaorang mmg marvelouslaa...tapi ada gak makanan yg tak bess..nanti aku cerita next entry yer!!!!!!!

20 comments:

Mr feckry said...

adui..terliu wa tengok makanan kat sane

DaZzlingLilLy said...

arghhh kempunan tgk pic u..

Mimy Hamid said...

aduhaiposh pulut mangaaa..yummeh...mmg speciality thailand ni...adusssss

afzan said...

peh..dia punya udang mmg tangkap leleh

lina said...

salam - Tq sharing info sgt menarik..udang tu yg tak tahan besar2 lama sgt tak pi sana...

rasp said...

durian dorang mmg besar kan sis..
bebaru nie ke car4, i pun tergamam tgk besarnya durian kat situ...
terus gi tanya apek tu mana dtg durian tu...
dari thai katanya....
mmg terkecur tgk all the food nie..

mama tisya said...

lprrrrrrrrrrrr tgk smua gmbr makanan...dapnye pulut mangga

Hanis Azla said...

telan liur tgk pulut durian tu.. mengancam sungguh..

makdara TERdiva said...

nama complex tu pun dah menarik perhatian.. Pink Lady :D

Izan Ishak said...

adoiiii...pepagi dah nmpak makanan yg super duper best nih...esp pulut mangga tu.... sedapnyaaaaa!

lieyalatif said...

fuh sis...i like this entry laaa....ade lots of foodssss yg lazat2....mmg best...layan meleleh laa tgk sume gambar nie....

ieda said...

semua sedap2 .. nak2 udang tuu .. nampak segar beb :)

syanasaid said...

adoii mmg sedap2 food dia ye
tgk pulut durian tu seksi sungguh

Dee said...

pulut mangga dorang mmg terbaik..

adarnadzmie said...

pulut duarian n mangga tu memang sedappp... teringin nak mkn..hehe..

Rinna said...

Wow heaven betul tgk makanan ini semua.. sedapnyaa pulut ngan doyan tuh..nyum2.. :)

Emma said...

mak aiii, makan besar nampak...geram nengok udang besar2 tu

el said...

udang tu marveles
doyan tu meleleh

-oP_ida- said...

uih,,,pulut dereyan ngan pulut mangga tuh tak menahan napsu nida kat sini sis...huwaaaaa

Frogskins said...

Wow..sedapnya tgk makanan2 tu...