Klik Jangan Tak Klik

Friday, December 9, 2011

Shopping Time ~ Heavenlaa sangat!!!!!!!!!!

Aduhai smlm mmg mintak maaf bnyk2 tak dapat nak blogwalking
sbb sibuk bebeno
kena keluar pi meetingla pulak...
bess mmg bess sbb tak perlu nak buat kerojer
tapi balik jer office hamek ko...kerja menimbun nimbun
sabor jelah...
Stress sgt sampai sakit kepala berdenyut2 maybe kena hujan kot
malam tadi tak tahan ubat paling mujarab ialah tidur
alhamdulillah  pagi ni sihat waalfiat
Mr Y dah risau nak bawak pi klinik takpun telan panadol
sorry kalau sakit yang aku boleh tahan...aku takkan amik langsung "drugs"
aku mmg tak suker besekan diri sakit sikit amik panadollaa...ponstanela
NO WAY.....I WON'T ALLOWED DRUGS IN MY BODY
(omputeh sikit ...)
aku prefer natural way...
tak bagus dadah2 ni...akan memudaratkan for long term period
Bersambung balik citer Hat Yai yer
Kalau korang nak shopping sinila tempatnyer...actually banyak tempat
nak soping tapi aku malas nak amik tau sgt!!
sbb aku kureng sikit dgn brg2 kat sini...

Tp brg wajib beli kalau korang ke Hat Yai
adalah!!
Gajus dan pelbagai jenis kacang mcm pistachio...almond dan macam2 lagila
tapi aku tak teruja dgn kekacang lain
aku minat gajus jer..ada gajus bakar...gajus goreng dan paling aku suka 
gajus karamel....
Tshirt toksah dok cakap melambak lambak...pilih jer...tapi dek sbbkan aku kureng 
pakai Tshirt so aku pun tak membeli...
kalau beli simpan buat rugi ajer

baju budak pun ada taw....santek2 gak!!!
barang imitation toksah cakaplaa
macam2 jenis....aku kureng sikit...
sampaikan barang audia pun depa leh ciplak
Mr Y kat sini pun sibuk cari brg muzik dia
heboh dok bargain mic dgn apek Thailand tu beria2...
last2 aku dok tarik2 suruh tak yah beli barula Mr Y nak blah...nasib baik apek tu 
hokey tak macam apek kat
Petaling Street kalau dah tawar kaw2 takmo beli siap ko!!
sini okeylaa kalau taknak beli depa takdela huru hara sgt
depa cool jer...walaupun muka depa nampak ganas 
dalam hati ada taman haha!!
Inilah bandar yang kalau malam sampai ke pagi mmg happening...takdela kata boring kat Hat Yai ni
cuma masa kitaorg pi ni barang agak mahal
so takler membeli sgt....lagi satu tengok kualiti dgn price
baek ko beli kat uptown dah sah2 lagi berbaloi

La ni pun dah bnyk aku tengok outlet Thailand kat sini yang lagi murah dan cantek
dari kat Hat Yai

Psst: Kalau depa kata Hat Yai ni shopping heaven...takdelaa sgt...kalau 5 years back maybe...dan kemungkinan jugak dek sbbkan banjir..tu yg rega naik kaw2

16 comments:

el said...

tulah asben el pun kata la ni kalo nak sopin kt sn..mmg rege naik kaw2 pya..kan banjir ritu..mayb tgu 2 3 bln lg oklah...

nti nak sopin raya kt sn..tp bkn kt hatyai..kt mn ntah asben kata ritu..xsabaq nak pi

SyaNa said...

aku kalo cuti2 mmg xreti nk soping2
hehee mmg kalo jalan2 tu cari makan je la

lily lotus said...

terbaiklah menggila banyak jualan kat sana, tapi yerlah maybe sebab banjir kot harga melambung

Mimy Hamid said...

yer aku tau sopinggg kat thailand heaven...macam PS gakkan...sini kalau thai wat ekspo mmg cantik baju dia tp satu lah byk imitation..salah pilih tak berbaloi

YanaMIB said...

maybe ada certain brg kot yg best soping kt cni kn..=)

lieyalatif said...

betul tu sis...selagi leh elak ubat kene laa elak kan.....tapi lieya selalu tak tahan...cepat jek telan panadol huhuhu....bad habit!

wah sis, okey gak kan....selame ni tak tau pun ape yg boleh disoping kalo ke sane...bile sis tunjuk cam ni baru laa dpt bygkan gambaran tu camne.....seronok jugak....

shark said...

wahhh best sgt shoping..rambang mata kowt ;p

mama maman said...

soknok la soping...:))

**header baru cun arr..:D

Rinna said...

Owwh mahal yer nak sopping2 kat sana.. tak per janji leh cuci2 matakan.. :)

konde said...

nikmatnya melancong


Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

ieda said...

hurmm ada certain2 barang koot :) huhuh kalau tmpt mcm nie risau gak nak kuar mlm dan sorang2 kan beb

Eri-chan said...

yeah kacang gajus paling suka.

cha said...

wah shopping sakan. jelesnyaa

DaZzlingLilLy said...

Kat tengah town mmg pelancong kena ketuk harga,kalo nak murah better gi market hatyai..sana banyak kain baju,kasut and beg.nak makan pun senang sebab kat atas tu semua kedai muslim.

Softtouch [Hanim] said...

bestnya soping....tp kalu regenya lebih murha kat sini bail soping kat sini kan sis...

Mama Gee said...

wahhhhhhh heavennnnn :)