Klik Jangan Tak Klik

Saturday, December 10, 2011

Ole~Ole Hat Yai!!!

Citer Hat Yai ni pun dah nak sampai penghujungnyer
tapi belum la habis yer...ada dua tiga entry yang perlu dihapdate
entry Hat Yai kan mai bnyk padahal bukan pergi lama pun
agaknya kalau aku pi negara omputeh lagila lama nak habiskan entry
verangan jelaaa

Meh aku story ole2 apa yang aku soping kat Hat Yai
Gajusla yang paling bnyk aku soping macam2 jenis...tp paling suka
yang caramel punya sedap...tp lepas tu cepat2la gosok gigi
tahap kemanisan tu yang tak tahan...tp dulu murah 
10THB la ni dah jadi 12THB
mahallaa...tp gajus mmg mahal punkan...
Untuk aku tak bnyk pun yg dibeli
sbb barang kat sana cam low kualiti jer
tak menepati citarasa aku...
Tapi gedik gak nak membeli....depa dok kata jeans murah aku belila selai
murahla gak kot..tawar punya dptla 300THB...
 tapi kalau ikut Mr Y dia ni jenis lembut hati takmo bargain
aku hati kering suka jer aku nak bargain..kalau nak kasi..kasi
tak mo kasi sudah...kedai lain bnyk!!

lucky so far aku pakai jeans ni selesa
cuma silap tang size
pinggang ada besau sikit...okla leh nasib baik leh
pakai dgn tali pinggang
alah takde brand pun...tak kesah janji selesa

pastu cardigan dan shirt kaler purple...aku beli pun sukakan kaler tu
sbb dah takde baju nak balik
kan katanyer tak nak bawa baju bnyk2 sbb nak sopingkan!!
pastu gedik lagi masuk shopping mall Hat Yai
beli kasutlaaa pulak...murah tu 399...lebih kurang RM39.90
aku terkenan pun sbb kan heel jenis besar tu
la ni aku dah tak nak pakai heel halus tu
cepat rosak unless special occasion
yang ni berbaloi selesa sgt pakai cam kusyen
Kalau gi jenjalan nila wajib beli
souvenier....tak bnyk beli pun FM dan Key Chain sbb kunun2nya nak cari yang lagi
lawa...last2 dapat tu jer
padan muka sendiri...kat office pun aku dapat bg selected person jer
cam tak syiok jer...sian kengkawan lain
sbb office aku ni nyer culture kalau gi memana kena kasi setiap seorang
imagine 20++ tu...fengsan makk!!
FM ni pun satu jer seketul untuk aku...lagi 2 ketul untuk blogger
bertuah!!!!
Kalu leh semua blogger yg loyal to my blog ni aku nak belikan
tapi apakan daya...
kat sini kalau korang mai baik bawak atau beli jer kat sini
"Travel Adaptor"
60THB jer....suis lektrik depa mmg untuk 2 pin jer...
jenuh gak nak charge camera dan handphone...

Psst: Oklaa to be continue...weekdays update tapi takde muka aku laa...hehe tau dah traffic tak bnyk pun...giler traffic ropenyer hehe...babai nak gi tengok wayang

8 comments:

ratusiput said...

takpe bli buat kenangan brg dr sana :) sama aku la kalau nampak fm tu mcm sume2 pun aku nak bli..

el said...

cute giler FM tut2 tu hehehe

mamaNoriz said...

gi oversea mmg kena ingat psl adaptor tu sbb lain tmpat lain patern dia kan...

ai suke gile dgn kacang tu...sodap!

ieda said...

hurmm x perlah beb .. den x dpt punn x per .. x kecik ati .. ekekkeke perasan kann muhahahah

Softtouch [Hanim] said...

wa..bestnya fm n key chain..wajib tu sis beli kalu p mana2...

GLace TIng said...

Hello, I visit and give your full support and please support me back. Thank you in advance.

Mimy Hamid said...

yg lain tak penting..pada aku FM tu penting tanda kenangan...beli barang satu dua pun dah memadai kenangan..waaa best la pembaca bertuah dpat FM...aku jelessssss sebab salah jawab

Mama Gee said...

g kalau beli brg apa2..tak reti bargain...mak g bebel jek. rugi ..kadang2 penjual kasi harga lebih rendah dr yg g bargain...
kelakarr jek..heheee