Klik Jangan Tak Klik

Thursday, December 22, 2011

Beriyani Gam Periok !!!!


Jemput makan u all...sesuai sgt hapdate "lunch time"
Bukan takat jual beriyani...makanan lain pun ada...specialities 
"ASAM PEDAS"
(tak pernah terai...nanti terai yer)
"MEE BANDUNG"
"NASI AMBENG"
 Soto dan gado2 pun ada rasanya....aku tak check it out sgt!!
tapi macam2 adala..menu bertukar tukar
 Macam-macam pilihan lauk yg ada...
 
Walaupun aku makan time "dinner" bley!!!
melampau tul malam2 makan berat ni....
ayu tak baru balik keje siap kebaya nyonya bagai
dgn kain batik indon datang makan....dah lapo sgt
tak koser aku nak tukar baju...apalagi jalan pun kepit2 hahaha
Apa2pun kita "minum" dulu...order air panas...nak2 lately ni selalu jer hujan
cuba gak nak pantang ICE...ice tak bagus punya
Mr Y order "Mee Bandung"
kalau Mr Y datang sini mesti order Mee bandung...orderla menu lain pulak
portion dia besau tau..ko makan sorang2 pengsan...
kuah dia pekat...tp rasa bolehlaa

here's is my order...gedabak ko.
."Beriyani Gam Ayam Goreng Berempah"

Ayam goreng berempah sedap dgn bahan perapan
Kuah kari.... macam dal...

Sedap gak makan kat sini...banyak pilihan..
cuma portion besar tu kalau boleh kena kongsi daa...kekadang tak habis membazir jer



Psst: Apapun jemput makan yer...aku lak nak keluar lunch....aduhai tak tau nak makan apa daaaa


21 comments:

YanaMIB said...

portion dia byk nyaaa..boleh mkn 2 org nih..hihi

el said...

mmg tingin bebebno nk mkn nasi beriani gam ni..especially kt johor tu kan..then mee bandung muar..adakah berpeluang untuk next year kahkahkahkahhhh...

ada x org ngorat posh mlm tu..yelah berayu2 baju kebaya kan kan..hehehe

syanasaid said...

naasiib aku da kenyang lunch
hahaha

suriadzul said...

yummmeeeehhhh!!!sedapnyerrrr

ieda said...

perghh beb .. nama x hinggat .. sedap tuu tgk presentation dia ..

ayu je ko beb ! :)

sarah mohamad said...

Sedapppp nya. Saya memang hantu dgn beriyani ni HEHEH

Cik Ina Do Do Cheng said...

macam-macam ada.cik ina belum pernah makan nasi beriani gam.kalau ada kesempatan nak cuba.mee bandung memang feveret.

Anonymous said...

bilalah dee dpt merasa makan nasi beriani gam johor ni..nmpk sdp..

p/s: dee ni..xleh login..opis blocked.

Softtouch [Hanim] said...

sy tau kedai ni sis...pernah mkn skali...kat tekak sy rasenya ok2 jer..

paling sedap gerai2 dpn dia tu...kalu sis perasan ada gerai kecik jual nasi beriani abdul..sy rasa situ lg sedap dr periuk ni

JMR said...

mee bandung tu mcm menarik je..pekat x kuah tu?

Bitt (double IS) said...

aduhaiii lama bebeno tak makan beryani gam nehhh

fathiah said...

seyes lame xpegi sane ...... ermmm

rasp said...

santeks awak berkebaya tu sis...
ayu jer...
pagi nie tgk gambar mee bandung mmg terkecur aaa...

Rinna said...

Wow menarik.. Nasi Berani Gam.. nampak ayam berempah pun sedap tuh.. :)

Mimy Hamid said...

wowww citarasa johor ni...nampak best dan sedap..teringin nak makan nasi ambeng...tapi takut tak leh masuk tekaklak

adarnadzmie said...

sedapnya nasi beriyani gam... sekali sekala makan memang sedapkan...hehe

deaf-angel said...

beras dia..sebijik2 gitu...

kawan aku cerita kat aku teori beras brasmati ni

- nak diet, or kurang berat badan makan beras ni pasal ntah lupa pasal apa ntah, kurang kanji ke hapa.

tapi aku tahu beras ni, ko buat masak nasik putih, besok pun dia masih elok jugak..
tak cepat rosak

Eri-chan said...

selagi boleh makan..bedal jek...heheh

ALoNa CintamaniszLite said...

akak skang ni dh gomok dh...hang tayang lak makan2an yg sedap ni, adoii..

Anonymous said...

I do trust all the ideas you have introduced in your post. They are really convincing and can definitely work. Nonetheless, the posts are too short for newbies. Could you please lengthen them a bit from next time? Thank you for the post.

Papa-NtiQ said...

hi posh!..nasi beriani gam memang femes kat johor terutama di area batu pahat dan muar. Saya baru jer upload pics masa makan beriani gam kat Tangkak...bagi saya yg paling best tapi kurang dikenali.
Senang2 tu singgah la yer blog saya