Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, November 8, 2011

Hidangan Raya Haji 2011 tetap meriah

Walaupun Raya Haji tak semeriah 
seperti Raya Aidilfitri tapi tetap disambut
walaupun sederhana ajer
Mr Y siap tanya nak masak ke tak...aku kata boleh ajer...aku  kan masak ikut mood haha
bertuahnyer bini
Aku tetap jugak sibuk masak2
Sibuk gak masak2 tapi tak masak siang....
masak malam raya sbb siang
aku ajak Mr Y gi dating bley

Malam tu baru terhegeh2 nak memasak
tapi aku pandai (haha puji diri sendiri)
sebelum nak keluar berjimba aku dah siapkan bahan2 masak
jadi takler aku bersilat sakan kat dapur
tulah masak ni bukannya susah...ala takat masak cam
Masterchef bukannya susah sgt pun!!!
tapi nak menyediakan bahan2 & mengemas tu yang aku nyampah!!
Mr Poposh la peneman aku masak sampai pukul 2am...Mr Y tahan sampai pukul 1am
dah tak sanggup nak tunggu aku
tidur dah dia...
Mr Poposh kejap tidur kejap kang terbangun...cumilkan...

Inilah hidangan kami dipagi raya....walaupun ringkas tetap meriah

~Nasi Tomato
~Ayam Masak Merah Madu
~ Nasi Impit
~ Rendang Ayam Perak 
~Jelatah

~ Papadom nak jugak!!!

 Untuk yang tersayang tak dilupakan...tu sbb aku mmg suka masak bnyk 
boleh bagi kat parents.... 


Psst: Yang penting Mr Y cakap sodap...lepas ni leh jamu kengkawan....Mr Y jenis yang outspoken berlapik..kalau tak sedap ...dia akan cakap direct jer...cam judges dalam Masterchef pulak...berdebar2 kalau nak suruh dia rasa....mmg ler sentap tapi untuk kebaikan...redha jelah















15 comments:

Delimasari said...

uiit rajinnye ...bla dpt pujian satu bonus kan == nnti leh masak lg

Rinna said...

Wahh sedapnyaa tgk hidangan raya.. walaupun simple.. :)

el said...

tulah kan..tetap nak msk juga hehehe
korg berjimba kt mn?tgk wayang eh :)

syanasaid said...

hebak mu ni
hehehe meriah tu ko masak
aku tahun ni xmsk ape pn :(
numpang umah mama aku jek

rasp said...

pandainya sis masak...
bila mau jemput i gi makan...
saya agree...bab2 nak siapkan barang2 sblum memasak & mengemas selepas memasak tu yg time consuming kannnnn....

ieda said...

aah sedap2 semua .. pandai nye beb mu masak
den kalau nasi tomato nie x berani layie .. selalu x jadi , jadi selalu masak dengan pemantauan ummi den jewww :)

Dee said...

nasi tomato tu nmpk yummyliciouslah..

YanaMIB said...

mak oiii mcm ni akak kata simple? haha mmg meriah habesss nihh..pfftt~ dh la tgh lapo, blom lunch..adoii..neway, slmt hari raya aidiladha kak! hari ni last raya kan? hihi =)

Mimy Hamid said...

meriah gak hidangan raya ko...aku thn ni umah aku takde rendang daging...sempoi jek..tukar pada Soto AYam sajo...lagipun Encik Awak takde kan..

Pepel BoNda AmaNi said...

sedapnya menu raya......

rATu kEBaYA said...

rajinnyer masak untuk raya korban.. saya semua kakak2 yg masakkan.. sebab adiknya ni sakit gigi.. huhuhu

Cik Ina Do Do Cheng said...

bagus sikap yg terpuji, masak banyak bagi kat family. berkat, baguslah posh berdua pun rajin masak, cam tu lah bagus.cik ina pun malas tak masak rendang.

SURIA AMANDA said...

banyaknya masakkkk...

Bitt (double IS) said...

salam aidil adha...wahhh bagus la posh...me kalau raya konpem tak mau masak...akekekkkee

Mama Gee said...

tererrnyaa posh masak...
me...ntah bila nk pandai masak cengini...

cutenya mr poposhh tu...geram tgk