Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, October 19, 2011

Fesyen Nona Ampang Park

Memangla raya dah habis...tapi still nak citer
pasal saki baki berkaitan dgn raya...

So tempat wajib nak beli baju raya selalunyer
mesti kat
Ampang Park


Sebabnya kat sini tak perlu nak bersesak sesak
macam kat Jalan TAR
(dah lama tak pergi...sbb asal pi jer susah nak cari parking...nyampah!!!!!!!!)

Lagi satu kalau beli baju kat sini mmg berbaloi
dari segi harga pun berpatutan...
cuma kalau yang jenis bermanik bagai tu
mmg laa rega mak aiiii boleh cecah sampai
500 - 800
koleksi, design & kualiti pun mmg
terbaek!!!

Kalau beli baju kat sini jgn risau korang akan terserempak
dgn orang lain yang akan baju atau corak yang sama
ni mmg kepantangan aku
(pernah terjadi hokey...malu yang teramat)
sbb normally akan hanya ada satu design dgn
kaler yang berlainan
so selamat

Cari punya cari barula terjumpa
Butik fesyen NONA
(yang blogger mention cam bess ajer...aku ni pantang org promo kata bagus...mesti cari sampai dapat)
Butik ni located at 2nd floor depan depa Cozy House
adik beradik Cozy Corner kot
kedai bese2 ajer...takler macam butik glemer

Dah tengok koleksi baju kat sini mmg santek
sesuai bagi mereka yg nak cari kurung moden
tapi harga kalau takde diskaun
menangis gak walaupun fesyen bese2 ajer..maybe sbb workmanship kot
tapi nak komen bnyk2 pun tak blh sbb aku tak beli
pun baju kat situ tak berkenan
kalau berkenan pun rega cam mahal sgt tak sesuai

Nak amik tempahan pun boleh
tapi mahal bebenor......

Butik ni dah lama rasanya
dulu masa aku keje Maybank Jalan Tun Razak
pun butik ni dah wujud

Tapi Ampang Park ni mmg nostalgia
kalau tak raya rasanya nak cari attire
untuk apa2 majlis mmg sesuailah cari kat sini
cantek2 percayalah

So far baju yang aku beli kat sini mmg tak mengecewakan
dua tiga tahun pun kualiti masih menten
especially baju ready made

Psst: Just nak share as reference in case sesapa dok google mana butik fesyen Nona ni yer..

19 comments:

NeenaAnuar said...

I lah salah sorang customer tegarr Butik Fesyen Nona nie! hehehe.. memang so far me puas hati sangat2 with workmanship dia..

as u said sometimes baju dia like simple jerk.. but harga dia at time cam agak mahal sikit la.. but to me I puas hati coz yg penting selesa nak dipakai dan sangat2 memenuhi my taste.. coz now susah nak carik ready made yg tailoring nya memuaskan hati I ler.. :D

syanasaid said...

kalo mahal tp kualiti tip top xpe beb
tp mcm aku ni mana la bleh cr ready made
kalo size S kecik tang atas labuh elok2 ngam
tp kalo size M da ngam2 elok badan sekali labuh kemain..hahaaa

atty's said...

lom pernah lagi terjah sini..slalu pergi area bangi ni ..jer.

lieyalatif said...

fuh sis, kalo harge cecah 500 gitu, i telan air liur jek laaa uhuhuhu....

ape2pun, kat ampang park tu...cozy corner tu mmg syok....aduh, terliur2 teringat foods kat situ...

Dee said...

dee pun suka gi ampang park tgk baju kurung..tp biasa beli kat butik di centre tu je..murah sketlah tak semahal butik fesyen nona ni..tp biasalah kalau kualiti bagus org beli je..

suhailas said...

wahh tertiba rindu ngan cozy corner...da lama sue tak terjah sejak ddk Shah Alam niiii.....nii yg berkobar kobar nak pegi pulak niii....dulu masa keja kt Jln Tun Razak....harus tiap jumaat lunch situ.....

Pepel BoNda AmaNi said...

klu ada rezeki nanti aku terjah butik nona nie...

el said...

baru nak kata tadi...bloger yg sllu g butik fesyen nona tu..tu tu aunti nin qaseh neenanuar..hehehe kt situ jugak kot dia beli kerosnang bulat 3 bradik tu kan..ahaks..ritu ada gak lalu kt ampang park..tp x singgah pung...x smpt..kejo ms beb

NUNU EERA said...

bju raye haji da beli sis..? ;)

ratusiput said...

aku lg la mmg tak pernah masuk butik2 ni bli baju tau mahal punye.bila dah ade anak ni menda2 cmni mmg tak bpe nk pntg lg...kecuali laki kaya raya atau kite sndiri bergaji besar..ehehe...

SURIA AMANDA said...

ada la pernah beli sepasang kat ampang park..rega xde kesian..baru pakai sekali sebab rasa mcm x sedap pakai..at last kalau pi sini beli aksesori jer..tp along suka makan kat cozyhouse tuh sebab nyer..x ramai dan service ok..

Delimasari said...

jarang sekali ke sini.. leh juga menjenguk

rATu kEBaYA said...

susah nak terjah kesanalah gamaknya.. jauh sikit dari klang ni.. tapi kalau dah tersesat barat.. ternampak lak butik mmg akan singgahlah..

Mama Gee said...

posh kalau tak raya...byk juga ke kedai2 jual baju siap kt ctu?
tak pernah pergi....

kakchik@ella said...

KC pun sama mcm Posh, takmo beli kat Jln TAR dan yg sewaktu dgnnya sbb takut 'sekayu' @ boria dgn yg lain-lain di hari raya. Spoil mood ai u. hihi.

Bitt (double IS) said...

perghh dengar ampang park macam susah nak terima...akekekkekee kadang2 kalo nak p sana...kena p sendiri tak bleh bawa hubby...dia menyampah dengan jalan kat situ...lama i tak p sana ;)

Mimy Hamid said...

kalau kat ampang park aku suka satu butik baru bukak nine october...baju dia nice ada size aku...butik nona tak masuk lagi..takut mahal no

Hanif said...

emm..sedap memandang

Cik Ina Do Do Cheng said...

masa moda suka lepak sini, tengok wayang sekali. he he