Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, October 18, 2011

Seoul Garden Korean BBQ Steamboat Buffet ~ Jom berstembot

Dah lama gak rasanya tak pekena steambot....
stemboat ni pun kalau nak makan
kena ada mood mengidam
baru bess

So pilih punya pilih...pilihla
SeoulGarden
yang near to MidValley
kat Plaza Pantai
ala2 korean gitu
last aku pi 4 tahun lepas kot
masa tu belum ada blog lagi....
bulan puasa rasanya

Operation hours....hari2 bukak no worries

Harga buffet...consider mahal gak laaa

Deko depan cashier...tetiba motif???

Yang penting "HALAL"
Mr Y bab ni kepantangan sikit

Beverage yang ada cordial & hot drinks...
chinese tea & coffee
ini tak termasuk dalam buffet
kalau tak silap aku kena bayo RM3 additional

Mulakan dgn appertizer yer...my fav dish
"Rojak Buah"
nyum nyum....tak taula kot mana pun aku
mmg crazy dgn rojak buah
nak kuah + kacang tumbuk nak sedap lagi tambah bijan
sedap tak terkata

Dessert yg ada....part aku suke
sekerim dgn ABC leh amik kacang
bnyk2 hehe

Antara menu steambot yang ada...tak termakan pun
bnyk bebeno

Barulah leh berstimbot....ko nak rebus...bakar
ikut sukala

Jgn membazir sudah...amik cukup2 untuk makan jer
kalau tak kena charge tawww
"membazir tu amalan shetan!!!"

Ini jer pun yang aku lalu nak makan....lagipun yang suka steambot
ni Mr Y...aku kureng sikitlaaa

(aksi gedix dulu yer)
Tapi bagi akula...dulu lagi sedap tak padan dgn rega
rasanya so so ajerlaaa

Entah bila lagi aku nak mai kot...maybe nak terai steambot tmpt lain pulakla

Psst: Mr Y pun cakap rasa dia tak sebess dulu tapi bolelaaaaa!!!



24 comments:

mama tisya said...

tk pernh try ..aritu p yg kt one utama tp tutup renovation...bila ntah nk try

Delimasari said...

wah2222 jjcm

Shu Shinju said...

baru2 ni ade rasa teringin nak try...

mekchu said...

mood mengidam? hari2 pun ada mood itu.. hehehe.. maka sila lah ke steam boat sekarang..

KAMIHIDUP said...

telan air lir. :)

lieyalatif said...

betultu sis....ape2 nak mkn secara nikmat, kene tgu mood mengidam...baru kite makan sungguh2kan he he he...

tak penah lagi try sini sis....tingin plak bile tgk citer u nieh....

SURIA AMANDA said...

HAAAAAA...sedap....ni dah tgok ni tetiba terasa nak lagi plak...

Mimy Hamid said...

beb seoul garden ni dekat je ngan opis aku kalau kat bangsar tu..budak opis aku suka..tp aku tak...tak leh terima tekak ..napa ntah..aku tgk diorang mengrill alahai kemain tp napa la aku tak boleh

Phat said...

dtg blog ni kompom lapar punya hehe ;-)

ct rahani said...

terus rasa lapar tgk foods tu sumer.. huhu..

Daleela said...

Dear.. yang ni dekat plaza pantaikan? I pon dah lupa nak berblog pasal ni..nnt nak wat cross reference kat sini..

Comment on Soeul Garden : Serius tak berbaloi lah makan sana...

el said...

bilalah nak merasa mkn stembot ni..asik dgr org cite jek hahahaha

mamaNoriz said...

rasa mahal tpi klu bila tengok selection nya byk camtu, kira puas hati lah...
mcm2 ada ek!

suka betul tengok posing gedix tu,
hihihi

dah posing tu, tokei kedai tak kasi diskaun ke...ekekeke

kakchik@ella said...

KC tak penah try buffet kat seoulgarden. yg KC penah cuba malaya steamboat kat sri gombak, Johnny dan Coca shj.

One day KC nak try. thnks for sharing the info ye posh.

Rinna said...

Hmm..teringat pernah pergi utk farewell.. sedap gak laa..dulu kut skrg dah lama tak pergi.. :)

Bitt (double IS) said...

banyak kali nak masuk seoul tapi mesti melencong tempat makan yg lain..hehhee

=naBieLa sHahRin= said...

sy pnh try seoul garden kt mahkota parade je...tp npe hrga mcm laen erk??time last paper mse tu 4/10/11 sy gi for student price plus tax sume total=rm25.50...n den air sume include skali dlm price yg kite byr...mule2 bc hrga kt poster dpn kdai tkot jg sbb tulis mcm yg akk ckp tula..tp xkne pon..den kt mahkota parade xslh sy wastage foof kne rm5 je...xtaw la sy lupe ke hape..hehe..xpon myb sbb kt kl kn..

JMR said...

penah try kt sini skali, pastu tak pegi2 lg..heheheh

JMR said...

penah try kt sini skali, pastu tak pegi2 lg..heheheh

JMR said...

penah try kt sini skali, pastu tak pegi2 lg..heheheh

NeenaAnuar said...

I tak pandai makan steamboat! uhuhu...

NUNU EERA said...

i rasa yg kt bangsar tu lgi bez dri OU..

Mama Gee said...

teringin gak nk terai..

posh apa kata review makanan {steambot pun ado} kat Red Wok bangi...org kata sedap..org katalah..ai lum pergi lg walaupun dekat..hehee...

Nisa Greennnpanda said...

sy pun penah gi gak, thn lpas kot.. sdap..n knyang gile, hehe..

btw, thanks singgah my blog..