Klik Jangan Tak Klik

Thursday, September 22, 2011

Terserlah kesedapannya!!!!

Tayang lagi gambo makanan yang tak sempat nak upload
nak amik gambo hidangan pun aku tak sempat so mana
sempat jerla aku tepek yer
janji ada gambo as kenangan

Niler balance yang tinggal "Ayam Goreng Berempah"
perap semalaman

Dalca yang tersangatla harum semerbak bau rempah ratusnya
mmg terbaek!!! cicah dgn roti canai pun sedap!!!

Udang masak merah......yang sedap gak...balance tu aku tapau2 sikit pada tetamu

Alhamdullilah terserlah kesedapan lauk kenduri hari tu
naper tak percaya ker!!

**



**



**



**



**



**



**



**
Alhamdullilah selesai sudah majlis ni...
aku biasalah siap dgn checklist bagai
tapi tulah kita hanya mampu merancang
ada gak yang terkurang...
aku ni kalau bulih semua nak perfect...tp adatla setiap majlis pasti ada kekurangannya

Insyallah apa saja kekurangan tu leh jadikan pengajaran untuk majlis akan datang

Inilah "anak daressss ke mak daresss" yang orang semua sibuk makan
aku sibuk kat dapur...
(Nasib baik aligntmen tak lari teruk lepas raya....apa tak nya asik menternak lemak jer kerojernya...harusla berdiet kembali huhu)

Aku dgn Mr Y mmg tak makan...tak lalu pun...kasi settle semua barula ada mood nak makan

Untuk semua yang sudi datang "Terima Kasih"
yang tak terhingga dari kami sekeluarga semoga majlis ini diberkati allah
Segala kekurangan kami mohon maaf

Dan special untuk my family especially my mum "tunjuk ajarku sifu"
tanpa bantuan my mum mmg tak terdaya aku nak uruskan
mau katering jer jadinya
Tak lupa semua ahli keluarga yang turut membantu...

Psst: Lega selesai sudah semuanya...insyallah tahun depan nak buat lagi tp nak lagi proper..maybe tahun depan panjang umur nak buat lepas maghrib...senang sikit...




13 comments:

el said...

alhamdulilah kenyang deme tuh
gendang gendut tali kecapi
kenyang perut suka hati..hehehe
bila nak rs air tangan posh nie..:)

ieda said...

aduhhhh terbaik lah ayam tuu beb ! :)

ciK LyndaWawa said...

wah..sedapnye..jamuan pe ni??

Eri-chan said...

lauk pauk u nampak sedap2 semua. kalau hati ikhlas nak menjamu memang semua sedap dan licin. bagusla kan tak membazir.

pak long said...

salam..
wahhh..meriahnyer...

ratusiput said...

alhamdulillah...murah rezki ko pasni :)

rasp said...

bila tetamu hepi & kenyang...
lega hati tuan rumah kan sis kannnn...

gee ryder said...

marvelles la ayam tu!

Mimy Hamid said...

menu masak sendiri tu..pehhhhhhhh mmg terserlah...aku pun nampak org berselera mkan...terror la family masak portion banyak

apak cikidong said...

sedapnyeeeee

IxoR@ said...

ayam dan udang tu.... wahhhh buat sy lapar malam buta ne....

cik kak masak? yummy betol!

selamat hari raya ya...

=)

diet jgn tak diet! hehehe...

Softtouch [Hanim] said...

semnuanya nmpak sedap2 sis...

Alhamdulillah niat sis dah terlaksana...lega kannn

rATu kEBaYA said...

banyaknye menu.. kalau sensorang masak ni mau pancit dibuatnya...