Klik Jangan Tak Klik

Monday, September 26, 2011

Bilalaa nak steambot ni!!!!!!

Actually tak teringat pun nak beli periok
steambot ni
walaupun mmg Mr Y sememangnya peminat
no 1
"steambot"

suka sgt...aku ni kureng sikit...

Tapi bila MIL dgr aku dok pot pet2 citer pasal anak dia suka
naaa makan steambot...

Apalagi dia pun siap beli satu untuk dia...satu untuk aku...nak tak nak amik gak lerrrr
rezeki jgn ditolak...

Bagus gak periuk ni leh asing kan kuah cam kat kedai tu....leh letak kuah
tomyam dgn kuah sup....
tapi bila tengok mangkuk ni aku lak rasa terliur nak2 time sejuk gini
kena pulak dgn sos yang marvelous lagilah

Entah bilala gamaknya aku nak "berstimbot" dgn Mr Y.....MIL asal jumpa aku mesti tanya
"dah masak stimbot"
sabo jerlaaa...hehe

Bukan tu ajer...MIL beli kat aku mangkut gift set ni....
MIL punya kaler pink..aku pilih kaler biru
tetiba jatuh chenta dgn blue kaler lak

Ni yang bessyer kalau ikut MIL...kalau soping tak penuh satu troli tak sah
kekadang sampai penuh 2 trolley...
layan jerlah

Psst: Tapi sejak dia tak berapa sihat ni...aktiviti soping dah tak seceria dulu...

11 comments:

ratusiput said...

bestnya mil ko...shopping cam kite2 kan...yg plg best dia blanje shopping tu...stemboat...sedap tu...cubala masak nanti..

kak ina kl said...

wah syok boleh layan steambox setiap hari. akak pun tak ada lagi gadget dapur camni lagi.

Rinna said...

Fuhh dah clear dah malwarenyaa.. kalau tak asik laa pop out msg tuh..

Baru leh komen2 ngan selesa..hehehe

Bestnyaa PoSH dpt MIL yg baik gini..siap beli sekali utk kamu yer.. Semua beli dua set yer..Iye laa MIL sayang menantu laa katakan..hehehe..

lieyalatif said...

lieya ade satu sis...ntah bile nak rasminyeee...tak penah buat lg hah ekeekekek...

mIL u so sporting laaa...best mcm tu...kite pun tak malu2...

mama maman said...

Mmg sweet la magkuk biru tuh.. sweet je warna dia..:)

Dee said...

my friend kalo open house suka buat steamboat ni tau..senang..dan tetamu pun suka..

ieda said...

lepas nie beb .. den nak mai umah mu makan steamboat ( huuh entah bilelah tuuu ) ...

SURIA AMANDA said...

bestnya ada mother in law...

Mimy Hamid said...

sporting la mil ko...siap soping sesama ..

Softtouch [Hanim] said...

bestnya mil sis...suak bg sis mcm2 kan...untung sis..

el said...

nak makan stimbottttttttttttttttttttttttttt

cantek periuk stimbot tu..berapa rege tu