Klik Jangan Tak Klik

Thursday, August 4, 2011

Syok syok puasa beraya sementara pulak!!!

Aduii sedihnya ingatkan semalam dapatla
full puasa sekali nak2 dekat berbuka
"si red light"
menjengah...punyalah berdoa semoga dptla habiskan satu
hari berpuasa apakan daya
sudah ini ketentuannya
terpaksala redha....

So aku dah start beraya sementara dulula
inilah namanya
orang perempuan...
pasti puasa tak cukup sebulan

tapi bukannya syiok2 yer
kena ganti...bab ganti tu yang lemah
nak2 cam aku ni selalu kena hujung dengan pangkal Ramadan
jenuh nak mengganti ni

tapi kalu kena nak dekat dekat raya tu mmg syioklaa
time masak atau buat kuih raya leh ler rasa hehe
kalau yang dapat puasa cukup tu alhamdullilah
unless kalau dah menopause

Tapi untuk orang lelaki takde alasan nak
ponteng2 puasa yer
unless bersyaratlaaa
itu dikecualikan....

Akupun kalau tak puasa sama jer macam puasa
aku takdenyer beria2 nak makan depan orang puasa
or non muslim

Kalau nak makan sekalipun boleh tapi coverlinelaa
tak payahla satu office tahu yang kita tak puasa
siap bertapau bagai

Hormatilah mereka yang berpuasa
depan Mr Y pun aku tak makan
bukannya sebab Mr Y tak faham
tapi rasa cam tak baguskan...

Puasa ni bukan takat tak makan jer...kena jaga tang mulut tu gak
kalau time rest tu kurang2la
bercakap yang bukan2 especially
bab bergossip
kang ponek jer poser
(peringatan untuk aku juga.....)

La ni bukan perempuan jer kuat bergossip
tapi lelaki pun tak kurang hebatnyer

Jgn mare yer!!! kang batal puasa
sekadar mengingati

Psst: So takde apa nak membebel selamat berpuasa yer...jgn puasa yang yok sudah

15 comments:

Joy said...

selamat beraya posh..awalnye..I pun tgh menghitung hari nk beraya awal gak ni ;)

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

slmt bpuasa =)

Mr feckry said...

apa lagi mc value lunch la..hehe

bonda dadif aka akish said...

betol2..kalo peod dah ujung mmg best...pasal kalo wat kueh pasti boleh rase..

heheheheh

Isteri Encek Bard said...

adehhh... klu kene yg cam tu mesti tak best dah

el said...

slmt hari raya kehkehkehhhhh

dulu ms keje kt tmpt lm ofis mate time dia x pose siap beli bungkus kt nasi kandaq..x fedulik org npk ke x..

tp el lagi jahat x sedo diri ms studi dulu siap g beli kepci n mcd...hahahaha time xleh pose..arrghh keji ms tu :)

Dee said...

selamat hari raya sis posh..hahaha...

YanaMIB said...

dlu ms keje kt putrajaya kn, yg pompuan siap pi cafe tapau mknan tanpa rs malu..sabo je ler..baeklah bwk bekal ke dr rmh kan..xyah tjk kt org kita xpose..slmt beraya ye sis! hihi~ =P

noradzlina.kamdani said...

lin pun dh 2 ari raya...

lieyalatif said...

ADUSSSSSHHHHH...kene mcm ni mmg tensi....takpe la sis...nak buat camne...dah namenye pompuan kan eheheheeheh

qellissa said...

wah bestnya da raya awal..hihihi..tp bab nak mengganti tu yg malas kann...adesss penatnya hari ni baru setengah hari dah x larat..=(

rasp said...

damdamdum bunyi mercun...
selamat hari raya sis hehehe
i plak today baru start posa, insyaAllah...

ikiqzana said...

dari bersalin bb uqail smpi la ni belum dtg2 lg.. harap dpt puasa penuh la tahun ni.

selamat hari raya posh.. hihihi

lily lotus said...

selamat berpuasa sis :)

Mimy Hamid said...

red light awal puasa yer tp takpeboleh ganti