Klik Jangan Tak Klik

Friday, August 26, 2011

Seafood buka puasa tapi bukan buffet

Asik buka kat rumah jerkan mesti boringkan...
rindu nak makan kat luar
so apalagi gilah terjah ke Port Klang...

Jangan tak tau kat sini collect point
"Real Rewards"tau

Antara menu2nya

Sebelum nak ngoder tengokla dulu menu apa nak makan...semua pun ada
western pun ada...specialkan

Bab ni aku mmg fail....Mr Y yang expert so biarlah dia yang memilih
aku tau makan jer...bab pi pasar pun selalunya Mr Y expert
aku takat pi supermarket bulehlaaa hehe
Ni nak raya pun Mr Y subuh dah keluar pi
pasar Selayang..

Kot anak korang boring2...leh gak main mende ni...

Restoran ni tahap kebersihan "A" yer
diperakui oleh aku juga
mmg bersih & selesa

Anggaran untuk makan berapa org...senang nak budget

Fav aku...tembikai laici

Mr Y pun nak jugak
"Air Kelapa"
+
Chinese tea bagus untuk buang minyak dalam badan

Nombor meja kami..sini nyer service tip top cepat
takper sementara tunggu hidangan sampai depa hidangkan kacang
aku suka kacang tu sedap!!!!

"kangkung goreng belacan"

Ini sebenarnya kami nak ratah pun...tak mo oder macam2 sgt
"ketam black pepper"
sedap!!!!!!!!

Tengah syiok menikmati pemandangan yang indah & angin laut yang sepoi2 bahasa
tetiba kami dihidangkan dgn

**

**

**

**

**

Ikan pari bakar....hampeh ikan pari ni dah busuk...nasib baik tak
"food poisining"
sbb makan ikan beracun...nampak cantekkan
bila kopek ikan tu bau macam toksin
mmg nak kena la ni...

Tapi tak jadi nak marah sbb depa ganti + free lagi
"ikan kerapu sweet sour"
Nasib baik kalu tak aku report kan
"PENGGUNA"

La ni kalau nak pekena seafood aku prefer kat sini
compare dgn Muara Ikan Bakar
yang tak berapa sedap tu

Insyallah mmg akan datang lagi...lain kali check dulu kesegaran ikan tu yer

Replica ikan...udang & cik ketam pun melambai2 suruh balik
kenyang sudah...alhamdullilah!!!!!

Psst: Memang terasa bahang nak beraya dah ni...balik ni mesti jem huhu



4 comments:

Si Nuansa Eyqin said...

kemain promote. ni yang tak menahan. nak pergi jugak.

Bitt (double IS) said...

perghh lama xpekena seafood nehh...yummehhh

selamat hari raya, maaf zahir dan batin sepanjang kite berblog ;)

el said...

x menahan tgk ketam bp tu...
tulah ni tgh keje lg ni

mood raya dah maliiii
ni g sopin skit2 nieh

rasp said...

i nie pencinta seafood...
dah lama tak pekena nie...
lepas raya leh gi cari ler....