Klik Jangan Tak Klik

Friday, August 26, 2011

Raya ~ Projek weekend yang belum selesai!!!!!!!!

Lagi sekali aku terkena
"bulan mengambang"
ingatkan boleh bertahan...sekali dia mai gak
sabo jerlah
(Jenuhla mengganti tahun ni...huaaaa!!!!)

Esok pun masih kerojer lagi...sedeh!!!
lagipun baru keje takleh nak demand sgt pasal cutikan
sabo2 ler dulu...insyallah dah lama siapla
1 minggu aku mau cuti....

So this weekend sebelum menjelang hari raya mmg teramatlah sibuknya

Dengan aku yang tgh bersemangat nak buat kuih raya
siap beli bahan bagai
tapi takdelah cookies yang susah2 tu
buat yang senang2 ajer...yang penting hasil tangan sendiri
(tekak ni gatal nak rasa air tangan sendiri)

Inipun atas permintaan adik beradik aku yang suka sgt
dgn "cookies" yang ala femes amos tu
coz last year aku tak buat
(aku tau sgt naper depa suka...sbb aku tak kedekut chocolate chip)

So this year aku merajinkanla diri untuk buat cookies sendiri

Projek mengecat "dining" ini tugasan Mr Y....dia cakap aku tak yah tulun...tapi tulun temankan
ajer...gedikkan...kalau tak dia takde mood nak buat
(plan nak melarikan diri pi buat rambut hehe)

Projek memasang lampu & kipas....semua kasi tukar
"energy bulb"
jimatkan elektrik

lepas raya confirm bill naik punya..

Okla untuk kengkawan blogger yang beraya
berhati~hati di jalan raya
biar lambat yang penting selamat sampai ke destinasi

besskan yang ada kampung
tingat masa kecik2 dulu beraya umah OPAH
gamat sungguh....cam nak roboh umah opah
bila semua sanak saudara balik...

So pada sesapa yang masih ada kg...pulangla balik beraya
rugi taww beraya di kampung nikmatnya lain

MOOD RAYA!!!!!!!!!!!!!!!
malesss nak kerojer huhu


Psst: Tapi pagi tadi jalan cam clear ajer...tak jem

9 comments:

Dee said...

dee sabtu ni baru hubby tolong cat rumah..lain2 dah settle..tinggal nak mengemas jelah..hehehe..

atty's said...

kty alhamdulillah..sebelum puasa bulan mai..tp ngam2 nak posa..dah leh posa..

tp this week mai lagi.tp syukur just 3 hari..sbb kty mmg peyet jap je..sbb 1st day ngn 2nd day overflow melampau

YanaMIB said...

ramai dh start cuti aa hr ni..haha sy pn xde mood nk dtg keje..tp mls la mtk cuti..nk jimat! slmt hari raya sis! maaf zahir batin andai ada terkasar bhs dlm penulisan =)

wat opn ouz jgn lupa ajak ye..hihi~

CikLilyPutih said...

cookies Oreo ke? buat lebih2 ek.. nak sket

el said...

wahhhh cam sedap je kukis oreo tu
nti share resepi eh
tulah esok pun el keje lg...
mood raya dah mai ni malasssssssssss

Pepel BoNda AmaNi said...

esok pagi sesudah subuh dah nak balik kampung....bestnya...

ikatankasihku said...

wah, bestnyer, planing byknya....
mood raya dah sampai...
time ni mmg mls nak keje dah sebab hati tinggal kat rumah..hehehe

syanasaid said...

wah penuh aktiviti
:-)
selamat hari raya
kitorg balik kg sabtu ni
yeahh

rasp said...

makin terasa bahang raya iye sis...
me balik kampung yabedabeduuuu...