Klik Jangan Tak Klik

Monday, August 22, 2011

Rambut!!!antara checklist raya 2011

Sedar tak sedar lagi berapa hari jer nak rayakan....
Alhamdullilah semalam dah settle baju raya
lega betul...tp beli last minit ni pun adalah macam orang mereng gak
tengok semua baju pun santek2
semua pun mau...tak sedar harga mak aiii
RM400++...kalau less pun RM300++
kalau dah 3 pasang fengsan...
Tapi nak tak nak beli gak...Mr Y geleng kepala jelah
asik keluar tanya
"abg santek tak????"

Mr Y ko kasi baju apa semua pun santek.....tapi kalau tak santek dia sound direct jer
huhu

Nak2 tahun ni semua baju "segera"
tak sempat nak bertempah bagai...tapi la ni kalau baju segera fitting pun ok
cuma nasib aku ni jer susah sikit
kalau "S" baju just nice jer fitting
kain ada singkat sikit

Tapi kalau "M" baju besau pulak
kain just nice.....
(budget kuruih la kunun....sat lagi lepas raya naik balik huhu)


Checklist baju dah settle cuma nak tambah brooch & dokoh ajer

"Ehsan blog RM"

Rambut paling penting mesti mau tukar...kaler atau tidak tgh pikio lagi...at least mau trim
& makeover sikit rambut...tengokla camna
suka tul aku tengok hairstyle rambut Scha Al Yahya ni cantekkan
kaler pun tak terang sgt

Nasib baik godek2 terjumpa ada voucher yang tak pakai
expired hujung bulan ni...kalau tak mau ratus2 habis kat rambut jer..
jimat sikit!!

Rambut aku akan buat on 29/8/2011....lepas masak rendang...entah sempat ke tak
La ni kena plan betul2....bahan2 nak masak rendang macam bawang...lengkuas....serai dan sebagainya aku akan prepare awal2...so senang sehari sebelum raya
masak jer...sebab tahun2 lepas mengarut pagi2 sebelum raya tu dok terhegeh2 motong bawang...


Psst: Memang untuk kalau beli voucher murah sikit dari harga biasa...


15 comments:

NeenaAnuar said...

I punyer rambut raya 2 bulan awal dah siap.. hehehe.. btw rambut you memang leh buat cam rambut Scha tu.. cantik! :)

Dee said...

wah..rambut raya ala2 scha..sure cun punya..

Pepel BoNda AmaNi said...

rambut scha tue memang sangat cantik....berkenan aku tengok..

Mimy Hamid said...

yeszaaaa aku pun nak berhiasa rambut tp wash blow je la...tp tak tau lg raya umah MIL ni...nak free hair ke bertuudng..diorg tak kisah...tapi aku kesah...sogannn

Si Nuansa Eyqin said...

rambut mcm scha pun cung jugak.

ieda said...

wah beb .. pasti meriah nie :))

lieyalatif said...

betul kate dee tu sis..buat rambut cam scha tu...fuh..sure meletop cun sis di pagi raye...auww!~

atty's said...

mmg cantek rambut cam scha tu..kty pu tingin gak nak buek..
nasib ada voucher tu kan , kira berbaloi gak

YanaMIB said...

sis klu buat rambut ala scha mmg meletop lahhh..huhu~ sy xbli lg bj raya..br wusha2 je dulu..last mnt br bli kot =)

eh sis nk ty, klu sy bukak blog sis guna chrome kn dia kuar warning ckp ada malware..pehtu klu nk komen mesti slalu ada pop up iklan..my suggestion sis tkr widget traffic tu..byk widget len yg lbh ringan and anti pop up..hehe http://www.histats.com/ =)

ikiqzana said...

mesti mantop.. rambut raya nnti. senang persiapan raya dah setel kan posh.

Softtouch [Hanim] said...

sy pun rambut termasuk dlm checklist raya tp xdelah buat pesen2 hanya nk trim jer...

rambut scha tu mmg cntik..sis seuai buat mcm tu tau!

rasp said...

makin bertambah2 gorjes lah u kalo buat rambut mcm scha tu...

el said...

el pun igt nak potong skit rmbut ni..dah mcm mak nenek dah ni hahahaha
wahhh posh nti sure dah mcm scha eh hehehe

Rinna said...

Wahh curlast rambut raya nak wat cam Scha comei dah tuh cam sama jerk..

Nasib baik malware dah tak de.. 2 hari masuk asik ada malware jerk.. :)

mummysyafie said...

cantik nya rambut scha...suka tengok.