Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, August 2, 2011

No Ramadan Buffet IKEA 2011

Aku tertanya tanya jugak kenapa tahun ni IKEA tak buat
Ramadan buffet jenuh pi kat Website IKEA
macam takde jer

tapi tak tahulah mungkin IKEA start promo lambat tak tahulaa...anyone know...leh ler kasi taw yer

Yang ada kat Website IKEA ni ajer...suruh beli barang rumah untuk beraya adalah

Nak tengok lebih lanjut promo raya tu
kenala masuk Website IKEA yer

pernah jugak nak terai buffet IKEA ni
tapi bila tengok orang ramai punya pack sampai nak beratur
terus cancel...

last2 menjamu selera kat mamax jer
bulan puasa ni mmg bercinta kalau nak cari tempat
makan...berebut2 unless kalau mmg dah booking

walaupun tahu menu buffet yang disediakan
bukanla seperti menu biasa yang ada kat IKEA
yang ala2 omputeh tu...tp more to Malay food...
some people kata cam tak berbaloi...tp dgn harga yang diberikan tu kira berbaloilaa

Hari tu masa before puasa
sajalah nak pergi breakfast kat IKEA...
Tapi mmg suka jer kalau breakfast kat sini
Mr Y kan main mengorder Salmon
tapi mmg sedapla & fresh

Aku mai sini pun bukan apa suka sgt coffee
yang paling bess buleh refill...

kalau tak pun rindu dgn kek Daim ni
kalau makan mesti feeling bess punya...

Mr Y pulak entah apa2 yang dia order
aku pun ta ingat nama
ala kuih cina yang ada inti ayam dlm tu
ala2 pau tapi bukan pau

Aku makan chicken porridge jer...murah sgt RM1 hengget...

yang lagi bessnyer kalau member ikea selalu ada meal discount untuk member

Masih tercari cari tempat nak berbuka tahun ni.....tp takmo ler mahal sgt!!!

Psst:Kebanyakan citer ni adalah entry tertangguh dek sebabkan owner blog menyepikan diri kerana kurang sihat

13 comments:

-oP_ida- said...

alamak daimmm.....terliur kejap...ekekekek

mummysyafie said...

kek daim tu yang paling tak tahan. a'aa sekarang ikea memang tengah sale.

rathiqah azmira rosli said...

selamat berpose
:D

ghost writer said...

kalau ada IKEA tempat aku,belum tentu aku pilih IKEA.hihi

rasp said...

ermmmm i bab2 berbuka luar nie kurang arif...
slalu berbuka di rumah je sis...
tapi mmg diakui, food kat ikea mostly mmg sedaps...

Rinna said...

Wahh murah gak porridge tuh RM1 jerk.. tgk semua makanan cam sedap jerk..tak penah lagi try makan kat sana.. :)

el said...

bila la nak jejak kaki kt ikea lagi
rs nak je bukak ikea kt penang ni hahaha mpu????
seronok tgk posh asik mkn bufet kt luo...nak join jauh hehehehe

lieyalatif said...

fuh sis...ckp pasal ikea mmg peberet sepanjang zaman lieya die punye kek daim tu..wajib borong berkotak2 buat stok kat umah kalo gi sane ehehehehehe

ikiqzana said...

mmg suker makanan kt ikea tu. sedap.

x pernah cuba kek daim tu lg.

NUNU EERA said...

stiap kali mkn meatball kek daim harus ade jgk.. feberet tu.. ;)

Lana M. said...

Salam, I ada kawan kerja IKEA, dia kata thn ni buffet dia rm39.90 sorang untuk adult..untuk kids x ingat.
Tapi buffet dia xde makanan2 ikea yg slalu tu cm meatballs ke apa..
Setiap hari dia lain2 menu cam lauk ayam ke, lauk ketam ke..
Selamat berpuasa :)

Mimy Hamid said...

buffet ikea murah tap ramai nya org..tak payah la..

Anonymous said...

Dear....ala ciannye....Actually Ikea mmg ada buat pakej ramadhan. Kalau x silap RM 30++ ke 40++ sbb aritu terbaca masa lalu cafe dia. Tapi...juadah dia untuk tahun ni ialah ala Swedish. pergi le cubeee.... =) -aya-