Klik Jangan Tak Klik

Monday, August 15, 2011

Letihnya tunggu nak berbuka puasa

Inilah aksi2 si Mr Poposh yang menunggu
time nak berbuka...
(tengok kucing pun pandai menghormati bulan puasa tawwww...manusia yang kalau tak puasa mmg malulaa)
Tu nak tayang choker untuk Mr Poposh beli sempena birthday May hari tu..bling2 gitu...pilih kaler "pink" lagi..ikut suka hati aku jer...
itupun tak muat terpaksa tambah tali...sbb leher besau naaa

Makin lama makin lentok...ni baru jer lps zuhur...
nak tak larat tapi bijik mata masih terbuka

Tapi bila dah time lepas asar...terus pengsan
tidur berdengkur
sampai aku dok kacau2 pun tak bangun terus

Masa ni flat terus...ekor pun tak gerak dah!!!
mesti lena sgt
penat sgt puasa ni...
aku perati gak dia ni sampai tak minum...
(tengok makanan pun buat deek ajer)

bila time kami sahur...dia sahur...
bila time buka...dia pun berbuka

Yang ni bukan Mr Poposh tapi Mr Tiger
kucing my dad....pun keletihan berpuasa...

Psst: Suka betul tengok aksi kucing ni...macam2 perangai...cumil sgt..hilang letih


16 comments:

DaZzlingLilLy said...

hehe..same goes to my cat..diorang pun kalut jer kalo time kita bukak puasa tuh..

ratusiput said...

cam lebih kurang je poposh ngan tiger tu ekk..

YanaMIB said...

hye poposh..wah lama x interprem dlm blog sis nih..huhu..comel aa kucen pn reti pose..siap lentok2 tu yg comel..huhu~

Rinna said...

Bagusnyaa Mr Poposh pun pose ekk.. tergolek dia tido..penat laa tuh.. Cantik laa coker Poposh.. :)

Mimy Hamid said...

ala pandai nya poposh sorang ni..dia pun tau berpuasa kan...good cat

zailamohamad said...

geramnya ngan MrPoposh ni;)

rasp said...

hahahaha iyelah sis...
nampak letih banget...
cute tul!

gebu's fairy tales said...

uwaaaaaaaa comelnyaa!!!
Sya save gambar poposh dlm blog sy boleh tak?? comey sgt poposh ni!!

ieda said...

ahahaha geramnye tgk poposh ! ... terlentuk poseee ye ...........

Joy said...

shahdunye tgk mr poposh penat pose ;)

ALoNa CintamaniszLite said...

geram tul tgk poposh ni...nk geromol2 je dia...ish..ish..

Dee said...

makin gebu poposh ye..letih puasa tu..hahaha..

Pepel BoNda AmaNi said...

kucing pun bijak kan...memang patut la dia dapat menjadi binatang kesayangan nabi...

ComeyBelako said...

hehehe...sejibik macam my saloma! kalu dok dekat bleh kasi kawin sama ini dua ekor ;)

Softtouch [Hanim] said...

alololo comenya poposh...nmpak nau letih pose yer..hehehehe

el said...

apa menu kesukaan mr. poposh ms berbuka hahahahaa