Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, August 23, 2011

Kalau nak berbuka sedap ni!!!

Bila time waktu2 camni terbayang2 lah nak makan apa waktu buka
ni...
Tapi bila dah time waktu buka
tak larat pulak nak perabih...

Bulan poser ni aku baik...tak minum ice...terasa "susut"
sikit badan nak2 tang perut...mmg betulla minum ice perut moncet
(perasaaannya!!!)
dan jarang jugak minum air nescafe...yang bersusu nilaa
aku lebih suka minum teh O panas
lagipun bulan poser minum ais badan jadi lesu
lagi satu jgnla amal
"bersulam air"
kejap makan kejap minum....

Tapi ada gak kekadang tingin nak "mengeteh"

"Prawn mee"
kat JJ Kepong punya
sedap kalau dapat sbb dah boring makan nasi
nak hujung2 puasa lagi tak lalu...

"Ayam Goreng Kunyit" yang sentiasa jadi fav aku kalau nak makan
tomyam...tapi mesti garing dan tak oily sgt..
ada gak restoran tak pandai buat

Ni pun sedap tapi tak berani makan takut
pedih perut bulan puasa2 ni

"Fish & Chip"
sedapnyer!!!!!!!!!!!

Cucur udang!!!!mmgla melambak kat Param
tapi aku tak minat suka yang dekat
"Group Base"

Semalam balik keta clear jer...ramai yang dah balik kg ker...

Psst: Bukan apa bulan puasa ni banyak makan kat rumah...jarang keluar tetiba rindu nak makan kat luar...tak sanggup nak bersesak2 bila time berbuka..kat rumah lagi heaven




10 comments:

el said...

el sejak pose ni mmg x pantang lgsg ais..ate letih msk jaga anak lg..ais lah pengubat penat lelah kanzzz kahkahkah...
xpe2 nti pas raya pantang ais balik...

Pepel BoNda AmaNi said...

memang klu berbuka xminum ais badan xlesu sangat kan....

FatinFirdaus said...

sedapnya... :)

Rinna said...

Adoiyaii sedapnyaa mee udang tuh.. :)

Si Nuansa Eyqin said...

time puasa mcm2 teringin. harini saya buat mee udang. haipp, jgn jeles na.

Mimy Hamid said...

sama la jugak beb...aku pun...buka umah je..kalau buka luar pun umah orang...encik awak tu suka makan umah...dia sanggup berbelanja makanan asalkan makan umah...best katanya

rasp said...

i mmg tak suka minum ais waktu berbuka...
rasa letih je kan...
harus pekena teh o panas...

Mia-Ina said...

menariknya aym kunyit tue

ikiqzana said...

betul tu posh klu minum air berais perut mmg ler buncit.. tu yg kena galakan minum air panas.

tapi kdg2 terminum gak.. hihihi

YanaMIB said...

mkn kt rmh mmg lg selesa..so far sy mkn kt luar pn sbb dijemput..haha org lanje..klu x kim slm je lah =P