Klik Jangan Tak Klik

Monday, August 1, 2011

Dettol No Touch Hand Wash

Doa Hari - 1 Ramadan

Yaa Allah! Jadikanlah Puasa Ku Sebagai Puasa Orang-Orang Yang Benar-Benar
Berpuasa. Dan Ibadah Malam Ku Sebagai Ibadah Orang-Orang
Yang Benar-Benar Melakukan Ibadah Malam. Dan Jagalah Aku Dari Tidurnya
Orang-Orang Yang Lalai. Hapuskanlah Dosa Ku ... Wahai Tuhan Sekalian
Alam!! Dan Ampunilah Aku, Wahai Pengampun Para Pembuat dosa

Bersempena bulan Ramadan ni pagi2 takleh citer pasal makanan
maklumlaaa ni kan 1st day berpuasa

So meh citer pasal hand wash terbaru Dettol
(tak ler baru sgt!!!!)
ni
brand lain aku tak nampak lagi
tapi biasala mesti ada yang nak tirukan...

Lagipun ada promo price RM19.90
apalagi belilaa....sebab masa tu dok jalan2 dalam Watson
tak tau nak beli apa
jadi terbelila
" Dettol No Touch Hand Wash"
(walaupun dah lama pasang niat sbb teruja tengok iklan hehe)
ni...

Excited masa nak DIY mende ni...ada bateri 4 biji AA
sekali dengan refill + dispensar
baca manual dulu sebelum nak pasang...

So mula2 kena cabut pelekat ni dulu yer

Lepas tu letak bateri 4 biji

Pastu tekan button "ON"

Sat nanti ada warna merah menyala....maknanya dah boleh guna

Make sure masa masukkan refill tu mesti ada bunyi "klik"

Lepas tu apalagi rajin2la mencuci tangan
kalau dah camni pun malas tak tahulaaa
bila hulur tangan siap ada bunyi lagi

suka sebab senang hulur jer tak perlu nak tekan2
dah tak mengotorkan...dan juga amount sabun yang keluar pun mmg cukup jer
tak perlu membazir

cuma yang aku tak suka sensor ni sensitif sgt..
ko terdekat sikit bukan nak basuh tangan pun
sabun keluar...membazir jer
harga refill pun bukan murah kalau tak silap dalam belas2 RM

So untuk mengelakkan bateri cepat habis
selalunya kalau aku takde kat rumah
aku akan OFF jer...

Yang aku beli ni jenis Green Tea & Ginger
mile jer bau dia....tak ler bau antiseptik sgt
tapi aku tengok kat oversea ada mcm 2 flavour...
cucumberlaa...grapefruitla...sini tak pasti pulak


Pssst: Cepat gak habis refillnya tak sampai sebulan..kalau dpt dek budak2 ni mau tak sampai berapa hari dah habis...





6 comments:

YanaMIB said...

woo bestnya ada gak hand wash otomatik gini ye..menarik! tp klu sensitip sgt pn payah gak kn..and klu bdk2 dtg rmh kena lak off kan siap2..haha soh dorg cuci tgn guna sabun len =P

ieda said...

waaa bagus nie beb .. leh cube beli nie :)

qellissa said...

teruja jugak nak beli detool ni tp bila memikirkan refill dia mahal trus terbantut niat tu..hihihi

Rinna said...

Menarik..pernah tgk handwash nie.. teruja laa jugak.. :)

Selamat berpose Posh.. :)

el said...

hehehe rajin tul beli mende ni
aii pki sabun biasa jek

-oP_ida- said...

semalam nampak menda ni kat KA4 terus teringat blog posh...ehehehe

ini kalo dapat kat sofia.....jenuh lencun sinki..asyik nak acuh tangan...ehehehe