Klik Jangan Tak Klik

Thursday, August 18, 2011

Aku dah bosan Nasi!!Nasi!!Nasi!!!

Asal petang jer aku tepek gambo makanan
baru excited nak tunggu berbukakan...

Tapi sebelum tu aku mau nyanyi
lagu Search
"Aku dah bohsan...Aku dah bohsan"
Bukan bosan apa dah nak dekat raya ni

Bosan dah tak tau nak makan apa
asik2 nasi......nasi...nasi....
dah ler aku ni jenis tak leh makan nasi sgt...
mesti badan rasa "berat" semacam
camno nak bergaya dgn baju raya ni

So lately ni...Mr Y mesti tanya
kalau nak dekat berbuka tu tanya okla lagi
ni baru lepas bersahur dah tanya
"B nak buka apa petang ni"
sabo jerlaaa
malas nak jawab sebab aku mmg tak terpikir lagi nak makan

Jadi dek sbbkan aku dah bosan dgn nasi
aku pun requestla mau
"Mee Kari"

Tengok budget cam sedapkan
rupanya hampeh
dah ler ayam siciput
pi pulak letak "kaki ayam"
pantang betullah aku mmg tak makan langsung kaki ayam ni
geliiii sbb terbayang2 dia dok cakar pasir
(tapi ramai gak org sukakann)

So aku hirup kuah jerlaaa
mee tu pun rasa semacam
fish cake dia tak taulah dah expired ke apa
sedeh!!!!!
last2 pi mana tong sampah

Pastu lain hari pulak mintak
"Mee Goreng"
(besskan jadi bini...main request...sbb bab beli makanan ni Mr Y sgt terer...tapi bab JJCM serah
padaku)

nasib baik mee goreng ni sedap...so far dah dua kali kami beli

Karipap Giant yang ala2 IKEA katanya pun sedap
mak aii terkezut aku tengok karipap besau camni
makin tak bersupan org dok buat kuih lagu ni....
kalau tengok mak2 kt buat kuih...kalau karipap tu mesti mau kelim dgn tangan
takde nak pakai alatnyer
size pun takdela besau camni

Dok ngidam lama dah...Mr Y carikan gak jumpa pun
"Tauhu sumbat"
sedapppp!!!!

Taraaa antara kuih fav aku kalau buka puasa
tapi sedeh!!!!!!!
dua2 tak sedap
"Tepung Pelita"
tu tak rasa lemak & manis langsung
tawar tengok rupa pun dah tahu
(Mr Y kalau suruh beli kuih mmg kelaut....main beli jer)
Onde onde tu okey2 jelah
aku sedut gula melaka jer
(tingat buah melaka mak aku lagi sedap)

Tapi kalau berbuka dah makan camni
"No rice"
maulah Mr Y mintak nasi
bila time bersahur....jenuhla pagi ni aku ketung ketang kat dapur
pukul 4:45am masak sambal sardin

cuma lakiku ini baik hati ...tak bnyk ragam apa aku masak dia makan jer
paling bess siap "bertekak manja" jab time sahur tadi
aku tengok dia makan sambal sardin tu sikit ajer
tanya Mr Y tak sedap ker
dia kata tak lalu pagi2 makan sardin
eeee geramnya aku tau ...padahal malam tadi dia yang mintak...
dia buleh tak minta pun...
sabo jelah....

Last telur dadar & kicap gak yang dibedal!!!

Psst: Hari ni ingat nak request bihun sup pulak!!!


10 comments:

Rinna said...

Tengok Mee kari tuh cam sedap..tapi tak sedap ekk.. angin je kan ..kalau jadi gini.. tapi nak wat cam na sabo je laa..

noradzlina.kamdani said...

karipap tu x cantik lgsg kelim nye...
tp klu rs sedap..ianye mengatasi rupa kn?

lieyalatif said...

tu le pasal sis...nasib2 jek dpt yg sedap...kalo nasib tak baik mmg ke tong sampah le gamaknyer....

tegelak tang sardin tu..sendiri order sendiri komplen yeak ekekeek

el said...

esok baru rs nak wat mee kari
lama x wat mee kari nieh...
nak perabis ape yg ada kt esbok tu
takut busuk..

syok eh posh..xyah nak sesak2 kt param
suh je Mr. Y belikan..hehehe

YanaMIB said...

sy lak xleh klu xde nasi..nnt bdn lembik je..x cukup tenaga..haha..sahur, berbuka mesti mau nasi..tp lately sahur asek bgn lmbt je xde dh mkn ns..mkn apa yg ada je kt rmh tu..yg penting minum air mesti byk..skrg cpt nau rs dahaga lah =)

Puteri Biru said...

selalu kan kalau mee kuah2 ni mesti kalau beli tak sedap, hampeh. penah gak kena pastu tobat ah xnak beli mee kuah2.. mesti kecewa.

ieda said...

sedap2 sibbb baik aku dah pernah berbuka dgn mee kari :))

diana said...

karipap pemalas namanya tu..
heheheh...

saya masak sendiri je semua...
puas hati makan..
walaupun perut ada 3 je nak isi..

Mimy Hamid said...

yup babe aku kalau ada main course laksa ke...mee udang ke...apa2 je la mmg konpom tak makan nasi...kenyang sgt...

mummysyafie said...

nor sekeluarga kalau jemu pun akan tukar selera. sumtimes tu mee rebus or bee hoon sup.

sedap gak nampak menu awak ni dear.