Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, May 11, 2011

Nama betulnya Restoran Suasana

Hari tu ikut Mr Y pi area
Abdullah Hukum jumpa kawan
Mr Y utk bincang pasal business entertaiment
untuk majlis kawen

So kawan dia dok rekomen satu restoran baek punya katanya
tak tahulah sedap ker tak kita terai ajerlaa yer
rezeki jgn ditolak
orang nak belanja ni...
makan free mmg shedap hehe

First impression
masuk jer
wow terus tertarik
cantek tempat ni
siap ada pintu gerbang bagai..
mengikut kata kawan Mr Y
pemilik ni mmg minat bertukang...so semua
hasil pertukangan tu mmg hasil kerja tgn dia...
deko kat sini mmg cantek...

Cuma heran restoran ni tak bernama
so aku pun pandai2la beri nama
"Restoran Abdullah Hukum"
rupanya betul mmg tak bernama baca kat blog DEE
restoran ni dekat dgn rumah tuan punya blog pofular ni...
Sorrylaaa nak jumpa masa pi kat restoran ni
(macamla aku ada contact no Dee)
sbb Mr Y pun jumpa pun
just for short meeting

Rupanya2 baru tau nama restoran ni
"Suasana"
sbb baru jer dibuka...satu2nya restoran yang aku nampak
kat area tu...mmg pack kawasan tu kalau nak parking ker
apa...1st time pun datang area ni...
tapi mmg happeninglaa tempat ni berdepan betul dgn MidValley
(hari2 leh soping hehe)

Tembikai laici dia sedapp...

Tapi paling sedap ialah otak2...tak cukup amik 2 set...
lembut sgt isinya lain dari yang lain
tp utk makluman kekadang ada kekadang takde...

Sebab tak nak peningkan kepala tunggu aku belek menu
we decided to ikut menu yang direkomen oleh
kawan Mr Y....mihun kungfu...sedap
udangnya besar....
antara yang paling sedap pernah aku rasalah

kalau siapa2 singgah area ni nak cari makan
bolehla datang ke restoran
ni...tempat cantek..nak rekomen makanan sgt aku
tak berani...sebab aku pun 1st time ke sini


Psst: Yang penting service kat sini bagus....

22 comments:

ratusiput said...

nampak mmg sdp mi kungfu tu.kegemaran aku mi2 ni...boleh terai kalau aku naik kl nanti..

Alinx said...

alahai, sedapnya la tgk gbr tu... sluurrrppp... kena try la tpt tu... tQ darling for introducing this place ;)

klik2 nuffnang muuu

YanaMIB said...

makanan sedap kira bagus dah..tmbh lg service bagus, dh kira bonus tu..hehe..harga oke tak sis?? =)

♥MiZz-siHa♥ said...

xperasan la kat mid valley sblh mn..

CikLilyPutih said...

lama tak makan otak2 lah... uhuhuhu balik ni nak cari lah

Ciklinn said...

haitsss ni yg nak terjah ni...

ieda said...

uishhh tempat cantik .. damai dan tenang jeww nie :)

perghh kungfu .. kalau den beb , den amik quehtiaw kungfu lagi terangkat :))

Rinna said...

Mihun Kungfu dan KueyTeow Kungfu memang feveret laa.. :)

makdara TERdiva said...

pas makan msti berkungfu..hehe!

DaZzlingLilLy said...

lamanya tak makan otak2...sedap..

Azroy Kassim said...

Baa~ CAK!!

Seyes bru buka? Kena singgah ni.

SyaNa said...

oo kire br letak nama la ek
kalo kung fu dia balut ngan telur kan??

aku konpius kadang nama2 masakan ni

b a m b a m ' s said...

dah lama x mkn mihun kungfuuu~ uhukkk..

Heidi Shafiq said...

wow.. nak try la..

Softtouch [Hanim] said...

ooo restoran suasana namanya..pernah bc kat blog dee ari tu...suasana dlm rest pun cntik..

Delimasari said...

kena cari tmpt ni.. tq posh

^pasu bunga^ said...

cantik menarik tertarik~~
**tgk dia nye decoration pon dah buat orang tertarik**

macam sedap je otak2 tu..dah lama tak makan~~
**slalunya beli yg frozen punya..bakar sendiri..boleh tahan la..sedap la gak**

Mimy Hamid said...

yer ada pasan ..tgh pasang banner kat tepi jalan...cantik rupanya restoran ni..dekat ngan opis aku ni..leh roger encik awak pas balik keje

Ali Kanchan aka Pirate said...

x perasan lak restoren nie... kena cari neh

Dee said...

masa dee gi dulu mmg belum ada nama..baru ni je dorang upkan banner nama restoran tu..alahai..lepas ni dee emel my fon no eh..rumah dee dh dekat sgt tuh..nak dating2 kat mid pun boleh..dee jln kaki je..hehehe..

food yg lain mcm udang masak merah tak brp sedaplah sis..tomyam dia pun dee kureng..next time leh ar try mihun kungfu tu..nampak sedap je..

el said...

ngis tgk mihun kungfu tu mmg febret

MomTom said...

betullah. aya pun baru tahu nama restoran ni. selalunya kitorang budak2 astar panggil restoran longkang, sebab dia terletak dekat sebelah sungai tu. hehe....

hari tu pown saya makan kuey tiao kungfu. memang sedap la. dia buat pedas2 sikit. macam ada rasa tom yam sikit. tapi bukan tom yam. perghhh... terasa sensasi dekat tenggorok masa makan tu. www.ceritaceritamomok.blogspot.com