Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, May 10, 2011

Buzy!!! cerita sate boleh tak?

Sibuk!!! tapi nak gak menghapdate
walaupun boss takde still tak leh nak berjimba
sebab kerja bnyk jugak

So sementara tu layan jerlah citer sate
kot2 ada yang tingin
Pi makan kat Sate Samuri
tapi bukan Kajang outlet

Pi dekat cawangan Guthrie

Teh tarik kurang manis 2....

Sini service cepat...so cepatla sampai
yang bagusnya sate Samuri ni takde lemak sgt
more to isi ayam....mmgla kalau nak makan sate tang lemak tu yang sedap
tapi aku takut gak nak makan berlemak lemak
ni tak leh nak bayangkan kalau lemak2 tu melekat dalam badan
walaupun suka makan tapi kesihatan kena jaga gak

Kuah dia masih tersedap ikut tekak akulaaa

wajib makan sate dgn timun yer to avoid cancer

Psst: Tapi makanan bakar ni mmg tak brp elok sbb gunakan arang which can cause cancer...tp kalau makan sekali sekala takper kot..time teringin jer

17 comments:

^pasu bunga^ said...

dah lama tak makan sate~~
tapi saya lebih suka sate yg agak kurus dan garing..leh makan banyak skit~~
sate samuri tu tebal dan tak garing la tapi memang sedap..sbb dia tebal..so leh makan skit je..dah kenyang~~

Shu Shinju said...

sedap...aritu kak pepel bawak shu makan satay kat kajang hj samuri ke erk?

M a W a D D a H said...

alahai...rase lama giler xmakan sate haji samuri nie...terliur la...huhu

Rinna said...

Suka gak makan satay haji samuri nie.. sebab kuah dia asing ngan sambal.. tapi mmg sedap laa..utk tekak nie.. :)

ratusiput said...

sate kajang...jb pun dh ade branch dia...dekat taman scientex.tp tak pernah pegi lagi.jd taktau sedap ke tak.aku ske sate daging berbanding ayam.

YanaMIB said...

sy dh kureng minat dgn sate samuri nih..sbb outlet kt kjg tu mcm xjg sgt kualitinya..sate kat urat ketin, seksyen 7, bangi lg mabeless...org sanggup dtg dari jauh tu..mmg kalah aa sate samuri..hehe..=)

♥MiZz-siHa♥ said...

btl tu..makan berbakar arang xbrape elok...hehehe

lieyalatif said...

aduh sis....ade sate plak.....tadi kat blog sis rasp ade sekerim strawbery...sini ade sate plak...terliur gitu i tau heheeh


bagus sis, bab pemakanan mmg jage betol...ptt laa body maintain slim ajek..

atty's said...

nie yg buek kty tingin gak sate
kalo kat bangi ni satay uk popular..walupun dekat je ngn satay samuri.tp pilihan dah byk..

NM02 said...

oh terliurrrrr

ieda said...

aah beb .. den pun kalau makan satay tgk jugak , kalau banyak lemak2 nie .. sure x makan .. kasi hubby jew :)

nampak sedap :)) yumx 3

Eri-chan said...

bawang merah mentah kena ada. betul timun untuk neutralkan karbon hasil dari pembakaran.

Softtouch [Hanim] said...

satey kat guthrie tu org kata lebih sedap dr jejnatas punya...tp xpernah rse pun kat guthrie nie lg

Dee said...

lama tak makan sate hj samuri..

Mia-Ina said...

melelh air liur tgk mknn..sodap rs nya.

klik ur nuffnang

Delimasari said...

sate Hj Samuri the best.

Mimy Hamid said...

aku suka satay sahmuri..kuah dia tu sedap ..lain mcm je