Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, April 13, 2011

Walaupun takde kelass tapi terbaek!!!!

Meh aku nak rekomen satu lagi makanan
"Arab" yang walaupun takde gah atau sekelas
macam kat dalam JJCM tu
tapi yang "penting"
terbaek...

Inilah nama restorannya...
"Rawain"
located kat area PJ
dalam bangunan Millenium Square...

Antara menu2 yang ada....bukannya reti pun
jadi ikut jelah apa yang Mr Y order

Antara menu2 yang biasa dgr tapi tak pernah cuba...

Service kat sini pun terbaek...sebab Pak Arab kat sini walaupun ibarat
macam cakap ayam dgn itik
tetap tersenyum melayan pelanggan
Aku kasi 4.5 bintang....
Mr Y order Nasi Arab dgn ayam steam...

Aku lak haruslah order yang grill punya....
nasi tu sedap walaupun dimakan begitu saja....

one thing aku tak gemor makanan arab ni
sebab big portion
sampai penat nak ngabehkan

kalu mamax makan dgn kuah kari...arabic food ni lain sikit
makan dgn sambal & sup ni...perah dgn asam limau

Apalak "UPIN & IPIN" ni buat kat sini...

Tu dia....teh pudina...kalau datang sini wajib order
mmg very refreshing...ala2 teh tarik tapi ada daun pudina...

Tempat ni pelik sikit...tempat makan & kitchen
asing...aku pun cam pelik gak...
Paling pofular "lamb rice" tu...tapi sbb aku tak makan kambing
tengok jerlaaa

tu yang Mr Y bawak masuk pi kitchen
kan main mesra alam dgn Pak Arab kat
situ..

Pak Arab tu mesra yang amat siap kasi
"Peace" nak2 suka bila aku kata nak promote dlm blog
inilah pengusaha restoran yang patut dicontohi
ni tak kalu kita nak amik gambar takut siap
kata
"NO CAMERA"
mentality kasi tukarlaaa beb


Ayam panggang yang setia menunggu utk dimakan...

Memang terbaek...harga pun murah yang penting service baik
& food yummy

Nanti nak terai roti ni pulak kata pun sedap gak
cuma portion tu besau naa

So kawan2 jgn lupa cuba..ni kalau bawak satu family mmg berbaloi baloi...

Psst: Mr Y selalu makan dgn geng2 dia kat sini...asik citer last2 dia bawak kasi aku merasa...

20 comments:

myzul said...

bestnya makanan arab..my favorite..dah lama x mkn masakan arab.jiran dlu pon org arab.bila time dia buat open house mmg mcm2 jenis masakan ada.

faisal said...

wah sedapnya..lama dah teringin nak makan makanan arab..tak de kwn2 nak ajk pun.huhu

faisalapardi.com

areteacar said...

macam sedap jer :D

|cik tikah|

Rama2Ungu said...

waaaahhh..sonok dapat g makan2 dapat lak g ngan org sekapala cam tu kan..kat semban ni tak tau la mana tmpt yg best nak makan nasi arab..ada satu kat nilai tu kot..tapi tak penah cuba...one day nak kena cuba gak la..

fiqkbe said...

mknn arab slalu nyer mesti melimpah ruah kn. hee...

ratusiput said...

portion pak arab mmg cmtu beso.cik kitol pun kalau balik sini dia punye makan...mak aii..takut dah aku tgk...

-oP_ida- said...

cawan dia comelL..ada upin & ipin ehhehe

Mr feckry said...

hancur diet ghua lau ke sana

Gieyana said...

mmg nmpak sedap benar..:D

ieda said...

waa beb .. lepas nie JJCM konperm kena tukar pengacara ekekke :)

TERBAEK !

Rinna said...

Teringat makan nasi arab hari tuh..

Tgk makanan tuh dah tau sedap.. Iye nasi dia yg wt sedap tuh.. :)

YanaMIB said...

klu pi area PJ harus ajak ayah terjah tpt ni..ayh sy pn suka pi tpt² mcm ni..mmg puas hati mkn arabic food..sgt kenyang.. =)

@.L.I.N said...

takyah pergi jauh2 makan nasi arab...

rasp said...

i suka teh pudina sis...
my bonda baru balik ckp masa kat sana...
dia minum teh pudina yg sedap yg amat....

Mia-Ina said...

suami pun suke makan makanan arab..yela belajar kt mesir dulu..mia pun dh kena tempias..

sarah mohamad said...

boleh try ni akak. tak pernah pun makan makanan arab tapi terasa nak makan lepas akak bagitahu cenggitu. hiks

Dee said...

sekali sekala nasi arab ni mmglah sedap kan..tp dee sendiri lum cuba..hehehe..

Joy said...

i lom pandai lg mkn arabic food ni..pelan2 mencuba ;)

mummysyafie said...

alamak..camner upin ipin ada kat situ? mesti owner nya peminat setia upin ipin ni.

nor plak belom pernah nerai lagi nasi arab ni. eventho opismate kater kat cyber jaya ada sebuah gerai yang sedap arabic food nya

qellissa said...

mcm sedap roti arab tu..bestkan pekerja dia x kisah pon kita nk amik gambar..kalau kat tempat lain tu mesti x bg kita amik gambar kan..