Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, April 12, 2011

Sekali sekala kena bess jugak!!!

Dah lama rasanya tak pekena Sushi
tetiba rasa teringin...so apalagi pila mencari Sushi
ini pun sebeb syiok tengok blogger makan Sushi

Nak makan Sushi ni pun ikut musim...kekadang tak teringin gak

Selalu tengok Sushi ni mesti ramai orang que
sanggup jer beratur nak makan...malas nak tunggu ada kosong
kat bar tu....dudukla dulu...

tp tak suka
sbb nanti susah nak snap gambar
orang sibuk nak makan aku sibuk nak bergambo..hehe

Nampak jer tempat kosong terus mintak nak pindah tempat dapat pun tempat duduk
selesa sikit

Ada gak ala carte kalau tak nak order sushi biasa

Antara Sushi yang kami makan.....

kena tengok kaler plate
ada yang murah ada yang mahal
range dalam RM2 hingga RM6

Minum chinese tea jelah...paling sesuai kalau makan
sushi...bagus buang minyak dalam badan..

Refill chinese tea tu sampai kembong

Mr Y mmg peminat makanan jepun...lalu jer tekak dia
ini set ala carte...aku pun gatal nak order
Salmon apatah...datang with set...ada yakult...miso soup..rice puding soya...

Sedap tu.....meh jemput makan yer

Wasabi...eee tak suka langsung...bukan sebab pedas tapi rasa semacam
macam panas gitu

Miso soup yang mmg fav aku...Mr Y lak tak suka....

Rice pun sedap...mcm beras pulut lembut ajer

Mr Y nyer order...nak tayang gak...kari cheese apa tah...

Tak cukup kenyang lagi order lak mee hijau tu

geli geleman aku tengok Mr Y makan...campur dgn kicap manis..
tak taula sedap ke tidak...tngk muka Mr Y pun terkulat kulat nak ngabehnya
konpomla tak sedap tu...huhu

Psst: Aku tau mee hijau tu mmg tak sedap.....tengok pun tak lalu nak makan lagilaa

22 comments:

NM02 said...

oh tidak... lama giler tak layan sushi

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

bestnye..dh lame tak mam sushi king =)

Yang Comel
Khumaera Ismail

SURIA AMANDA said...

nampak sushi tu memang best..tapi bila dah nampak mee hijo tuh..terus pi toilet..blueekkkkkk...

ratusiput said...

tgk cam sedap tp aku mmg tak mkn sushi....tak pernah cuba makan pun...tp kalau kena ngan tekak tu mmg sedap kot...

rasp said...

lama tul i tak pekena sushi...
jgn marah ek i ckp nie...
u makan pakai chopstick tu kan...
terus nampak u cam chinese sis...

CikLilyPutih said...

baru pas citer pasal sushi ni. sekali sekala bedal makanan org jepun best jugak kan

YanaMIB said...

sushi mmg sdp! nyum nyum..x pernah lg order mknan selain sushi..hehe..=)

Adi Zhaf said...

sekali sekale xbes..kene berkali2 ru bes =)

:: Aku Sakit ::

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

tengok ko makan sushi...dan2 teringat janji nak belanja en shukri shushi dari belum kawen sampai dan beranak dah ha..lum tunai2 lagi..kekekekeke

Rinna said...

Hmm..tgk sedap jer..org makan sushi.. Nak pergi makan kat sini jgn harap ler.. hubby tak minat.. so tgk aje laa.. :)

AngahSayang2314 said...

eh..eh..eh... sedap ke???tapi kalau angah la makan tak tahu la...

DaZzlingLilLy said...

sushi ni kdg2 certain org tak lalu..tapi i ok jer..

-oP_ida- said...

tak penah g try menda nie..sebab tekak takleh lalu..hahaha nampak sangat kamPung kan saya nie...hihihihihi

ieda said...

aduhhh beb .. den memang x pandai makan .. tapi pernah lah jugak sekali beli yg kat care4 tuu .. bolehlahh :))

SyaNa said...

lama tak mkn sushi king
aku pn mcm ikut mood gk mkn sushi ni

tu kes teringin nk rasa mee hijo la tu mr Y oder ek
tgk kaler pn aku xlalu

Dee said...

dee x suka sushi...tp tgk org mkn sedap je..huhu..

Mia-Ina said...

terkejut tgk mee hijau tue..sedap ke tak?

NUNU EERA said...

byknye mkn sis.. xpe2, sushi mkn byk2 xpe..

Softtouch [Hanim] said...

xpernah mkn kat sushi king..suami sy xmkn sushi..kalu sy nk mkn sushi pun beli je pek2 kecik mcm kat jusco atau carrefour atau kat village grocer tu sis..

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

makan wasabi ni boleh terkencing dalam seluar..haha! pedasnye macam nak tercabut telinga

tp japanese food memang shiok ah! sampai anak2 ai pun terjebak sekali :)

noie said...

tetiba rasa lapar le hehhee

jemput anda joint kontest di blog noie yer

http://noieizan.blogspot.com/2011/04/my-sweet-memory-contest.html

ALoNa CintamaniszLite said...

mee tu kaler ijo disebabkan ada campuran ngan spirulina ke? hehe..