Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, April 20, 2011

Peringatan penting kalau ke Colmar Tropicale!!!!!

Tips penting yer kalau nak Colmar Tropicale
ni haruslah
yang penting standby cash bnyk sikit
bukan utk tujuan soping

tapi utk makan
Sini apa yang nak disopingkan pun
takat cuci mata tengok
Lagi satu ATM langsung takde yer
nak patah balik ke Genting Sempah mmg kirim salam jauh bebeno
lagi satu siapa yang kunun2 nak pakai debit card Maybank
harusler berjaga2 tak habis2 dgn masalah cip
so betterla standby cash lebih sikit incase takleh pakai card..

Sebabnya kat sini serba serbi mahal
kalau boleh belilah dulu siap2
air mineral berbotol2
kalau nak bwk bekal dari rumah adalah sgt digalakkan
sebab once ko dah sampai sini
kem salam makanan melayu langsung takde yer
nak2 yang jenis tekak melayu tu...

Tengok ni!! masa nilah tingin sgt nak feeling makan sekerim

Nak tak nak amikla jugak
walaupun rege mak aii
RM5 hengget
(takperla sebab ala2 vacation mahal pun mahal...tp mulut sempat gak mengomel kat SA tu...aduiii mahalnya sekerim ni biasa RM2++ ajer)

Sampai2 jer semua dah kelaparan...aku sibuk buat air jer...
rupa2nyer barang2 dapur cam pinggan...sudu semuanya takde
yang ada disediakan cuma mineral water kecik tu
dgn 4 cawan...
lucky Mr Y siap beli cawan & pinggan ..siap sudu sekali
MIL aku mmg pi mana2 siap standby bawak pisau
bagai sebab dia pi mana2 pun mesti nak makan buah...
kalau harap aku mmm sabo jelah...

jadilah utk lapik perut
duduk atas ni mmg lapo semedang
makan apa pun sodap

Meriah MIL awal2 sebelum naik kat atas siap beli
macam2 buah...nenas..mangga...
pisang pun ada
tits bit tu aku beli jer kat stesen minyak..
masa tulah baru terfikir kalau masak2 siap dari rumah lagi besss

Tengok MIL sebok potong buah aku sibuk nak bergambo
aku dok twisties ajer...
sebab nak layan makan kat bawah..

Psst: So apapun jgn ler mengharap kat sini especially yang bawak budak2 harus standby snek takut depa lapo mana nak cari makanan...

15 comments:

Just Call Me Bitt said...

ok dokies ;)...awat susah nak komen lembab ka page i??? ke ade word verified bagai?? bgtahu erk ke leceh kena masuk satu story baru boleh komen ka?? padangan u amat diperlukan ;)

ratusiput said...

em kalau time2 bercuti cenggini mmg tekak sik nk makan je.lg la tgk eskim tu.time murah kat luar taknak plak ngengada nk makan kan.ehehe...tp seronok..

YanaMIB said...

oo ada gak tpt mcm ni eh..mmg leceh la..part mkn tu plg penting..huhu~ =)

atty's said...

okeh..take note..nasib posh pesan awal2..lepas ni harus bawak bekal.kalo ada rezeki ke sana.

SyaNa said...

beb mmg sini part makan paling hareeemm
da la mahal2
gerai2 pn xde
mmg sini kalo feeling2 hanimun mkn romantik2 bleh la kot
tp kalo heret anak berderet mammpuiiihh
hahahaa

NuNu EeRa said...

tu la tmpt ni mahalkn.. pastu xde la sjuk sgt.. baik g cameron or genting lgi best kot..

Mimy Hamid said...

tq babe sharing...baru aku tau..plan mmg nak pegi...bila ko ckp ni harus aku standby apa yang patut

azra said...

i duk kat Pulau Tioman.. i igtkan hargga ice cream cornetto kat sini paling mahal (RM3.50) rupanya ada mahal lagi.. hehehhe

Adi Zhaf said...

buah baik tuk ksihatan =)

:: Average ::

Softtouch [Hanim] said...

betullah sis sana ssh nk mkn...mkanan ala2 italian adalah..western gitu..dahlah sejuk haruslah lapor jer..heeee

:: noremy bte rahmat :: said...

br plan nak gie...

kena wat betul2 preparation kalo ke sana...

Azmiezas said...

nasib baik Posh dh bg review pasal ni..at least kalau nak ke sana dah tau apa nak dibawak..

ieda said...

MIL hang same ngan mak den .. kemana2 mustio ada pisau lipat dlm beg dia .. bagus erkk org tua2 nie .. memang prihatin .. kalau kita x teringat langsung ..

adehhh sampai2 makan mempelam .. kecur lak tgk .. bolehlah alas perutkan .. kat sana den tahu ,memang mahal gile barang2 dia even brg basah .. jauhh lah katakan :)

Rinna said...

Baguss laa info Posh.niee..next kalau nak kesana tau ler.. :)

ALoNa CintamaniszLite said...

hmm..dok kat sini mmg lapar aje laa..kalo kat cameron ke..genting ke..takpe lagi..kedai makan byk..tp kat situ..susah ler. Sape yg tau kantin utk staff dorang leh ler gi tompang sekaki..hehe..

Tp terkejut gak..peralatan cawan,pinggan sudu tu takde..sepatutnya ada wlpn dpur msk takde..kan..

Hmm..mak mentua hang posh..mcm akak ler lebih kurang..hehe. Akak tua2 nanti (semoga pjg umur murah rezeki sihat badan) cenggitu ler jgk, ngee..