Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, April 20, 2011

Keadaan Sebenar Bedroom Suite @ Colmar Tropicale

K laaa sebabkan tak sanggup baca review kat tenet
yang rata2 mengatakan bilik kat Colmar cam "hampeh"
haruslah aku tengok sendiri
Mmg berat masa nak pi hari tu
aku kalau bilik ni yelah harusla demandkan
kita bayar bukan murah
kalau budget hotel tu aku pahamler

Aku mengharapkan bilik ni mmg sebijik dalam gambo
kat Website
COLMAR TROPICALE
Tetapi tak ler seindah seperti yang digambarkan
yang lain tu semua ala2 sama
yang mmg confirm takde adalah

***

***

***

***

***

Kelambunya...inilah keadaan sebenar bilik
untuk 2 BedRoom Suite
aku cam biasala haruslah amik
Master Bedroom
senang nak bergomol hehe
(Peringatan!!! jgn ganas2 yer sbb ini katil kayu ada bunyi sikit hehe)
dalam bilik ni ada gak TV
bukan tengok pun...

Tingkap kat dalam bilik...cantek langsir tu

Ada juga aku dgr rumours yang kat sini takde
aircond macam Genting or Cameron sbb dah "sejuk"
jgn risau sini takdela sejuk macam kat Genting or Cameron
so setiap bilik ada disediakan aircond
& kipas incase tersejukkan

lampu kat sini kiut ala2 english gitu

Dah siap gantung baju utk berposing nanti
mostly aku recycle or mix & match jer...
pi gak soping cari2 baju utk trip ni tapi cam tak kenan ajer..
dah macam ala2 citer hindustan lak harus ada adegan tukar2 baju
hehe
(paling takut kalau tak cukup baju...biar bwk lebih jgn kurang)

Dalam Master Bedroom ada bilik air siap dgn Bath Tub...
tu yang penting sekali

Sebabnya aku nak berendam mandi buih....tp sini bab air panas adalah sgt kureng
nak2 waktu kemuncak...bila ramai yang mandi
aduii ni yang buat aku frust...ingatkan berendam tgh malam
takdelah yang nak pakai air
aduii bila bukak paip tak lama lepas tu tukar air sejuk
aduiii hilang stim nak berendam
so jadila suam2 kuku

tips nak budget murah & kasi buih banyak gunalah
shower gel
ooooo palmolive...nak2 lavendar mmg menenangkan
bau pun besss

Inilah meja soleknya...actually ni kat Master Bedroom
tapi ada satu pintu attached dgn bilik biasa tu kalau nak joint bersolek sama
cantekkan tapi ala2 dwarf ataupun org kerdil
sbb aku terpaksa tunduk nak bermekap
kerusi mekap tak disediakan
spoil betul tp masih boleh dimaafkan
lain kali tulunla letak kerusi...

Ini bilik my PIL bilik ni kecil sikit dari Master Bedroom...hanya
ada katil & almari...
bilik air kat luar...takde bath tub yer...

Inila living roomnya.....selesala utk lepak2 bersama family

kat sini pun ada TV...

Balkoni....bess jugak kalau nak amik angin

Inilah kitchennya kecik ajer...sekangkang kera jer
sini tak leh main masak2 yer...tak dibenarkan
taw...kena saman nanti

Adalah meja makan disediakan....

Untuk package
2 Bedroom Suite ni regenya ialah
RM546

dek sebabkan rasa tak sedap ati last minit & based on bad review
tu yang tukar ke suite...
Mula2 book family room
hanya ada 2 bilik
bilik air kongsi...eee tak sesuai
kalau ada 2 couple
lainla kalau anak beranak kecik okla kot
sumbat anak2 kat bilik sebelah..mak paknya bilik lagi satu
takde living room & kitchen yer
harga promo katanya
RM466

Pastu Mr Y tak nak sebab takde privacy tukar
pulak Superior Room
yang ni aku rasa bezanya dgn
1 bedroom suite ialah takde living room & kitchen jer kot
tukar sbb risaukan kesihatan FIL
lagipun request utk bilik berdekatan pun tak dapat

Finally stick tu last decision amikla suite
yang penting selesa
harga pun +- lebih kurang ajer
yang penting puas hati & selesa

Psst: Sekianlah cerita pasal bilik incase nak tepon for reservation boleh call 09-2888222


21 comments:

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

inilah namanya indah khabar dari rupa..haha!

tapi tak sabar ni nak tggu gambor menggediks ko tu posh!!

hehe

Shu Shinju said...

ade member shu sorang pi sini... dia cakap benda yg sama..katil kayu bergoyang2 cam nak roboh..hehehe...

setuju ngan posh..kalau travel suka bawak baju byk2..biar lebih xpe... jgn kurang..kan..kan..

atty's said...

kira okeh lah kan biliknya posh..janji bersih tu yg penting

Just Call Me Bitt said...

owh ok...review lagi...hehhe mayb next month turun sana ;)

ratusiput said...

em kalau gambar bilik yg memula siap tiang katil tu best kan...apa la dorang ni ekk....dh masukkan gambo buat pomot tu buatla real pn camtu kan...

YanaMIB said...

tang katil tu mmg sgt indah kabar dr rupa lah sis..adeh la~

sy klu pi vacation yg penting mesti tgk toilet..then br benda len..hehe..=)

rasp said...

slalunya gitu le...
gambar utk promo hebat je...
bila tgk live...agak frust gak kan...

DaZzlingLilLy said...

erm mmg biasa kalo indah khabar dr rupa..tapi ok jer tak teruk sgt i tgk from ur pic...janji selesa nak berehat2

Dee said...

biasa dee pegi bukit tinggi balik hari je..sbb x tau apa nak buat kat situ..lgpun dekat ngan kl..tp thx for the tips utk bilik2 tu..dah taulah rupa sebenarnya mcm mana..

syanasaid said...

ala kelambu tu yg buat romantik kan

lily lotus said...

bak lagu yuna 'dan sebenarnya...'

Ms AiReEn MoHd said...

ai posh lame aku tak terjah ko kan..ko pun lame tak ziarah aku hah...weh nape lak gitu ko nye bilik..aku punye dapat serupa mcm kat dlm website tu...aku pun ade wat review pasal berjaya colmar ni...tapi katil goyang tu mmg sgt okeh...bising potong stim...kekekeke

situ ape pun tak hadooo ..nak lepak bermanja ngan sang suami leh la...

ieda said...

fuh pueh ati beb ngan review hang nie :)) nanti leh gi jugak ..

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

belom ade rezeki nk jejak kaki kat colmar...later buat review kaw kaw k...n yes harus ade gamba puan belog nye posing maut! harus!

AngahSayang2314 said...

wow bestnyerrrrrr padat isma beri segala penjelasannya

Mimy Hamid said...

menarik gak yer...leh masak tak?? boleh bawa rice cooker kan...hehe...tp tak la scantik gambar web tu

Adi Zhaf said...

kalau de klambu tu mesti besh =)

:: Average ::

Softtouch [Hanim] said...

cntik bilik dia wpun xde katil tiang tu..

Azmiezas said...

akak pn teringin nak bermalam kat sini..tp asyik tak jadi jer..hehhee

CouLeur de Chiqu3 said...

erkkk..telan air liur dgn regenye...

rege boleh bli ticket flight g balik ke krabi ke..bali ke..phom phen,,,huhuu,,,eskrem yg kt lua rm1 pon jd dabel...huhuu

el said...

lorrrr cam tu ke bilik nye
igtkan vogue giler
smpi el pun nak g jugak
tp bila tgk posh review psl ni
mcm x best jek..huhuhu
so nak g tempat lain pulak