Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, April 19, 2011

Jom check IN!!!

Check in pun dah lambat masa ni
lebih kurang pukul 6pm...sini check in lambat taw
pukul 3pm...tp kalau nasib baik bilik dah ready
leh jer check in awal...
Check out cam bese awal kul 12pm

Tapi I dah made a booking senang sikit
kalu ikut Mr Y mmg mengarut
asik nak main redah ajer
kalau takde bilik tak ke haru
kalu berdua takper ni bawak PIL
haruslah semua well planes

I amik package senang semua include
free breakfast
+
tiket Japanese Village
+
Botanical Garden
kalau nak bess lagi buleh jer amik package dinner
tapi tu kira per pax dalam RM100++

Tapi untuk entrance ke Colmar Tropicale
kalau sebelum pukul 6pm
RM12
selepas pukul 6
RM6
kalau hotel guest
bayar dulu nanti blh claim balik

Nilah balkoni bilik apartment kami....
kat bawah tu restoran Italian..

Pemandangan waktu senja...sementara nak bersiap jalan2 kat bawah tu
meh posing...baguss MIL aku sibuk kat kitchen..
.
Aku sibuk bergambo....hehe

The bess part sampai2 jer nak check in
abg kat reception tu dah kena sound
"bang bilik ok yer...kalau tak saya komplen nanti..sbb review dalam tenet
rata2 mengatakan INDAH KHABAR DARI RUPA"
abg tu tersenyum simpul
sambil bg tau
"oklaaa...tengokla dulu"

So far puas hati dgn service staff kat sini
very polite
mungkin dah teruk kena komplen kot
huhu


Psst: Nak tau rege package...next entry yer...biasalah aku suka update berjela...bwk2 bersabar...so far aku tak dpt google lagi yang kasi detail pasal Colmar Tropicale...so aku nyer entry akan jadi reference yang bagus utk yang nak kesana yer

13 comments:

Adi Zhaf said...

wah masuk list masuk list hehe =P

:: Average ::

YanaMIB said...

oo menarik tpt ni...klu pi pd leh refer entry sis ni kn..hehe~

Pupel Liyana said...

100? MURAHNYE

Farah Shamsudin said...

best2..saya pun kaki travel juge..:)

qellissa said...

cepatlah update price dia baper..teringin beb nak g sana..=)

rasp said...

mungkin kot dah ramai bagi 'sound system' terus semuanya ok ye sis...
tak sabar nak tunggu next entri..

ieda said...

leh tahan cantik tmpt nie .. ermm bilelah nak PD layie .. dulu pernah sampai sekali tapi den nie jenis x pandai cari tempat .. leh gi balik ari je huhuh .. sedih !

Rinna said...

Bagus gak tuh.. ce citer ce citer lagik..hehehe.. tak penah sampai lagik nie.. :)

Nurul Ashikin said...

wah.. nak tau sgt bape budget semua. lama juga cikin x pi sana~ :)

cacing said...

waaaaa..... ni kat itali ke??? =0

Softtouch [Hanim] said...

bestnya sis pg bukit tinggi..xsabar nk tau review psl hotel tu..mesti hepy ka PIL sis sbb anak menatu bwk jln2..

nuf4u said...

singgah pagi,,sini

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

10 kali datang sini, mesti tak sah kalau tak bergambor..haha!