Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, April 19, 2011

Menuju Puncak....

Ni bukan nak cerita pasal AF yer....
aku pun tak layan sgt AF...
mmg dah tak brp minat
cam bohsan ajer..
rimas lak tengok depa dok dlm rumah kaca...
udah macam hamster pun yer gak

Last minit pun Mr Y masih tergedik gedik nak
tukar plan pi PD...kejap kang Bagan Lalang
aku pun terai gak nak call PD hotel semua fully book bley...
terkejut gak tengah bulan pun penuh biar betik!!!
zaman dah berubah la ni orang dah tak ikut musim nak bercuti
ada budget ON ajer...

Ni nak cerita trip last weekend...
kan on Saturday tu hujan selebat2nya...
yang aku pulak kena kerja...
so kami bertolak lewat sikit tp alhamdullilah masa tu hujan dah reda....
Sampai kat atas sana panas pulak
alhamdullilah

Promo jab pakai brand freshKon..aku tak berani nak beli yang order online tu
dengar macam2 hal...nak pulak mata ni jenis sensitif
salah pakai kang infection pulak...
lagi menakutkan bila dgr cerita Amyza Adnan mata bernanah sebab
pakai bulu mata pelesu murah ...

Pilih kaler
"Misty Grey"
aku tak tau nak pakai kaler apa
so teraila kaler ni
tapi yang ni last for 1 month ajer
rasanya nak berjinak2 balik dgn
fake eyelashes & contact lense...

(mula risau gak sbb pi dgn MIL sat lagi kang dia tengok apa kenala menantu aku ni)
takper test market...tngk MIL ok ajer...
bertambah2 ler aku nak melaram lagi hehe
actually kalau pakai fake eyelashes tu akan lebih cantek kalau pakai
dgn contact lense
cuma masa nak pakai dgn nak bukak balik tu mmg bercinta & terseksa
mungkin yang dah biasa pakai NO HAL...
macam aku dgn mata tak brp besar bila nak keluarkan
mmg berair2 mata
sampai Mr Y bising...kata tak yah pakai ler sbb tengok aku sampai
menangis2...hehe
Perempuan nak cantek apa pun sanggupkan!!!
Excited dah masa nak sampai
memang sesuai utk cuci mata
melihat kehijauan

Akhirnya sampai jugak kami ke tempat yang dituju

Kedatangan kami disambut oleh burung layang layang...tapi bagus depa ni
dia tak berak kat kereta
takut gak nak parking kat situ mula2...
(burung pun ada sivik)
tapi ok jer masa nak balik pun tengok kereta bersih ajer
baik betul burung2 ni

Psst: Mr Y bukan apa dia risau kan abahnya...takut jadi apa2

20 comments:

ratusiput said...

aku pn lama dh tak pakai lens..nnti nak pakai balikla...dh lama tak melawa...bulu mata pun igt nk g cr kat sasa la...yg lama tu dh putus dua.ehehe...

Rinna said...

Bestnyaa jalan2 ke BT... Wahh meletopss laa ngan CL dan bulu mata tuh.. :)

Shu Shinju said...

waaa..bercuti lagi??? best !! best !!

kak... shu pakai lense freshkon gak.. tapi lama dah x beli...beli online selalu skrg....alhamdulillah..so far, mata shu ok... hehehe...

Mr feckry said...

pi pd ke? berjage2 kalau berenang, mana tau ade buaye

Adi Zhaf said...

wah best tuh

:: Average ::

atty's said...

takut lak kty dgr pasal cite amyza tuh..

itulah kan posh..rata2 skrg org bercuti tak ikut musim dah

YanaMIB said...

eh boleh plak brung tu buat sarang kt parking lot gitu ye..hehe..tpt tinggal asal dia dh kena tarah kut..terpaksa menumpang..isk sian =)

Joy said...

posh, i pernah sesekali ber CL...x igt brand apa tp kt optometrist la..cuma rs mcm pening2..knp yea? adakah tanda nye i rabun? hehehhe

rasp said...

makin terserlah kegorjesan u bila 'makeover' gini sis...

i nie jarang2 pakai lens sis...
bukan ada masalah pun nak pakai...
cuma i nie bila pakai slalu dok fikir "ada lens dlm mata" berulang kali..
mulalah rasa tak selasa bagai...
hehehehe psiko kan :D

Dee said...

gi bukit tinggi eh..bestkan..dekat je..tp sejuk gak..

Softtouch [Hanim] said...

bestnya sis jln2.bukit tinggi sy pernah p skali jer.cntik tmpat tukan sis.nk berphotoshoot amat sesuai skali.

SyaNa said...

ooo pegi BT
aku pegi dulu xtido sana
so agak bosan la takat jalan2 situ je kan

Rahimah Ramlan said...

salam,


beshnye p cuti2 malaysia.
last skali pergi & overnight kt bukit tinggi last yr April 2010.

huhuhu...

stil menarik lagi ke bukit tinggi ye?

AngahSayang2314 said...

x pernah kesini teringin nak gi...cuma tak tahu bila...????

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

last year, tiap minggu pegi sinun dah macam kampung kedua plak!

memang cantik & superb tempat tu! :)

-oP_ida- said...

wahhh SANTEKnyaaa mata sis...ahakzzz.....aah jgn beli Online nnti jadik apa-apa jenuh....

wahh g becuti kat COLMAR TROPICAL erk.....best situ...tenang N daMai

J.M.R said...

burung tu berak kat toilet agknya..bgus tol..hehehhe..

best jejalan ek..:-)

DaZzlingLilLy said...

i pun sama cam u kalao pakai lens memang menangis2...tapi nak cantik punya pasal kan..redah jer

ieda said...

waa jalan saje yer beb .. den pun x pernah sampai nie huhuhuh .. x leh jadi nie :))

ziana said...

Wah bestnyer dapat tido OTELLLLL..Tapi klakar gambar tak sama..biasala..advertisement or promotion mmg slalu menipu