Klik Jangan Tak Klik

Friday, April 22, 2011

Paling murah pun!!!

Kat sinila rasanya restoran paling murah antara yang mahal kat situ
(Memang takde murah pun!!!...so jgn main masuk jer...check the price 1st)
kira oklah sikit
rata2 dok tengok rege
RM55nett satu kapla
ala2 buffet
kalau dah berapa kepala harus cecah ratus ringgit...
kecuali terlebih duit apa salahnya nak rasakan
sekali sekala...

Lagi satu kalu nak candle lite dinner mmg sesuai dgn suasana begini
ada satu restoran tu siap ada tukang nyanyi lagi datang kat setiap meja..
kalau aku berdua jer mau aku masuk restoran tu...

Ini jerlah menu yang ada...

nama restoran pun ala2 roti...yer ker tu bahasa France
so apa lagi yang ada pun roti ...menu lain yang ada chicken grill

Kami order ni 3 set....MIL tak mo makan dah kenyang makan kat atas kot
aku mmg plan nak dinner kat sini
tak kisah rege dia berapa pun
(amboi berlagaknya sekali tengok rege $$$ terus senyap)
Satu set RM13++ yer
takde apa pun sosej...roti...french fries
tapi still mengenyangkan
roti tu tak sedap!!!

Order ni satu
incase cam tak cukup
tapi kalau tau baik order ni lagi sedap
ayam tu mmg terbaekla..
sos black pepper
yang penting nasi tu pun sodap..

Ada percuma muffin yer...sedap jugak!!!

Meh jemput makan...mulut penuh tula Mr Y nak snap gambo
order semua air suam jer
kat restoran ni takde hot drinks yer
ada juice jer tak lalu aku sejuk2 tu
baik order mineral water ajer

Yang penting pak mentua aku
"berselera"
sebab sejak dia sakit ni..mmg takde selera nak makan
alhamdullilah kat sini
sedap jer tekak dia..

Lagipun vacation ni special utk FIL
sebab diakan baru jer lepas sakit
so nak berubah angin

Psst: Oklaaa bersambung lagi yer...kejap jer friday...tp tak bess sok kereja huhu

12 comments:

Mimy Hamid said...

mak aiu buffet mahal nya...tapi aku rasa sesekali takpe kot...yg penting dah berbajet harga.....selera FIL ko makan...senang hati kan

rasp said...

sesekali makan mahal takpe...
lagi takpe kalo mahal & sedap kan...

atty's said...

nasib fil posh selera je..janji dia selera..kita pun senang hati kan

syanasaid said...

mahal kan kt sana
dulu aku pegi just tgk buku menu kt luar jek
xgamak nk msk sbb pegi 1 van kan
matik la kan nk belanja
hahaa

Rozuan Ismail said...

BIASELAH KAT SITU PLAK KAN,NAK YANG MURAH,MAKAN KAT UMAH,ITU PON BRG DAPUR KENA BELI SDIRI

♥MiZz-siHa♥ said...

salam kenal...follow n tinggal jejak di cni..

Dee said...

mahalnya buffet..tp kalo ada budget lebih why not kan..

cik ziqa said...

hahaaaa!! lagi satu belog...

pasal makanan . masuk ni da 4 belog asek pasal mknn . ni yg nafsu mkn terus mbuak2..

adehh,,ta bule..gg tgh sakit !~

ieda said...

adoiii mahal lah jugak kalau 13++ huhuh .. nasib lah kan .. atas nie x dpt nyer murah layie ..
tak per janjis edap2 semuany :)

ratusiput said...

mmg mahal tu dah macam buffet nk berbuka pose...ehehe...tp kalau no choice terpaksalah redah kalau aku.kalau g bercuti ni mmg slalu stndby lebih utk makan :)

mama iris said...

kalo tempat tu sedap.....mahal pon pejam mata je.....lagi kalo duit encit suami....lg laaa pejam mata rapat2....hakhakhak.....banyak nak kene bookmark entry posh nih...esok2 buleh la rujuk2 kalo gatal2 nak makan luar...hehhehe

nUmara... said...

hee.. thanks... dinner tu biase2 je.. eh, tapi sedap la jugak.. haha! :p

TAPI INI LAGI SEDAAAAAAAAPPPP!
jeles.. :p