Klik Jangan Tak Klik

Thursday, April 21, 2011

Colmar Tropicale @ nite

Inilah gambaran waktu malam di Colmar Tropical
terang benderang
dgn bunyi bising lagi...
cuma kalau nak kasi happening
lagi...kot2 buatla live band kerr..lagi besskan...
penyanyi jalanan ada tapi nyanyi dalam
restoran ajer...

Siapa yang datang ke sini mesti wajib bergambo
kat kereta kuda ni...dulu depa letak kereta kuda ni kat belakang
dah transfer kat depan
rasanya aku tau kenapa??

Mesti depa takut ataupun dah pernah ada kejadian sampai
visitor dok panjat nak duduk kat dalam tu...
kalau letak kat depan mesti tak blh punyakan
even aku pun nak duduk kat dalam tu
tapi bila ada "warning sign"
kat situ stated tak leh duduk so bertenggek kat tepi tu jadilerrrr

Pasangan bahagia ...bahagia bersama
50 tahun u...

Kereta kuda ni kalu depa buat sewa pada visitor untuk jalan2 pun bagus
tak kreatif langsung mgmt kat Colmar ni

Perigi buta ke apatah...kat sini setiap syiling yang dilontar ke dalam perigi itu
akan didermakan kepada rumah kebajikan
utk ibu tunggal & kanak2 mangsa penderaan
"mil aku dok bg tau logik kot2 nak menderma pun letak ler tin kosong ker senang nak derma..ni nak derma pun cam blur jer sbb dalam tu pun penuh dgn air..camno tu"
entah betul ker tidak...kunun2 nak ala2 France kot

Mainan utk kanak2 bnyk kat sini...tp rege token mahal..kalu bawak budak2 nak tak nak kena
gak ler...kalau tak silap aku RM2 satu token

Orang dewasa nak main pun buleh tikam2 ni jelah....tapi masa aku pi dulu macam bnyk jer
la ni satu kat depan
lagi satu nun kat belakang tersorok lagi
tak paham aku
MIL siap tanya jual ke patung pink tu...hehe

tempat ni macam menyedihkan
kalau BERJAYA
the mgmt tak amik port pasal ni
silap2 nanti takde orang tak nak datang baru taw...
tempat cantek tp macam suram ajer..
hopefully depa akan buat perubahan satu hari nanti...

Kalu takde orang nak datang tutup kedailaaa jawabnya
sayangkan???
(Macamla mgmt Colmar nak baca review aku ni)


PLEASELA DO SOMETHING!!!!!



Psst: Cadangan akulaaa patutnyer kat sini nak kasi happening lagi bukakler gerai2 kecik jual popcorn ker candy ker...apa2 jelah yang boleh menarik hati pengunjung.

10 comments:

Rozuan Ismail said...

BESTNYE G SANA,,ALA2 PERANCIS KAN

Ciklinn said...

yer lor ciklin pun rasa camtu... sunyi jer kan..... tapi agaknya mmg dibuat gitukan supaya aman damai jer.. huhuhuh

Mimy Hamid said...

nampak malam macam malap je posh kat situ

SyaNa said...

yang pasti sume memahal kt atas nun
patut xyah la buat mcm eksklusif sgt
kalo ade gerai cikai2 sure mcm ramai lg je nk dtg

Rinna said...

MIL ngan menantu suka pink yer.. serasi bersama laa.. tgk :)

Adi Zhaf said...

bes tuh =)

:: Average ::

ALoNa CintamaniszLite said...

mcm mana ler dorang nk wat gerai2 kiosk kat situ..kalo sewa pun kena byr mahaii..ngan pengunjung tak ramai...mana ler nk larat byr sewa tiap2 bln penyewa2nya pun..ermm

Hepi je nmpak mentua posh, hehe..

AngahSayang2314 said...

nak tanya isma syok tak gi sana...macam nak bawa gugurl jerrrr

rasp said...

tul ckp u sis..
kalo dorang promo lebih skit..
then upgrade or buat apa2 event yg patut...
mungkin lebih happening kot kan...

NUNU EERA said...

agreed.. kt cni cntek tpi ats sbb mhal kot xrmai org.. sgt syg klu tutup.. so tolg la kurgkn ckit harga kat sna tu.. kan..